Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor în alegerea unui sistem de boxe

Vizitator Madalin Dumitrascu

Postări Recomandate

Hei, sunt nou in acest domeniu si as vrea niste sfaturi pentru prima mea achizitie mare in domeniul acesta . 
As dori sa cumpar un sistem de boxe, ceva de apartament , nu conteaza sa sune "tare " ( ca nu vreau sa imi pun vecinii in cap ) 
Ce as dori sa contina : 
---boxe pe care sa le pot conecta la laptop ( ori prin cablu, ori prin bluetooth, de preferabil prin bluetooth ) 
--un tub de bass activ sau pasiv 
Si de aci apare dilema , daca iau un tub de bass separat trebuie sa il pot conecta la incinta principala a boxelor . 
Daca este activ banuiesc ca se rezolva printr-un singur cablu, dar daca este pasiv  ce fac ?
Cum le conectez pe toate ? Incinta principala a boxelor, amplificatorul , si basul . 
Ce boxe sa iau ?  ce putere sa aiba basul si amplificatorul ??  cum naiba fac ? 
p.s. precizez ca bugetul meu in momentul de fata este de 1000 de lei . 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• arcgotic

2

• elektronu85

1

• core

1

• D0rel Baross

1

Top autori în acest subiect

Oferta magazinelor de profil este atat de variata incat NIMENI de aici n-o sa poata niciodata sa-ti recomande ceva, mai ales ca urechea umana (perceptia auditiva) este un factor foarte subiectiv, astfel incat degeaba iti recomanda cineva un sistem care lui i se pare ca suna minunat, tie poate ti se va parea ca suna extraordinar de prost, si invers!

Ce poti face, este sa te documentezi, sunt o gramada de informatii si aici pe forum si pe toate forumurile de specialitate, trebuie doar sa vrei sa citesti.

Si in final, poti incerca sa iti alegi ceva aparatura care crezi tu ca ti-ar placea si sa postezi aici, si daca sunt colegi binevoitori, iti vor putea da o parere avizata despre alegerile tale si te vor putea indruma catre ceva mai bun sau din contra mai prost. Dar repet, NIMENI NU POATE LUA DECIZII PENTRU TINE!

P.S. Si nu strica pe ici pe colo, cate un te rog si/sau un multumesc! :) Ca nu e nimeni obligat sa stea la dispozitia ta! :)

Link spre comentariu

Salut!

Cat de mare e camera? ai loc special pt boxe? adica stau in ceva biblioteca? pe birou? pe poti pune pe standere si pune stanga dreapta fata de TV? O sa vrei sa asculti muzica de la birou sau de la canapea sau sa se auda in tot living-ul bine?

Link spre comentariu
La 09.08.2018 la 9:58, arcgotic a spus:

Salut!

Cat de mare e camera? ai loc special pt boxe? adica stau in ceva biblioteca? pe birou? pe poti pune pe standere si pune stanga dreapta fata de TV? O sa vrei sa asculti muzica de la birou sau de la canapea sau sa se auda in tot living-ul bine?

Pai e un dormitor de 5m pe 5m si as vrea sa pun boxele in locul televizorului ( obiect inutil pentru mine ) fix in fata patului . laptopul il voi avea ori in pat , ori in dreapta . 

Link spre comentariu
La 09.08.2018 la 9:05, elektronu85 a spus:

Oferta magazinelor de profil este atat de variata incat NIMENI de aici n-o sa poata niciodata sa-ti recomande ceva, mai ales ca urechea umana (perceptia auditiva) este un factor foarte subiectiv, astfel incat degeaba iti recomanda cineva un sistem care lui i se pare ca suna minunat, tie poate ti se va parea ca suna extraordinar de prost, si invers!

Ce poti face, este sa te documentezi, sunt o gramada de informatii si aici pe forum si pe toate forumurile de specialitate, trebuie doar sa vrei sa citesti.

Si in final, poti incerca sa iti alegi ceva aparatura care crezi tu ca ti-ar placea si sa postezi aici, si daca sunt colegi binevoitori, iti vor putea da o parere avizata despre alegerile tale si te vor putea indruma catre ceva mai bun sau din contra mai prost. Dar repet, NIMENI NU POATE LUA DECIZII PENTRU TINE!

P.S. Si nu strica pe ici pe colo, cate un te rog si/sau un multumesc! :) Ca nu e nimeni obligat sa stea la dispozitia ta! :)

Daca stiam unde sa caut informatii cu siguranta nu eram atat de bata :) am venit sa cer indrumare, niste sfaturi, informatii , chiar nu stiu cum sa conectez un bass la un amplificator si la un sistem de boxe separat . Imi cam da cu virgula :) https://www.emag.ro/subwoofer-auto-jbl-cu-incinta-bass-reflex-si-difuzor-de-300-mm-gt5-1204br/pd/DZSK5BBBM/  acesta este subwooferul la care ma gandeam . Iar la boxe habar nu am ce sa aleg , mersi de ajutor :) 

Link spre comentariu

La 5x5 m e pacat sa pui boxe de PC, parerea mea. Ar trebui niste coloane second hand sa te bucuri.. eu asa as face. Un amp SH, boxe SH, cu astea ajungi la 1k. Apoi un receiver bluetooth cu iesire RCA, nu stiu cat costa dar ma gandesc ca nu o avere.

Link spre comentariu

Eu cred ca daca vei folosi un subwoofer auto in apartament, vecinii tai nu o sa aprecieze muzica. :)

In general, basul nu este prea bine agreat la bloc, deoarece este primul care provoaca vibratiile deranjante, mai ales daca nu ai o camera amenajata special sa atenueze acel bas.

Daca nu vrei sa te complici, si totusi vrei bas, e recomandat sa iei amplificatorul cu iesire dedicata de subwoofer, eventual cu bluetooth. Urmatorul mini sistem ar putea sa ajunga pentru apartament: Boxe Logitech 2.1 Z337

Exista si posibilitatea sa cumperi receiver-ul bluetooth pentru a-l putea folosi cu orice amplificator, doar ca, fiind sistem din bucati, nu mai poate fi controlat centralizat, dintr-o singura telecomanda, de exemplu.

Dpdv acustic, un sistem audio care se aude bine, costa mult, si nu exista vre-o garantie ca vei fi multumit de sunet, ca si raport pret/calitate.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator FDiHD

Nu recomand Logitech, sunt niste gunoaie de sisteme. Am Z906, am avut Z5500, sateliti din plastic, calitatea sunetului nu e foarte buna si nu am testat prin casete, ci conectat cu cablu optic si cu flac-uri. Comparativ am avut mai multe sisteme audio,  fata de cele de mai sus am mai avut si un Genius 5050 v2 si reciever Sony + 2 Boxe de 150W AKAI + un subwoofer de 150w.
Pot sa zic ca e diferenta enorm de mare intre ce scotea recieveru cu boxele alea facute pe vapor si logitech-ul, si la claritate si la putere.
Logitech-ul se aude putin mai tare ca acel Genius, claritatea fiind cam la fel,...daca compari si ce pret au cele 2, e clar ca nu se merita. In banii aia iti recomand sa iti iei ceva de la Edifier.

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări