Vizitator Postat August 4, 2018 Partajează Postat August 4, 2018 Salut! Am cautat pe net tot felul de module care s-ar putea programa cu Arduino IDE. Si am gasit acest modul DIP-40 Arduino compatible development board. Mi se pare interesant programarea unui Atmega1284P deoarece detin doua astfel de microcontrollere. Se gaseste in capsula DIP40 dar si TQFP44 . Comparatie intre Atmega328P, -Atmega1284P si Atmega2560P: Am o intrebare: a programat cineva acest microcontroller, Atmega1284P cu Arduino IDE? Ne poate impartasi si noua pasii de programare: - setare fuse biti; - incarcare bootloader cu Arduino UNO sau MEGA; - incarcare sketch Arduino IDE > FTDI232? Am gasit aceasta librarie pentru arduino https://github.com/MCUdude/MightyCore. Nu detin un Arduino UNO pt a scoate din soclu microcontrollerul Atmega328p, am un Arduino MEGA. Stiu ca pt incarcarea unui bootloader pt un microocntroller extern se poate folosi un condensator de 10uF conectat cu + la RESET si - la GND. Nu stiu cum sa setez fuse biti, sau daca mai este necesar. Selectarea BOD: pe 2,7v sau pe 4,3v. Selectare Programmer: atat pentru bootloader cat si pentru incarcarea sketch-ului. . . Stiu ca se gaseste pe net multe exemple, dar poate fi o tema si pe acest forum. Link spre comentariu
nico_2010 Postat August 6, 2018 Partajează Postat August 6, 2018 Pasii de programare sunt aceiasi ca la ATmega328 pentru utilizare cu Arduino IDE. Fuse bits -ii (si de altfel toate informatiile despre probramare) sunt descrisi in fisierul "boards.txt" aflat in folderul "avr" din link-ul postat de tine. Dupa programarea bootloader-ului (pe care o poti face si cu Arduino Mega 2560) conectezi la portul UART un convertor USB -RS232 (cu FTDI, CH340 sau CP2102) si pinul DTR al convertorului la pinul RESET al ATMega1284 (respectand schema de conectare pentru acest pin) si incarci scketch-ul. Nu trebuie sa scoti niciun ATMega de nicaieri. Intr-adevar, poti folosi doar FTDI232 aflat pe placa Arduino Duemilanove pentru a programa direct un microcontroller din seria Atmel (si parca undeva am descris pasii si softul necesar), dar asta este o alta poveste. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum