Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rog ajutor releu temporizare schneider

dorinromeo

Postări Recomandate

Buna seara. Doresc sa realizez un circuit electric pentru iluminat ambiental care include un releu temporizator Schneider RE17RMMU. Pe lungimea drumului de servitute aprox. 200m am amplasat baghete led, in total vreo 600w. Ledurile sunt legate in paralel si alimentate de la panoul de langa poarta de acces. Am legat un senzor de crepuscul pt a ilumina numai noaptea. As dori sa temporizez iluminarea la maxim 10 minute prin releul RE17RMMU care sa fie comandat de un intrerupator limitator LS15GW2-B care sa dea impulsuri la releul temporizator doar la deschiderea portii de acces. In paralel cu intrerupatorul voi lega si un buton tip sonerie pt comanda manuala a iluminatului. Am descarcat schema releului dar nu inteleg mare lucru. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum sa fac corect legaturile la bornele releului. Are urmatoarele borne A1, 15 si Y1 in partea superioara si 18, 16 si A2 in partea inferioara. Multumesc pentru tot ajutorul pe care mi-l puteti oferi.

Editat de dorinromeo
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorinromeo

4

• Mircea

2

• cipcirip

1

• Dxxx

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna seara.

Incercati astfel: releul in mod ,,B'', A2 nul, A1 faza iesire releu crepuscular, iar pe Y1 aplicati faza prin limitatorul de la poarta sau prin butonul ,,manual''.Sarcina o legati prin contactul NO (15-18).

Spor.

Link spre comentariu

Ce spui tu este socant... sa inteleg ca drumul tau privat are mai mult de 1km lungime? De fapt (in mod uzual) puterea aia trebuie sa ajunga la cativa kilometri...

Tu zici de numai 200m ceea ce la aceasta data poti lumina multumitor cu binisor sub 100W - vorbesc de acces, nu sa citesti ziarul sau sa depanezi masina.

Oricum sper ca "baghete" nu inseamna banda led origine China, ar fi un non-sens electronistic sa pui asa ceva la un proiect mare...

Deoarece iesirea spre led/COB este in curent continuu poti face foarte usor o schema DIY mai mica, mai performanta si mai buna decat nu stiu ce releu de firma, pentru ca exista mosfeturi capabile si foarte ieftine.

In plus este facil sa faci iluminat cu doua faze, sa zicem sub 5% comandat de senzorul crepuscular, asta fiind iluminare permanenta la lasarea intunericului + 100% comandat de deschiderea portii.

Daca doresti sa ne prezinti si noua realizarea te astept pe sectiunea dedicata LED.

Link spre comentariu

Multumesc pentru ajutor d-le "cipcirip". Din nefericire nu am reusit  sa fac functional circuitul. Am facut conexiunile astfel: alimentare 220v faza la A1 si nul la A2. Intre borna Y1 si A1 am legat butonul tip sonerie. La bornele 15 si 18 al legat consumatorul, respectiv ledurile. Borna 16 libera.  Releul este serat in pozitia B , timer setat la 5 minute. Ce am gresit, va rog sa imi spuneti. Multumesc.

Link spre comentariu

Multumesc am descarcat si eu fisa tehnica dar nu cred ca o pot citi corect. Va rog ajutati- ma. Am scris mai sus cum am facut conexiunile. Ce am gresit?

Editat de dorinromeo
Link spre comentariu
1 hour ago, dorinromeo said:

La bornele 15 si 18 al legat consumatorul, respectiv ledurile. Borna 16 libera. 

Realizezi ca intre 15 si 18 nu ai nici o tensiune? Pai cum sa se aprinda ledurile.

Leaga 15 la L, 18 la un capat al ledurilor si celalalt capat la N.

Fara suparare, Dorine, noi aici suntem in tren sa furam locul de munca al unui amarat de automatist. 

Pe viitor, apeleaza la amaratul ala. Altfel nu o sa aiba sa puna paine pe masa la copii. Sper ca intelegi.

Link spre comentariu

Daca , consumatorul suporta tensiunea U , atunci legati asa:

releu.PNG.8c3199bc3193ebce6bc5c73fa0642e04.PNG

In mod B temporizarea incepe cand se deschide poarta si releul revine dupa timpul setat (se stinge lumina) indiferent de pozitia portii.

In mod C temporizarea incepe doar cand se inchide poarta, deci lumina se stinge la x minute (timpul setat) dupa inchiderea portii.

Eu asa am inteles din fisa tehnica...

Link spre comentariu

Multumesc d-le Simpalean, am facut legaturile cum mi-ati indicat si functioneaza perfect. Multumesc si celor care doar s-au gandit la rezolvarea situatiei mele. Imi cer scuze automatistilor, din nefericire sunt prea sarac sa dau bani la altii pentru lucrari pe care le pot face singur. ( bineinteles cu ajutorul oamenilor profesionisti de pe acest forum, binevoitori si rabdatori cu incepatori asemenea mie). Voi posta, dupa cum mi s-a cerut, acest mic proiect la sectiunea dedicata LED. Multumesc inca o data pentru ajutor.

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări