Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regulator de turatie pt motoare de cc.

Vizitator boygenius

Postări Recomandate

Vizitator tyc

Sch e postata mai sus cu ceva randuri de EFTIMIE ,pt 12V elimini regulatorul - legi plusul direct pe pinul 7 .Sau faci aia cu 555 ,sub 5000rpm e cam greu sa cobori cu acest motor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 231
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Excelent! :aplauze Multumesc! Ma apuc sa modific valorile pe schema redesenata si o postez pentru cine mai doreste s-o construiasca.Totusi am cateva nelamuriri si anume:-valoarea de 48K este critica sau merge si 47K?-cursorul lui S4 este legat la pinul 2 sau 8? Initial a fost desenat ca fiind legat la pinul 8, apoi ati corectat pentru pinul 2?-pentru condensatorul de 10uF merge unul polarizat si daca da, plusul va fi la pinul 2?

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

48K nu e critica,merge 47k,sau alta valoare;din ea si condul din pin 4,se stabileste frecventa oscilatorului,care nu e critica.Cursorul e la pin 2,condul e nepolarizat;posibil sa mearga si polarizat,n-am incercat.

Link spre comentariu

Se poate folosi si alta frecventaTotodata, daca motorul se incalzeste cam tare (adica ca si cum ar fi alimentat la maxim), ar trebui inseriata o bobina (intre mos si motor).Daca se mai pune si un cond in paralel cu motorul, devine clasica sursa step down (buck) :da

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări