Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arduino IDE si Atmega 1284P

Vizitator

Postări Recomandate

Salut!

Am cautat pe net tot felul de module care s-ar putea programa cu Arduino IDE. Si am gasit acest modul  DIP-40 Arduino compatible development board.

Mi se pare interesant programarea unui Atmega1284P deoarece detin doua astfel de microcontrollere. Se gaseste in capsula DIP40 dar si TQFP44 .

Comparatie intre Atmega328P, -Atmega1284P si Atmega2560P:

2126675086_ComparatieAtmega328P_1284P_2560P.png.c875359070d2c53446f8f24755fe44d6.png

Am o intrebare: a programat cineva acest microcontroller, Atmega1284P cu Arduino IDE?

Ne poate impartasi si noua pasii de programare:

- setare fuse biti;

- incarcare bootloader cu Arduino UNO sau MEGA;

- incarcare sketch Arduino IDE > FTDI232?

Am gasit aceasta librarie pentru arduino https://github.com/MCUdude/MightyCore

Nu detin un Arduino UNO pt a scoate din soclu microcontrollerul Atmega328p, am un Arduino MEGA. Stiu ca pt incarcarea unui bootloader pt un microocntroller extern se poate folosi un condensator de 10uF conectat cu + la RESET si - la GND.

Nu stiu cum sa setez fuse biti, sau daca mai este necesar.

Selectarea BOD: pe 2,7v sau pe 4,3v.

Selectare Programmer: atat pentru bootloader cat si pentru incarcarea sketch-ului. . .

Stiu ca se gaseste pe net multe exemple, dar poate fi o tema si pe acest forum.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pasii de programare sunt aceiasi ca la ATmega328 pentru utilizare cu Arduino IDE.

Fuse bits -ii (si de altfel toate informatiile despre probramare) sunt descrisi in fisierul "boards.txt" aflat in folderul "avr" din link-ul postat de tine.

Dupa programarea bootloader-ului (pe care o poti face si cu Arduino Mega 2560) conectezi la portul UART un convertor USB -RS232 (cu FTDI, CH340 sau CP2102) si pinul DTR al convertorului la pinul RESET al ATMega1284 (respectand schema de conectare pentru acest pin) si incarci scketch-ul.

Nu trebuie sa scoti niciun ATMega de nicaieri.

Intr-adevar, poti folosi doar FTDI232 aflat pe placa Arduino Duemilanove pentru a programa direct un microcontroller din seria Atmel (si parca undeva am descris pasii si softul necesar), dar asta este o alta poveste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări