Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arduino IDE si Atmega 1284P

Vizitator

Postări Recomandate

Salut!

Am cautat pe net tot felul de module care s-ar putea programa cu Arduino IDE. Si am gasit acest modul  DIP-40 Arduino compatible development board.

Mi se pare interesant programarea unui Atmega1284P deoarece detin doua astfel de microcontrollere. Se gaseste in capsula DIP40 dar si TQFP44 .

Comparatie intre Atmega328P, -Atmega1284P si Atmega2560P:

2126675086_ComparatieAtmega328P_1284P_2560P.png.c875359070d2c53446f8f24755fe44d6.png

Am o intrebare: a programat cineva acest microcontroller, Atmega1284P cu Arduino IDE?

Ne poate impartasi si noua pasii de programare:

- setare fuse biti;

- incarcare bootloader cu Arduino UNO sau MEGA;

- incarcare sketch Arduino IDE > FTDI232?

Am gasit aceasta librarie pentru arduino https://github.com/MCUdude/MightyCore

Nu detin un Arduino UNO pt a scoate din soclu microcontrollerul Atmega328p, am un Arduino MEGA. Stiu ca pt incarcarea unui bootloader pt un microocntroller extern se poate folosi un condensator de 10uF conectat cu + la RESET si - la GND.

Nu stiu cum sa setez fuse biti, sau daca mai este necesar.

Selectarea BOD: pe 2,7v sau pe 4,3v.

Selectare Programmer: atat pentru bootloader cat si pentru incarcarea sketch-ului. . .

Stiu ca se gaseste pe net multe exemple, dar poate fi o tema si pe acest forum.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nico_2010

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pasii de programare sunt aceiasi ca la ATmega328 pentru utilizare cu Arduino IDE.

Fuse bits -ii (si de altfel toate informatiile despre probramare) sunt descrisi in fisierul "boards.txt" aflat in folderul "avr" din link-ul postat de tine.

Dupa programarea bootloader-ului (pe care o poti face si cu Arduino Mega 2560) conectezi la portul UART un convertor USB -RS232 (cu FTDI, CH340 sau CP2102) si pinul DTR al convertorului la pinul RESET al ATMega1284 (respectand schema de conectare pentru acest pin) si incarci scketch-ul.

Nu trebuie sa scoti niciun ATMega de nicaieri.

Intr-adevar, poti folosi doar FTDI232 aflat pe placa Arduino Duemilanove pentru a programa direct un microcontroller din seria Atmel (si parca undeva am descris pasii si softul necesar), dar asta este o alta poveste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări