Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de spalat Indesit WIE127 eroare F12

Marius84

Postări Recomandate

Salutare! Am aceasta masina de spalat din 2005, iar astazi programand-o sa spele, când m-am întors am gasit-o intr-un nor de fum, iar pe display clipea eroarea F12.

Deschizând-o, am observat niște trasee coapte din zona conectorului senzorului de nivel al apei din cuvă, le-am refacut, am curatat zona, dar acum îmi dă doar eroarea F12. Conform informațiilor găsite pe net, asta înseamnă o eroare de comunicație. Am verificat conexiunile dintre placa de comandă din față, cea cu afișaj și cea de forță, sunt 4 fire, există continuitate la fiecare. 

Am rescris memoria, același rezultat, F12. Am eliminat memoria de tot de pe placă, am tot F12. Dintre toate butoanele de pe panoul frontal, singurul care mai face o funcție este cel de oprit, dar acesta doar opreste display-ul. Imediat ce masina este conectata la retea, comanda ambele electrovalve pana se umple cu apa si da peste, in rest nu mai face nimic. 

Momentan nu detin o memorie noua sa o inlocuiesc... Am verificat doar tensiunea de 5v de pe memorie, este ok.

Ceva opinii?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marius84

3

• validae

2

• Florinel TV

1

• cornel1962

1

Top autori în acest subiect

Trebuie văzut ce a cauzat de fapt arderea acelor trasee, e posibil în cel mai rău caz să fie afectat controllerul.Ai măsurat triacele ce comandă electrovalvele ? 

Link spre comentariu

Da, am masurat triacele, sunt ok si ele.

Traseele s-au ars cu textolitul de sub. In aceeasi zona am avut in trecut un condensator care s-a pus in scurt, incingându-se serios zona. M-am gandit ca poate când am inlocuit condensatorul sa nu fi curatat eu bine zona si cu umezeala sa fi favorizat arderea textolitului, in zona fiind tensiune mare. Oricum, am refacut traseele, nu a crapat absolut nimic. Pe pinii de date ai memoriei ce tensiuni ar trebui sa am? 

Link spre comentariu

Pana la urma, am inlocuit modulul de putere, cel din spatele masinii. La o verificare mai atenta, pe condensatorul de pe tensiunea de 5v aveam o rezistenta de circa 100 de ohmi, care nu a disparut decat odata cu indepartarea procesorului. Evident, procesorul se incalzea. Nu fff rau, dar se incalzea. Deci, procesor defect. Memoria pe care o aveam deja programata pe modulul defect am pus-o pe cel nou(recuperat) si a functionat.

Intrebare de noob: si in procesor exista un soft, nu? Pe langa continutul de memorie. As cumpara un procesor si un uln2003, just for fun, daca procesorul ar lucra doar cu datele din memorie. Desi e cam nonsens ceea ce zic...

Editat de Marius84
Link spre comentariu

Controllerul are softul lui, dar cumpărând un alt controller neprogramat, nu veți rezolva nimic, fiindcă softul original nu e accesibil oricui, fiind de obicei protejat la citire, deci nici de pe un controller funcțional nu-l veți putea scoate...

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări