Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum va fi organizata societatea cand toate muncile vor fi facute de roboti ?

Postări Recomandate

Citesc , si ma bucur . O forma de " te uiti si castigi " ... cine si - o mai aminteste . Am o speranta in plus ... Sant instalator cel putin la fel de bun ca electronist . Ma rog , nivelul ( la ambele ) poate fi destul de jos . Probabil ca si este , cel putin la electronica am aflat de curand , aici ... pe forum . Macar ca enunt ...  Ca si la alte meserii , si competentze ... asa le zice acum la abilitati practice si cunostiinte .  Ramane sa vedem ... in Lumea Noua . Prin alte parti , am vazut ... si nu sant chiar dezamagit . Nu ma deranjeaza sa am sefi ... cat timp castig suficient facand ce ei nu pot . Sau nu doresc , nu au chef etc . Stiu cum e sa traiesti din banii proprii , si sa dai de lucru si la altii . Sanatate sa fie ... asta conteaza . La restul ... am " antrenament " , mai mult ca multi care dau lectii ... d' alea de la catedra !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Unul din fostii mei ucenici, originari dintr-o familie de svabi din banatul sârbesc, a preluat, împreuna cu frate-su, afacerea tatalui lor (un mic atelier de instalatii electrice). S-a însurat cu o fata (tot dintr-o familie de rapatriati) care a fost si ea ucenica la firma la care am lucrat atunci. Afacerea le merge de minune, au ajuns sa faca instalatiile electrice si retelistica la diverse obiective ale lui big brother în Afghanistan, inclusiv spitale. E multimilionar si cu toate acestea n-a uitat de unde a plecat. Pentru el, eu am ramas batrânul mester vrajitor, la care vine din când în când sa ceara câte-un sfat, iara el numai ucenic. Desi îi mult mai bogat decât mine. Cu asemenea oameni, nu ma tem de viitor.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Sint meserii pe care le poti practica si fara sa fi facut scoala. Nu-i asa de mare brinza(exceptind meseriile care  presupun scoala serioasa) sa inveti si alte meserii. Trebuie doar vointa , mult simt practic si binenteles doua miini drepte. Poti fii toba de carte, daca ai doua miini stingi!

In timp am invatat sa lucrez pe strung,masina de frezat,raboteza,sa sudez in mediu protector,autogen. Am invatat(ajutat de meseriasi) sa danturez roti pe masina de frezat dotata cu cap divizor. Nu mi-a fost rusine sa intreb atunci cind am dat de greutati. Avea un coleg o vorba: Nu-i rusine a intreba, rusinos e faci ceva prost, fara sa intrebi, crezindu-te asul asilor.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
51 minutes ago, franzm said:

Si ce-i rau în asta? Ce-i rai în a da un loc de munca unuia care altfel nu s-ar descurca defel? Nu zice si doctrina bolsevica: "fiecare dupa posibilitati"?  Si oare organizarea si administrarea unei afaceri (si o firma mica tot afacere se cheama pt. ca vinzi ceva: produse sau servicii) nu-i munca? Nici nu banuiti câte firme se duc dracului pentru ca nu sunt organizate, administrate si conduse cu pricepere.

Aici, în Germania, tot mai multi medici cu cabinet particular se plâng ca nu-si mai pot vedea de meseria propriu-zisa din cauza sarcinilor administrative: "Vreu sa fiu medic, nu economist". De aceea, în unele localitati, au început sa apara asa-zise centre de sanatate comunale, adica policlinici, unde medicii nu sunt patroni ci doar salariati. Si-s foarte multumiti. Si pacientii la fel.

Daca as detine o arma foarte puternica (suprema!) cu care sa-i pun cu botul pe labe pe toti ceilalti, as desfiinta comertul (bisnita) privata si camataria (bancile private). Toti ar fi salariati si nimeni n-ar indrazni sa fure ceva, ca pe vremea lui Vlad Tepes. Nu ar mai exista proprietate privata asupra pamantului (apelor, etc), pentru ca nimeni n-a fost pe vremea Big-Bang-ului sa aiba drepturi in plus. Toti ar castiga dupa munca depusa (incluzand si calificarea). 

Din ce spuneti dvs, referitor la medici, rezulta ca in Germania birocratia a ajuns la cota maxima. Germania este ingenunchiata de cand a pierdut ww2. Sunt sanse minime sa-si mai revina vreodata, cu atatia alogeni bagati cu forta acolo (turci, sirieni, etc). Si daca ar depasi niste limite, imediat ar decola din Anglia bombardierele cu gogosi H.

Editat de VAX
Link spre comentariu
35 minutes ago, GEO 53 BN said:

Sint meserii pe care le poti practica si fara sa fi facut scoala.

Inainte de '90 ma duceam des in vizita la cineva cu service radio-tv. Acolo a venit de mai multe ori un tip (50+ ani) sa i se repare niste scule (radiocasetofon, etc). N-avea scoala dar era milionar (vila si Mercedes), se kk pe noi, cei cu diploma. Facea cruci din marmura.

Editat de VAX
Link spre comentariu
18 minutes ago, franzm said:

" Toti ar fi salariati " La cine?

" Sunt sanse minime sa-si mai revina vreodata, " I-a fost permisa refacerea tocmai pentru ca toti ceilalti din jur au început a se duce de râpa.

Salariati la stat, ca n-ar fi permisa parazitarea unora pe baza muncii altora. Stop joc !

Germania este colonie industrializata. Lucreaza pentru americani, ei trag sforile. Se va duce de rapa din cauza invatamantului mediu (baza invatamantului), care la stat se face la misto. Doar copiii din familii bogate pot urma scolile adevarate, care sunt private si costa mult.

Link spre comentariu

Acum 19 minute, VAX a spus:

Inainte de '90 ma duceam des in vizita la cineva cu service radio-tv. Acolo a venit de mai multe ori un tip (50+ ani) sa i se repare niste scule (radiocasetofon, etc). N-avea scoala dar era milionar (vila si Mercedes), se kk pe noi, cei cu diploma. Facea cruci din marmura.

Asta înseamnă să știi să faci ce ti se cere, la momentul potrivit!

De aia vedem pe unii care se bat cu cărămida în piept că ei ”țin” societatea în spate prin taxele plătite la stat ...”pentru puroși”!

Au nimerit și ei să intre într-o ”nișă” ...bine plătită și nu le mai ajunge nimeni la nas!Cine e mai deștept ca ei!??:96:rade:

Sunt nemulțumiți că ”li se ia prea mult” ...în loc să-i mulțumească lui Dumnezeu că le-a pus mâna în cap la momentul potrivit!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Va spun eu, om destept, ca sistemul capitalist va muri din cauza robotizarii excesive. Se va trece la o monarhie planetara, cu un grup de paraziti care vor detine armele si robotii (partea productiva). Ceilalti vor intra in pamant, nu va mai fi nevoie de ei. Nu vor mai fi vanzari si nici bisnitari.

Link spre comentariu
Acum 15 minute, VAX a spus:

................................ Lucreaza pentru americani, .....................

Lucreaza pentru americani pentru sa sint ''meseriasi '' adevarati, care-s fac treaba cu simt de raspundere. Nu-si fac treaba de mintuiala,ca altii!  Ia s-o ''rasoleasca''  si sa-i vezi pe urma cum ar plinge-n pumni!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Vax ar desfiinta tot ce-i privat daca ar avea o arma puternica :)  I-auzi la el! Pai unii au muncit pentru proprietatile alea private, le merita, nu toti sunt ca aia pe care-i votezi si apropiatii lor.

Sau ai trecut prin viata ca rata prin apa si nu ai agonisit nimica, nu detii nimic privat, poate doar locuinta  "de la" ciausescu, de aia ai ideile astea deplasate si te temi ca nu te vei descurca in viitor? 

Tu pentru ce muncesti, daca muncesti? Eu muncesc sa strang bani sau sa platesc rate pentru casa/teren/masina adica pentru a avea un trai mai bun si un viitor mai bun si apoi vii tu sa le desfiintezi, ca tu n-ai fost in stare de nimic si trebuie "sa fim egali"? Eu sa raman apoi cu o viata de muncit degeaba? Nu ti-e rusine?

Sau sa ne facem toti ca muncim, sa nu tindem niciunul la ceva putin mai bun decat traitul de pe-o zi pe alta, ca nu are rost daca trebuie sa fim egali toti? Asa crezi ca poate evolua in bine o societate?

Nu-i prea ok dar mai bine dau bani bancilor decat sa platesc chirie. Macar raman cu ceva al meu, chiar si dupa zeci de ani. Nu raman ca Vax si altii cu idei asemenea.

..

Editat de Alin_cj
Link spre comentariu
1 hour ago, Alin_cj said:

Vax ar desfiinta tot ce-i privat daca ar avea o arma puternica :)  I-auzi la el! Pai unii au muncit pentru proprietatile alea private, le merita, nu toti sunt ca aia pe care-i votezi si apropiatii lor.

Sau ai trecut prin viata ca rata prin apa si nu ai agonisit nimica, nu detii nimic privat, poate doar locuinta  "de la" ciausescu, de aia ai ideile astea deplasate si te temi ca nu te vei descurca in viitor? 

Tu pentru ce muncesti, daca muncesti? Eu muncesc sa strang bani sau sa platesc rate pentru casa/teren/masina adica pentru a avea un trai mai bun si un viitor mai bun si apoi vii tu sa le desfiintezi, ca tu n-ai fost in stare de nimic si trebuie "sa fim egali"? Eu sa raman apoi cu o viata de muncit degeaba? Nu ti-e rusine?

Sau sa ne facem toti ca muncim, sa nu tindem niciunul la ceva putin mai bun decat traitul de pe-o zi pe alta, ca nu are rost daca trebuie sa fim egali toti? Asa crezi ca poate evolua in bine o societate?

Nu-i prea ok dar mai bine dau bani bancilor decat sa platesc chirie. Macar raman cu ceva al meu, chiar si dupa zeci de ani. Nu raman ca Vax si altii cu idei asemenea.

..

Tanjiti dupa viata parazitara pe baza proprietatii. Un regim meritocratic v-ar imbolnavi pe toti astia cu proprietati, ca nu sunteti buni decat la smecherii.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări