fane Postat August 8, 2018 Partajează Postat August 8, 2018 am o problema cu o triodina model vechi care are pe partea de control o punte cu placi de seleniu.din care se vad puscate 2 buc .placile au cam 10x10cm si sint cite 4 buc intre firele de legatura am reusit sa identific +/- dar nu stiu cam la ce curent pot monta o punte redresoare daca ma poate ajuta un coleg care a mai lucrat cu asa ceva Link spre comentariu
Nostalgic Postat August 8, 2018 Partajează Postat August 8, 2018 (editat) o punte siliciu de min. 1A si 400v este arhi suficiena. Editat August 8, 2018 de Nostalgic Link spre comentariu
fane Postat August 8, 2018 Autor Partajează Postat August 8, 2018 se poate inlocui direct sau mai trebuie ceva rezistente din cite am citit creste tensiunea de iesire in cazul inlocuirii cu puntilor cu seleniu cu cele cu siliciu Link spre comentariu
validae Postat August 8, 2018 Partajează Postat August 8, 2018 (editat) Înlocuiți-o direct cu o punte mai robustă cu siliciu, eventualele compensări se fac după aceea. Editat August 8, 2018 de validae Link spre comentariu
fane Postat August 8, 2018 Autor Partajează Postat August 8, 2018 multumesc pentru ajutor domnilor colegi Link spre comentariu
flomar60 Postat August 8, 2018 Partajează Postat August 8, 2018 Acum 5 ore, Nostalgic a spus: o punte siliciu de min. 1A si 400v este arhi suficiena. Cu tot respectul, nu este suficienta!....daca ne referim la acel amper specificat....din cate stiu eu ,conductorul de bobinaj utilizat pentru bobinajele de excitatie la respectiva triodina-model vechi!- este de aprox. 1,5mm diametru...rezulta implicit o punte de minim 10A/400V.... Link spre comentariu
UDAR Postat August 8, 2018 Partajează Postat August 8, 2018 Din specificarea dimensiunilor plăcilor cu seleniu rezultă un curent de ordinul a 3-5A și o tensiune de cca 100-150V ( dacă am înțeles bine că sunt patru plăci înseriate ) . Sigur performanțele depind de producător, de condițiile de răcire, etc . Deci o înlocuire "acoperitoare" , așa cum propune colegul @flomar60 este pe deplin recomandată mai ales că prețul unei asemenea punți este modic. În ce privește creșterea tensiunii de ieșire - nu cred că este semnificativă în acest caz. Se pune problema când avem zeci de plăcuțe cu Se înseriate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum