Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum va fi organizata societatea cand toate muncile vor fi facute de roboti ?

Postări Recomandate

17 hours ago, Sharky said:

Stai sa vezi ca vine unu ca Boc si ti-o face de jumate, sa vezi cum ramane cu dreptul castigat.

Nu-i nevoie de unul ca Boc! Pensia POATE se va dubla dar preturile cresc sigur ca Fat-Frumos: intr-un an cat la altii in zece. :85

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Eu in ultimul timp ies de la hipermarket ca de la proteste ... din cauza de spatiu mic si participanti multi . Ziua , noaptea , vara - iarna , sarbatori etc . Ma rog , asa e la Ploiesti . Altfel , or fi avand unii fabrici ( private ) de bani ? ... ca prea circula ... un bon de 100 RON starneste zambete condescendente de la " codasi " si casieri ... Deja lefuri de mii de euro sant curente la slujbasii statului ... cu preturi mari sau nu . Eu am vazut ca au scazut , in cel mai bun caz stationeaza . Ma rog , asta e perceptia mea . Pentru carburanti , asigurari , medicamente , abonamente , utilitati et. comp. , adresati eventuale interpelari , proteste si alte acte civice (profund justificate) la birourile de relatii cu publicul ( pulimea ... ) de la multinationale . Care de - abia asteapta sa scada preturile si sa creasca (virgula) calitatea , indiferent de portofelele ( cardurile ) romanashilor ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pretul gazelor naturale pentru clientii casnici va creste, incepand cu data de 1 august 2018, cu 5,83%, informeaza Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei.

Bucureştiul înregistra, la finalul primului trimestru al anului 2018, a doua cea mai mare creştere procentuală a preţului la energia electrică pentru consumatorii casnici, potrivit ultimelor date ale Directoratului pentru Energie al Comisiei Europene - DG Energy.
La finalul lunii martie, preţurile la electricitate pentru consumatorii din Bucureşti erau cu 18,6% mai mari decât în urmă cu un an.

Benzina anul trecut pe 23 august era 4,63 de lei, astazi pretul este de 5,77 lei (sursa: https://www.peco-online.ro/istoric.php )

Eu stiu ca daca pretul carburantilor creste automat cresc si celelalte preturi. 

Eu de 2-3 ani nu mai iau carut cand intru in supermarket .... ca n-am ce sa mai pun in el. Trebuie insa sa recunosc ca nu o data am vazut pe cel din fata mea ca platea pentru un carut plin cat plateam eu pentru o sacosa normala. 

Link spre comentariu

Pentru preturi ... formati numerele de la multinationale . Pentru salarii , numerele de la guvern . De multe ori , numarul e unic . Al multinationalelor . Am scris mai sus ... mai mult sau mai clar nu (mai) pot . Nici n - am cu ce , atat inteleg eu din economie . O asistenta medicala are VENIT de 2 ori cat un inginerash din privat , dominat net si de soferul de la o primarie obscura . Ghinion ... Dar , exista si un dar ! (nu de nunta) . O programare la un cardiolog ( cat de cat ) in Ploiesti , nu moka , cu trimitere , ci pe bani ... necesita calendar anual . Nu lunar ... O avea soferul nevoie de cardiolog ? Nu cred , romanul are 7 vieti in pieptu - i de arama ! Dar trec si astea , ca la orice joc ... mai ales la cel cu viata ! In fine , asta este ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Te imbeti cu apa rece. Celor in plus li se va da "cu praf de uschiala". Elita (bogatanimea - si ea formata din mai multe straturi), exceptionalii, aia "de rasa pura", etc vor avea la dispozitie arme foarte puternice si nimeni nu li se va putea opune. Daca societatea nu ia masuri din timp, se va ajunge la chestii nasoale.

Link spre comentariu

De parca acum este altfel. :85

Cei bogati nu vor avea, ci AU tot ce le trebuie sa tina multimea la picioarele lor.

Societatea nu poate lua masuri (iese jandarmu' si bate la societate ca-n fasole!). Iar la alegeri, alegi dintre ai lor. Daca au nevoie de voturi .... stii deja cum fac rost de ele. 

Am mai spus si repet: Resistance is futile!

Link spre comentariu

Teoria asta am mai auzit-o inainte de '90, de la un acoperit infiltrat in grupul nostru (de profesori tineri de la un liceu), care incerca sa ne sperie spunand ca daca ne baga (regimul) in puscarie, acolo sunt unii care ne-o vor trage la poponete. 

Ideea este ca saracii sunt multi si bogatii sunt putini (minoritari), iar in caz de coflict major bogatanii ar mierli-o, daca saracii ar fi uniti si hotarati sa indrepte lucrurile. Insa bogatii sunt bogati pentru ca sunt mai smecheri, iar saracii sunt saraci si cu duhul, cei mai multi. Nu poti sa faci din rahat bici si sa mai si pocneasca.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, adrian_pic a spus:

De parca acum este altfel. :85

Cei bogati nu vor avea, ci AU tot ce le trebuie sa tina multimea la picioarele lor.

Societatea nu poate lua masuri (iese jandarmu' si bate la societate ca-n fasole!). Iar la alegeri, alegi dintre ai lor. Daca au nevoie de voturi .... stii deja cum fac rost de ele. 

Am mai spus si repet: Resistance is futile!

Era deviza borgilor , adica societatea simbiotica a cyborg-ilor numita BORG din serialul stiintifico-fantastic de tv numit  Star Trek .

O fi premonitie sau o fi o alta fundatura logica ?

Link spre comentariu
51 minutes ago, VAX said:

Ideea este ca saracii sunt multi si bogatii sunt putini (minoritari), iar in caz de coflict major bogatanii ar mierli-o, daca saracii ar fi uniti si hotarati sa indrepte lucrurile. Insa bogatii sunt bogati pentru ca sunt mai smecheri, iar saracii sunt saraci si cu duhul, cei mai multi. Nu poti sa faci din rahat bici si sa mai si pocneasca.

Nu zi de prea multe ori asta, am mai vazut`o la Marea Revolutie din Octombrie ce a avut loc in Noiembrie...

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări