Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cafeaua ...


gauss

Postări Recomandate

 

Cafelele noastre BIO provin de la ferme care urmeaza si adopta o CARTA de CALITATE, care are ca objectiv orientarea spre o productie de cafea durabila, prin practici care respecta mediul inconjurator, asigurand in acelasi timp profitabilitatea fermelor si oferind o cafea de inalta calitate. Toate fermele se angajeaza sa nu foloseasca substante chimice, sa planteze copaci pentru a asigura umbra arborilor de cafea, sa creeze canale de irigatii pentru a pastra apa, sa instaleze paturi africane pentru uscarea cafelei, sa recolteze manual boabele de cafea. De asemeni, fermele au implantat productii alternative (miere, lapte, fructe si legume...), pentru a nu fi dependente doar de productia cafelei. Calitatea apei, a solurilor, a biodiversitatii, a sanatatii si educatiei lucratorilor sunt controlate, de asemeni sanatatea economica a fermei, transparenta operatiunilor si calitatea cafelei.

Link spre comentariu

Si eu sunt mare "amator" de cafea, dintre toate metodele de preparare cel mai intens si mai placut pt mine este la presou. Am unul simplu Bialetti by Faema, pun cafeaua macinata in filtrul de inox, lovesc cu lingura de cateva ori din laterala ca sa se aseze uniform, apoi presez. Apa fierbinte o dozez incet cu robinetul,peste putin lapte special pt cafea,(zahar nu folosesc deloc) , la o treime inchid apa, trec la ciocul bolborositor, sa faca spuma mai mare, apoi continu pana e plina ceasca (mica = iese foarte tare....) 

O idee : amestecati 3 feluri diferite de cafea, aroma va fi mult mai bogata,...... :da

Link spre comentariu

Si mie-mi place cafeaua, cred ca sunt dependent.

Am incercar mai multe variante, in timp am cumparat doua expresoare, dar comoditatea a invins. Nu am rabdare pentru tot ritualul cafelei, ma enerveaza ca trebuie sa strang in urma mea. Am confectionat si o plita cu nisip, ave am de gand sa prepar in acest fel cafeaua. Dureaza 20 minute, am lasat-o balta.

Daca-mi face sotia, beau acasa.  Daca nu, o cumpar.

Nu putine erau zilele cand "serveam" cate 4-5 cafele, acum am redus la doua: dimineata cand apuc, facuta de sotie sau cumparata si la ora 12, am alarma programata pe telefon. 

 

 

Link spre comentariu

300px-Bialetti_by_faema_super_cappuccino

Presou simplu, si eficient ( am avut si din acela automat, care macina etc, Saeco, tot avea probleme, ma enerva la culme cu blocajele....) 

Se incalzeste in 3-4 min, golit zatz, pus cafea, pus brat la loc =30 sec. Nu are pompa si alte complicatii..... 

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Усилитель a spus:

O idee : amestecati 3 feluri diferite de cafea, aroma va fi mult mai bogata,...... :da

Sau adaugati un vârf de cutit de cacao.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Mihai85 a spus:

 de 60ml( echivalentul unui expresso). 

Espresso are 25 ml cu spumă cu tot. 

Da' poate ai dreptate, poate că expresso e mai voluminos. 

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

 Usiliteli.Din păcate ce ai nu e expresor adevărat.Numai cele cu reglaj presiune extrag aroma perfect.Am văzut într-un documentar că până şi variaţii relativ mici de presiune schimbă gustul...

 În regim casnic,simplu,recomand ibricul.Regula de aur e să întrerupi focul când începe să se ridice spuma,pe margini.Dacă dă în fierbere e "kaput"!

Link spre comentariu
Acum 5 ore, BRANCA a spus:

Regula de aur e să întrerupi focul când începe să se ridice spuma,pe margini.Dacă dă în fierbere e "kaput"!

De aia eu torn apa fierbinte în ceașca cu cafea răsnită. Fierb apa în 40 sec, am cana electrica de 3kw, las 5 min sa se așeze, după care poate fi consumată. Am și expresor de la dolce gusto, merge cu capsule sau cafea răsnită, dar nu totdeauna am chef de capsule, asa ca preferata rămâne tot clasic. Apa fiarta și cafea. Asta la serviciu, acasă consum la ibric, dar nu o fac eu. 

Link spre comentariu
La 06.02.2021 la 20:03, maresaldeflota a spus:

Nu mă așteptam să fie așa bună 

 

pe topic de cafea da merita: nenea asta are si ceaiuri bune, in special cele verzi, mate si gunpowder.

am tot luat si eu de la el, cafea boabe, dar mai cumpar si cite un pahar cind trec pe acolo. si mai e o firma linga Biserica Enei, in spatele blocurilor, care are sortimente de calitate. Din pacate, aia e cunoscuta mai mult pentru cafeaua dopata cu arome.

Link spre comentariu
Acum 33 minute, maresaldeflota a spus:

Ibric de cupru 

Daca il folosesti pe aragaz, nu e nici o branza. La nisip in schimb, e altceva...dar cine are rabdare sa faca o cafea la nisip.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări