Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cafeaua ...


gauss

Postări Recomandate

Cu voia dumneavoastra , deschid acest topic . Subiectul e vast si generos . Cafeaua e al doilea articol tranzactionat pe plan mondial , dupa petrol . Dar este si prezenta in locuintele noastre , la locul de munca , petreceri etc . Deci ... preferinte , retete , experiente personale , intamplari mai neobisnuite , amintiri din vremea vand era valuta forte , mituri , prejudecati etc . Rog pastrati decenta ... santem oameni civilizati , in sensul corect al acestui cuvant . Ma rog , in acceptiunea personala a fiecaruia . 

 

P .S . - eu am " pacatuit " deja astazi , ... la ibric !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Da , cafeaua conține polifenoli .

Aceștia au un rol determinant în bună funcționare a ficatului .

In general , se recomandă consumul a maxim 250 ml de cafea , până în ora 12 .

Eu o prefer rece , fără zahăr , cu puțină scorțișoară .

Link spre comentariu

De la capre ... nu ! Din aia " prelucrata " de civeta ... da ! Ma rog , o tratatie cand am fost pe la neamuri , in USA . Au stricat orzul pe gascan ... nu mi s - a parut nimic excesiv , in sensul bun ( cafeaua import Vietnam ) ... Probabil trebuie o " cura " ... sau n - am inteles eu ce si cum !

 

http://epochtimes-romania.com/news/cutia-curiozitatilor-cea-mai-scumpa-cafea-din-lume-kopi-luwak---248705

Editat de gauss
Link spre comentariu
24 minutes ago, gauss said:

Probabil trebuie o " cura " ... sau n - am inteles eu ce si cum !

Nu trebuie nici o cura, trebuie sa o cumperi din banii tai! Sa vezi atunci ce "buna" este. Este ca audiofilia, pana nu dai un sac de parale nu auzi (simti) diferenta!

Link spre comentariu

Probabil ca da ... Ma rog , cea din Vietnam , pentru " prelucrare " acasa , nu ( era ) chiar de speriat . Ca si USD , vorbind ... Probabil sobolanii aia de copac care o digestau n - aveau pedigree ... Nici pe departe ca virgula cablurile cu ulei de sarpe , pentru microdetalii , " prezenta " , etc . Altfel , sant pasionat consumator de cafea , fac diferite experiente . Cafeaua ( scumpa ) de la diversi fabricanti e un mix de cateva soiuri . Am cumparat ( cam ) de toate ... Boabe , o macin acasa . Dar ... exista si un dar . O consum ( familia ) cam americaneste , cani de 250 ml . Nu ( foarte ) tare , nu sant adeptul stilului italienesc ( espresso , lavazza ) , la care dintr - un degetar dai in tahicardie . Ma rog , chestie de gusturi . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cam 2 lingurite " medii " , nerase ... dar nici cu " varf " excesiv . Cand apa da in clocot , si sting focul . Acopar apoi , pentru infuzare . Cam 10 min . ... sa se aseze si zatul . Pe " teren " , iau la termos ... nu beau erezii d' alea de la automate .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Te saturi numai din miros, chiar si nerasnita. Doua lingurite fara varf, intr-o cana cu apa proaspat oprita din fiert. 5 minute sunt suficiente pt depunerea zatului. Aroma este de nedescris.Pacat ca n-am vazut si in comertul socialist de la noi, dar poate n-am cautat eu unde trebuie.Merita.

cafea2.jpg

cafea3.jpg

Link spre comentariu

Eu consum cafea distribuita cam pe toata durata zilei ( incep dimineata ... ) , ... de unde si intrebarea . A nu fi inteles gresit , fiecare consuma dupa cum doreste !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări