Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum va fi organizata societatea cand toate muncile vor fi facute de roboti ?

Postări Recomandate

,,Cum va fi organizata societatea cand toate muncile vor fi facute de roboti ?"

Eu cred, ca este o situatie pur ipotetica.

Niciodata, nu cred, ca absolut ,,toate muncile", vor putea fi executate de roboti.

Exista o multitudine de domenii, in care activitatea omului nu poate fi inca inlocuita, cel putin in viitorul apropiat, sau tangibil noua.

Sa aveti o seara racoroasa!

P.S. Sa lasam aceasta dilema, urmasilor urmasilor nostri.

Poate ei vor fi mai capabil sau mai evoluati, ca sa o rezolve!

Link spre comentariu
1 hour ago, VAX said:

Teoria asta am mai auzit-o inainte de '90, de la un acoperit infiltrat in grupul nostru (de profesori tineri de la un liceu), care incerca sa ne sperie spunand ca daca ne baga (regimul) in puscarie, acolo sunt unii care ne-o vor trage la poponete. 

Ideea este ca saracii sunt multi si bogatii sunt putini (minoritari), iar in caz de coflict major bogatanii ar mierli-o, daca saracii ar fi uniti si hotarati sa indrepte lucrurile. Insa bogatii sunt bogati pentru ca sunt mai smecheri, iar saracii sunt saraci si cu duhul, cei mai multi. Nu poti sa faci din rahat bici si sa mai si pocneasca.

Si eu m-am saturat de scenariu cand intelijentu' il baga la inaintare pe fraier .... ca ei este mai multi si este de unde. De ce nu vii dom'le cu o solutie cap coada si indici ce contributie aduci tu personal?

Daca nu stiai, chiar iti sparge rozeta la puscarie! Am avut doi colegi ai caror parinti lucrau la penitenciar deci iti confirm ca nu-i minciuna. 

In asta a constat si consta puterea bogatilor: saracii nu au fost si nu vor fi niciodata uniti ca sa-i dea pe bogati cu curu' de pamant. Intodeauna se gasesc cozi de topor care sa ii vanda pe cei multi si saraci. 

Pe de o parte vrei sa se faca ceva si totusi inchei mesajul tau cu:  Insa bogatii sunt bogati pentru ca sunt mai smecheri, iar saracii sunt saraci si cu duhul, cei mai multi. Nu poti sa faci din rahat bici si sa mai si pocneasca.

Tu pana la urma cu cine votezi nene Iancule?

P.S. In viata ta de pana acum te poti lauda ca ai incasat niste pulane pe spate sau peste cap?

Link spre comentariu

" Teoria asta am mai auzit-o inainte de '90, de la un acoperit infiltrat in grupul nostru (de profesori tineri de la un liceu), care incerca sa ne sperie spunand ca daca ne baga (regimul) in puscarie, acolo sunt unii care ne-o vor trage la poponete. " 

Ce nenorocit ... era vorba doar de sex oral ... d' ala din " lozinca " de sustinere a PSD , folosita la placute de inmatriculare !

Editat de gauss
Link spre comentariu

@Ion_Bumbu

La Revolutia Bolsevica totul a fost planificat in afara tarii si finantat din Occident (bancherii din Germania, Elvetia, SUA). Rusii erau prea inapoiati ca sa gandeasca o asemenea constructie sociala. Scopul a fost eliminarea paturii bogate din Rusia si preluarea ulterioara a averilor, evident ca de finantatori. Degeaba sunt criticati rusii de existenta comunismului, ca nu ei l-au creat. Au fost simple victime si figuranti in acelasi timp.

Link spre comentariu

Si chiar au preluat ceva finantatorii de la bolsevivci?

:d

Eventual invers

Situatia a fost un pic mai complexa, vezi si ce a iesit in Germania...acusi iesea si acolo...

In nici un caz nu subestimati rusii.

P.S. nu cumva incurcati tarile? Rusia cu Romania postdecembrista??

:d

Link spre comentariu

Au preluat controlul Rusiei si i-au casapit pe proprietarii locali (de etnie rusa). Cred ca ati citit pe net cine sunt (majoritar) oligarhii actuali din Rusia. A fost o batalie pentru averea Rusiei. Prostimea a fost bagata la inaintare si i s-au dat niste drepturi (educatie gratuita, asistenta medicala, locuri de munca). Lovitura de stat s-a putut infaptui din cauza proastei administrari a societatii de catre regimul tarului (diferentiere sociala abrupta, saracie pentru mase, etc), care a nemultumit populatia.  A contribuit la declansarea "revolutiei" faptul ca tarul tocmai daduse un decret prin care li se interzicea soldatilor sa mai bea tarii, in timp de ofiterimea beneficia de acest "privilegiu".

Link spre comentariu

Noi suntem dotati cu un creier primitiv (zis si reptilian), care asigura comenzile de baza (instinctele, afectivul), dar si cu un "coprocesor" pentru gandirea avansata. In 90% din timp functionam numai pe baza creierului reptilian, iar "coprocesorul" este activat (din BIOS) la nevoie. La multi nici nu merge, dar nu-si dau seama si sunt fericiti. Si la animale functionarea este pe baza creierului reptilian, dar si ele au ceva gandire, chiar daca nu ca noi. De asta trebuie sa le respectam mai mult si chiar sa le iubim, sa nu ne purtam ingrozitor cu ele.

Daca cineva va elucida misterul prin care noi simtim durerea si placerile, cum este "implementat" afectivul, si va introduce astfel de comenzi in programul robotilor, atunci ne-a luat dracu pe toti. Sa va fereasca Dumnezeu de robotii care urasc si au necaz pe oameni. Daca sunt dotati si cu smecherie si cu ganduri ascunse, vor fi mai periculosi decat armele nucleare.

Link spre comentariu

smecherie sunt demult, pot calcula mai multe situatii ipotetice decat un om.
De acolo nu e greu sa aleaga ceea ce vrea.

Din fericire un asa creier consuma cam mult curent. Deocamdata.

Nu trebuie sa simta ura, doar sa aiba implementat un scop antiumanitar.
Cu ura nu ajungi departe ca iti intuneca gandirea. Cu un scop bine definit esti mai eficient.

Link spre comentariu
On 8/21/2018 at 5:52 PM, adrian_pic said:

Dar daca iti pune ceva in pensie ca sa o scurteze?

Se vede ca nu te..''pricepi''..! Ca sa iti ''scurteze'' pensia ,iti pune..''ceva'' in ...mancare..niste(multe)..E-uri !:freaza: Si cad te gandesti ca pana la sfarsitul ..alfabetului...mai sunt multe ..litere !:qetrwe(E-uri cu..++..):mort

Link spre comentariu

Un lucru este clar, capitalismul lucreaza din greu la propria distrugere. Din lacomia patronilor se va generaliza utilizarea robotilor si se vor crea tensiuni sociale atat de mari, de la lipsa locurilor de munca pentru salariati, incat o explozie sociala este probabila. 

Asa au facut cativa capitalisti si cu globalizarea, care a dus la dezvoltarea fara precedent a Chinei si a altor tari din Asia, respectiv a dus la somaj si fenomene sociale nedorite in SUA. Cativa capitalisti din SUA si-au marit averea, in timp ce clasa medie, cea care asigura progresul societatii, s-a subtiat. 

Stiu ca in anii '60-'70 americanii erau ingroziti ca nu cumva chinezii (peste un miliard de suflete) sa aiba toti frigider acasa. Nu-si imaginau ca vor avea si automobile la fal ca americanii. Henry Kissinger a avut "mareata" idee sa li se dea chinezilor tehnologie, utilaje moderne si contracte economice. I-a trombonit pe cei din Congres ca astfel China va deveni puternica si le va crea probleme rusilor. Insa China a devenit atat de puternica incat le ceeaza probleme la toti cei din Occident. Kissinger era inteles cu cativa confrati sa traga foloase, il durea in basca de SUA.

Editat de VAX
Link spre comentariu

In America face foamea doar cine doreste  . Si acum , ca a venit un om cu bani la butoane , deja economia s - a relansat . Deja in China se fac provizii de paracetamol ( coaja de salcie , pentru 95 la suta ) , sufla un vant nou . Cam rece , si cam taios .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări