Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa 13,5V 30A

vio2007

Postări Recomandate

Imi trebuie o astfel de sursa pentru alimentarea unui transceiver.Ce recomandati,sursa liniara sau in comutatie?

Am gasit pe radioamator.ro una liniara ,iar la un magazin din Buc cu Cabluri si echipamente pentru telecomunicatii,

mai multe surse in comutatie,preturile fiind apropiate ,intre 450-550lei.

.........................................................................................................................................

Va rog sa postati pe mp sa nu se considere reclama! Va multumesc!

Editat de vio2007
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

4

• vio2007

2

• ndor

1

• radu42

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Liniara, facuta dupa schema asta : http://www.qsl.net/yo6pir/sursa_files/sursa.pdf , dar nu cu 2n3055 ci cu 4 bucati TIP35C. Transformator de 400 - 500W, 24V AC. Punte redresoare din asta: https://www.ebay.com/itm/SQL100A-1600V-Three-Phase-Diode-Bridge-Rectifier-AC-to-DC-For-Wind-Generator-gbd/382351359660?hash=item5905eabeac%3Ag%3AUycAAOSwY7taYVoD&_sacat=0&_nkw=phase+rectifier+bridge+100A&_from=R40&rt=nc&_trksid=m570.l1313 , Condensatori electrolitici de 10.000uF dupa punte si 20.000 uF dupa stabilizator.

Link spre comentariu

http://www.mondoplast.ro/Sursa-comutatie-Alinco-DM-330MV-pg_ft-1029  ( link - ul este pentru caracteristici ) .

Nu mai stiu ce pret are ... Pe site - ul radioamatorilor mai apar second - uri impecabile , la pret bun . Este in comutatie . Are un reglaj fin ... un eventual " cui " , oricum deranjant doar in scurte , si de nivel ( oricum ) foarte mic , poate fi " mutat " . Dimensiunile sant mici , disipatia la fel . Impresii despre ... se pot gasi usor . 

P .S . - buna si " liniara " ... daca e de fabrica e mai scumpa , iar constructia proprie nu e cea mai simpla . Mai ales materialele sant prohibitive ( transformatorul etc . ) .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Neaparat sa fie cu protectie la supratensiune ! Cea Alinco este super dar si pretul este pe masura.Cit despre sursa aia cu traf de 24v o sa disipe la 30 de amperi f mult (e buna iarna ) ! Cred ca la Dr Braun gasiti sursa Alinco.

Editat de radu42
Link spre comentariu

La un transceiver scump ... nu prea as avea optiuni . Ma rog ... zic ca stiu sa construiesc o liniara ( cu protectii eficiente , aici nu e de joaca - protectii pentru transceiver ) , dar , totusi ... sant mii de euro in joc ...

Link spre comentariu

Va multumesc pentru sfaturi!

Trebuie sa mai urmaresc pe radioamator.ro si pe altele poate apare ceva viabil,convenabil!

Pana rezolv cu sursa am sa folosesc un acumulator auto,de 45Ah.

Editat de vio2007
Link spre comentariu
Acum 3 ore, dyogenes a spus:

Liniara, facuta dupa schema asta : http://www.qsl.net/yo6pir/sursa_files/sursa.pdf , dar nu cu 2n3055 ci cu 4 bucati TIP35C. Transformator de 400 - 500W, 24V AC. Punte redresoare din asta: https://www.ebay.com/itm/SQL100A-1600V-Three-Phase-Diode-Bridge-Rectifier-AC-to-DC-For-Wind-Generator-gbd/382351359660?hash=item5905eabeac%3Ag%3AUycAAOSwY7taYVoD&_sacat=0&_nkw=phase+rectifier+bridge+100A&_from=R40&rt=nc&_trksid=m570.l1313 , Condensatori electrolitici de 10.000uF dupa punte si 20.000 uF dupa stabilizator.

Si daca la magazin nu exista sursa facuta dupa shema aia ,cu punte redresoare de pe ebay si electroloitici modelul ala ....ce face ?

Nu a specificat nici ce echipament are si nici ce cerinte are echipamentul . Vrea o sursa 13V cu 30 A.

Sfatul meu e ca poti lua si una in comutatie .

Link spre comentariu

Cele in comutatie cateodata sant zgomotoase . Daca e transceiver de scurte ... Solutia cu accu e sanatoasa . Incarcat in pauzele de lucru , si comutat pe transceiver cand se lucreaza . Consumul e mare doar la emisie . 

P.S. - transformatorul de 24 V mentionat mai sus este mic . Nu asigura cei 30 A ... decat ( poate ) in vreo varianta de stabilizator buck  conectat dupa el . La liniara , nu .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Depinde de modelul de TRX .

FT817 consuma mult și pe RX ...

Dar tot acumulatorul auto ( de o capacitate convenabilă A / h ) e soluția ideală .

Pentru FT817 este OK orice acumulator auto :) evident fără corector de propagare .

Link spre comentariu

Eu nu cred ca exista transceiver de amatori cu consumuri comparabile emisie - receptie . Ma rog , fara variantele portative si pseudo ... care au 5W la iesire . Gen 817 , si altele . Pentru suta de wati RF ( standard la desktop - uri ) , nimic de pe receptie nu " suge " atat . Initiatorul topicului vroia o sursa de 30 A . Care receptie ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Am eu DM330 de citiva ani buni.

E OK dar baga zgomot, are acel reglaj insa "cuiele" is atit de dese incit orice ai face le cam auzi daca e liniste in banda.

Se simt daca ai alimentarea pe linie aeriana, LEA, pe subterana sau la bloc aproape nu se mai simt.

Vreo 4 tuburi de ferite dedicate pe cablul de 230Vac si pamintarea directa a sursei, nu din trx,  au potolit`o aproape de tot.

E o sursa buna ca`i usoara si mai o poti folosi si la altceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări