Vizitator AEMelectronic Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 Buna searacat de corecta este schema adaptata de mine?va functiona daca are"2" tensiuni?practic masa va fi comuna Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 Eu zic ca DA comanda este la 12V iar partea de forta la 24V masa comuna ,nu o sa aveti probleme. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Pe partea de forta poti face comanda cu optocuplor si atunci tensiunea de alimentare a motorului nu conteaza (poate fi si 220V) cata vreme elementele de executie rezista la acea tensiune . Link spre comentariu
Vizitator AEMelectronic Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 nu vreau sa ma complic foarte mult pentru ca montajul va fi folosit de cineva la o centrifuga de scos miere de albinesi asa deja are un cost destul de ridicat din cauza celor 3 feti si a celor 2 diodecred ca rezista si integratul la 24V dar nu m-am riscattrebuie sa ma uit in foaia de catalog sa vad Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Uite o schema foarte buna propusa de colegul Pisica Matache si realizata de mine in nenumarate randuri functioneaza eficient. Link spre comentariu
radusa Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 nu vreau sa ma complic foarte mult pentru ca montajul va fi folosit de cineva la o centrifuga de scos miere de albinesi asa deja are un cost destul de ridicat din cauza celor 3 feti si a celor 2 diodecred ca rezista si integratul la 24V dar nu m-am riscattrebuie sa ma uit in foaia de catalog sa vadDin curiozitate, ce putere are motorul la o astfel de centrifuga?Iar din punct de vedere personal, sunt adeptul variatoarelor care au si control/limitare a curentului maxim de iesire. Link spre comentariu
puriu Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 Schema de mai sus reprezinta un regulator de tensiune, nu de turatie. Regleaza turatia maxima (in gol) la motoarele cu excitatie paralel sau cu magneti permanenti. Motoarele cu excitatie serie se ambaleaza la mersul in gol. Un regulator de turatie trebuie sa aiba o bucla de reglaj a tensiunii de alimentare functie de turatie. Intr-o forma simpla se gaseau la motoarele de casetofon. Link spre comentariu
radusa Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 Da nu a spus nimeni ca schema reprezinta un regulator de turatie. Eu personal am spus ca imi place sa aiba si limitare de curent, pt cazurile cand motorul merge greu sau chiar se blocheaza din cauze mecanice. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 Oare cum se regleaza tensiunea PWM . Aha ,mai pui un circuit de integrare si merge ! Deci o alta schema ,un alt montaj .Motoarele de casetofon sant cu magneti permanenti . Motorul folosit acum o fi de la ceva camion ,d'ala cu magneti ... si nu prea apuca sa mearga in gol ca fagurele ramane inauntru (in centrifuga ,n.a. dedicata carcotasilor) . Limitarea de curent e un standard la masini-unelte ,asa numitul releu termic .Se poate pune o rezistenta calibrata in sursa unui mos iar tensiunea culeasa de pe aceasta folosita ca semnal de inhibare a oscilatiilor . Link spre comentariu
mcross Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Am si eu o freza Proxxon 50/EF si ma gandeam sa contruiesc un regulator mai bun.As avea si eu nevoie de schema regulatorului de turatie pentru Proxxon realizata de @pisica matache, cu valorile componentelor, daca se poate.Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Ai nevoie de valorile componentelor in aplicatia de 12V? Link spre comentariu
mcross Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Da, este vorba de aplicatia cu UC3843, pentru o freza proxxon de 12V. Nu reusesc sa-mi dau seama de valorile pieselor. Schema este asta: Link spre comentariu
mcross Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Am citit din nou postarile legate de schema regulatorului cu UC3843 si am dedus ca valorile ar fi conform desenului.Am rugamintea sa ma corectati daca nu e bine ceva si voi reface desenul.Desi nu am incercat inca schema, sigur am gresit pe undeva. Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Din pacate n-am pastrat multe din schemele postate pe forum;am zic ca o sa le gasesc aici daca am nevoie.Apoi a trebuit sa sterg toate atasamentele,sa fac loc altora;poate @Eftimie a salvat schema cu valoarea exacta a componentelor.Ia legatura cu el,poate ai noroc.Oricum schema in mare e cea postata de tine;daca n-a salvat-o @Eftimie,am pe undeva regulatorul,daca il gasesc pun din nou schema. Link spre comentariu
mcross Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Multumesc @pisica matache. Eu m-am inspirat din testele facute de dvs., de sfaturile lui @smilex si din schema postata putin mai sus de @EFTIMIE (cea desenata pe hartie).Am totusi sentimentul ca am pus valori gresite.Eventual as putea sa construiesc montajul si sa vad cum merge.Mai astept insa putin, poate colegii @smilex si @EFTIMIE ma vor corecta, insa daca intre timp gasiti montajul, ar fi super fain pentru ca il aveti gata facut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum