Vizitator smilex Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Odata tot trebuie sa dai tu o bere, n-ai scapare... Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Cu cea mai mare placere;sper sa am onoarea asta ,intr-o buna zi.... Link spre comentariu
Vizitator libertini Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 sal am citit subiectul ,am construit un variator de turatie pt un motor de 250w 30A si am probl cu mosfeturile mi le arde daca nu este bine prin la sursa de curent,se incing tare primul de regula i-am pus ventilator se pare ca il tine in temp.normala,http://www.transtecno.com/it/products/dc/stock/ de la firma aceasta am motorulEC180.120,are 2pozitii s1 180w s2 250w asa scie pe el. Link spre comentariu
asyx Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 care schema ai folosit-o si ce fel de mosfet-uri ai folosit?eu ma duc cu regulatorul meu peste 100A fara incalziri http://www.youtube.com/watch?v=wZj8o7-7nyI Link spre comentariu
Vizitator libertini Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 nu am folosit de schema de acolo,am sa o atasez sa o vedeti,eu folosesc la o centrifuga de miere,are si un reductor Link spre comentariu
puriu Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Se incalzesc tranzistoarele daca frecventa de comanda este prea mare. Este suficient si 1 kHz. Motorul este de 12 V si se alimenteaza din baterie de 24 V? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 As zice ca frecventa e in regula,sub un khz,judecand dupa RC,din pinii 5-6.Ce nu mi se pare in regula,e rezistenta de 10 ohmi,pusa pe iesirea LM7812;cred ca s-a vrut a fi pusa pe intrarea integratului,pt a se reduce puterea disipata de acesta,dar s-a desenat gresit.Din cauza rezistentei,tensiunea de alimentare a integratului si tranzistoarelor,nu e constanta,12V,ci scade proportional cu umplerea semnalului,de unde incalzirea mosfeturilor. Link spre comentariu
asyx Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 nu am inteles de ce "se incalzeste mai ales primul".daca comanda este corecta poate sa mearga si la 20khz fara incalziri majore.rezistenta de 10 ohm intradevar nu este bine pusa dar totusi curentul de comanda este prea mic ca sa influenteze acesti 10 ohm,desi zenerele alea incurca un pic acolo.probabil ca un osciloscop l-ar fi ajutat foarte mult.tranzistoarele sunt de acelasi tip ca si in schema?si au cat de cat un radiator pentru disipatie?eu unul as scoate zenerele de 15V din grila Link spre comentariu
Vizitator libertini Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 motorul il alimentez cu baterie de masina 12v,am rugamintea sa ma ajutati cu schema daca este buna sau mai trb ceva modificat,de doua ori am ars mosfeturile.Au radiatoare de la o sursa de calc.si cu ventilator si se pare ca nu se mai incalzesc mult,dar unde este prins cu surub tranz.frige. Link spre comentariu
costi002 Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Problema ta cred ca este urmatoarea: pentru ca un mos sa fie deschis 'maxim', tensiunea pe poarta trebuie sa fie cat mai apropiata de tensiune ce este pe drena. In acest caz, colectorul lui BD 139 muta-l pe bara de 12V. Sper sa te ajute.Mult spor, si sa ne tii la "curent" Link spre comentariu
asyx Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 motorul il alimentez cu baterie de masina 12v,am rugamintea sa ma ajutati cu schema daca este buna sau mai trb ceva modificat,de doua ori am ars mosfeturile.Au radiatoare de la o sursa de calc.si cu ventilator si se pare ca nu se mai incalzesc mult,dar unde este prins cu surub tranz.frige.daca alimentezi dintr-o baterie,atunci renunta la stabilizatorul de 12V.lasa doar un condensator de minim 470 microfarazi.daca nu merge nici asa am sa-ti trimit schema pe care o folosesc eu Link spre comentariu
asyx Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 pune si o dioda.nu te-am intrebat,se aude bazait in motor de la impulsuri? Link spre comentariu
Vizitator libertini Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 pun motorul sa il vedeti cu caracteristici Link spre comentariu
asyx Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 motorul e ok.noi asteptam rezultatele modificarilor recomandate.se aude in motor bazaitul specific al impulsurilor,in momentul reglarii turatiei? Link spre comentariu
Vizitator libertini Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 sal modificarile nu le-am facut ,montajul este la un var care m-a ajutat,mai precis unde sa pun dioda si daca acea rezistenta sa o anulez de 10 ohmi si acele diode zenere.Bazait nu se aude,nu am luat seama chiar exact.Acea schema este de undeva de pe un site din taiwan,pun si schemele de cablaj sunt 3 la nr.Motorul este prea mare ca putere pt acel montaj are 30A,nu inteleg acele doua S1 si S2. PWM_motor_speed control_top_view.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum