Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa 12v probleme

powerlight

Postări Recomandate

Buna dimineata,aseara a crapat sursa din imagine,ea alimenta un amplificator auto 2x50w canta la un volum mic si s-a oprit dintr-o data,tin sa mentionez ca a mers fara probleme 2 ani si la volum ridicat insa n-a cedat niciodata pana acum.

Nu stiu ce valoare are acea rezistenta care s-a ars,si nici nu-mi pot da seama motivul pentru care s-a ars.

Am cautat o schema pentru ea insa n-am gasit.

Poate a-ti mai avut ceva asemanator

Mersi anticipat

Aici am gasit-o pe internet http://aleximtop.ro/produs/sursa-alimentare-de-metal-in-comutatie-220v-12v-480w-42a/

https://imgur.com/gjgBMQ2

https://imgur.com/TvhnTPi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• powerlight

4

• validae

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Acum 2 minute, Fan Elforum a spus:

Ai cam trantit-o. Nu e doar o rezistenta arsa. Sunt mai multe piese in neregula, inclusiv pcb fisurat.

Nu a fost trantita deloc,unde se vede pcb fisurat?o s-o desfac sa-i fac poza si pe verso

Link spre comentariu

Langa cei 2 tranzistori mici. In partea stanga. (Pcb fisurat)

Ai mai multe rezistente avariate. Putin afumate, mai mult afumate, vopsea sparta. Nu imi dau seama daca tranzistorul sau ce o fi pe radiator e intreg.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 3 minute, Fan Elforum a spus:

R20, 22, 23, 28 incearca sa le schimbi.

"Pare ok" nu e o verificare.

Le-as schimba daca as cunoaste valorile,inclusiv aia care este distrusa de nu se mai intelege nimic.

Link spre comentariu

Vezi ce etichete ai pe carcasa sau ce denumire gasesti pe pcb si incearca sa cauti schema. Sau cauta poze cu acea sursa si vezi ce culori sunt. E un inceput. Sau daca are cineva exact sursa aia, sa iti dea o poza, o masuratoare, etc.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu te mai complica si cumpara repede alta sursa de alimentare. Merge orice sursa ATX daca nu vrei sa dai prea multi bani ( unele surse ATX au nevoie de sarcina si pe bara de %V, altele nu )

Link spre comentariu

Sursa aceea nu cred c-o vei putea repara singur, fiindcă acolo ai mai multe componente afectate și nu ai experiența necesară depistării lor.Cel puțin patru-cinci rezistori, tranzistorul de putere, foarte posibil chiar și integratul driver.În primul rând trebuie verificate cu atenție absolut toate componentele din secțiunea primară a sursei și aflată sau estimată valoarea rezistorului carbonizat.Asta se poate face cu un ohmmetru, se curăță cu mare grijă vopseaua rămasă (sau arsura ) de pe toată lungimea rezistorului, astfel încât să mai rămână ceva traseu rezistiv.De obicei traseul rezistiv e spiralat și se întrerupe cel mai des la mijlocul rezistorului, acolo unde e mai subțire și unde răcirea e mai slabă.Se măsoară față de ambele capete și zona mijlocie, dacă mai există vreo spiră rezistivă.Valoarea găsită se dublează și se rotunjește la cea mai apropiată valoare standardizată.

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări