Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cafeaua ...

Postări Recomandate

Este mixul ideal (dupa gusul meu)  intre cafeaua arabica si cafeaua robust.

Am incercat multe nazbatii pana sa o gasesc pe asta inclusiv cele italiene si cele englezesti.

Am observat ca toate tarile occidentale isi aduc cafeaua din tari unde au "influente" si ignora restul.

Cu timpul m-am deprins cu masina mea de cafea care culmea este produsa in romania ( DeLonghi) si reusesc sa prepar cafele si pentru cei mai pretentiosi.

O cafea buna reuseste sa te scoale din pat si la ore mai matinale fara regrete.

Aloc 30 de minute in fiecare dimineata pentru cafea.

Nu m-as mai intoarce la filtru de cafea.

Am trait in intuneric...

Link spre comentariu

Personal nu prea le ( mai ) amestec . Si iau numai boabe , nerasnita . Am macinatori performante . La filtru ... nu prea am consumat . De nevoie , prin strainataturi sau fiind plecat prin tara . Spuneam ca nu le amestec . Am tot experimentat combinatii , unele au iesit stralucite . Bineinteles , propriile criterii ... Din combinatii scoti usor cam ce doresti . De ceva timp , m - am obisnuit cu monocafele ... tinand cont ca sant deja amestecuri ... unele mai putin , altele au 8 - 9 sorturi . Ce ma deranjeaza ... e ca si marci bine cotate mai dau rateuri , loturile nu seamana intre ele ... desi controlul at trebui sa fie strict . In fine ...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu este chiar așa.....

Arterele nu sunt simple țevi care se curăță cu apă multă.....

Fenomenul este muult mai complex, și nociv deopotrivă.

Cafeaua, țigările, pâinea prăjită, tot ce conține arsură de material biologic și este ingerat (inhalat) în cantități mari, se depun sub formă de gudroane în sânge și mai apoi pe pereții arterelor, care sunt îngustate până la obstrucție.

Dar cum spuneam, cui îi pasă ?......doar amănunte.....

Link spre comentariu

Bine punctat. Din pacate, dependentii de cafea vor sari cu furcile pe noi.

Inca ceva, aproape toata cafeaua de prin RO e posirca refuzata in vest, prajita iarasi (sa se duca mucegaiul) si gata. Eu am un an jumatate de cand am renuntat la cafeaua zilnica, beau doar ocazional, sa nu refuz gazdele care ma trateaza cu o cafea. Dimineata ma trezesc destul de in forma, nu simt nevoia de cafea. Faptul ca te invigoreaza dimineata, e un mit creat de producatorii de cafea, transmis catre producatorii de reclame. Dupa mine, cafeaua e strans legata de tigara, adica impreuna dau fericire atat cetateanului consumator, cat si statului colector de accize.

Era bine sa fi facut un sondaj sa vedem cati nefumatori, consuma cafea zilnic (eu zic ca foarte putini).

N-am incercat cafea "pregatita" de civeta. :rade:Auzi, cica e mai buna...nu stiu cum se bea...cu mana la nas? Unii platesc bani grei pe asa snobism. :qetrwe

Link spre comentariu

E hai.... :rade:

Nu am fumat, sa nu zic ca nu am pus țâgara in gura vreodata si tot beau cafea, si da te invioreaza depinde de cum e preparata si cat de multa cafeina are in ea.. 

Apropo aia verde, desi e coapta un pic, e mai ștrong! 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
1 hour ago, maresaldeflota said:

Mie in nici un caz, daca consumi si apa multa nu se depune nimic! 

Apropo @gauss de unde e cafeaua aia cu (nota) zece!? 

De la un hiper ... incepe cu L ... si se termina cu l . 

1 hour ago, C.D. said:

Nu este chiar așa.....

Arterele nu sunt simple țevi care se curăță cu apă multă.....

Fenomenul este muult mai complex, și nociv deopotrivă.

Cafeaua, țigările, pâinea prăjită, tot ce conține arsură de material biologic și este ingerat (inhalat) în cantități mari, se depun sub formă de gudroane în sânge și mai apoi pe pereții arterelor, care sunt îngustate până la obstrucție.

Dar cum spuneam, cui îi pasă ?......doar amănunte.....

Pasa la destul de putini ... e al doilea articol tranzactionat pe plan mondial . 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări