Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu se mai poate trai -- Țânțarul tigru a ajuns in Romania

Postări Recomandate

• 8 luni mai târziu...
La 04.08.2018 la 17:57, hpavictor a spus:

...

" Cineva " s-a jucat cu soarta , s-a crezut Dumnezeu .

Ca urmare , acel cineva  a adus larve de tantar tigru , pe care i-a pus in libertate in zona Rinului , Dunarii , canalelor navigabile olandeze etc .

De ce ?

Pentru ca tantarul tigru are o durata de viata de 80 de zile , fata de tantarul comun european , ala clasic de la noi , care traieste " doar "  240 de zile .

In plus , tantarul european tranmitea " niste " boli infectioase unor cetateni , naturalizati in zona Europei , iar la ei in desert nu aveau asemenea insecte si nici imunitate  .

Doar nu ati fi vrut ca invitatii lui Merkel sa aiba probleme de sanatate ...

Se spera ca din hibridizarea tantarilor sa scada durata de viata a tantarilor europeni  la aproximativ 120 zile  , lucru care s-a intamplat deja .

Dar nu se putea estima ca noul tantar hibridizat  este foarte feroce cu fiintele cu sange cald  ...

La 06.08.2018 la 0:11, hpavictor a spus:

La noi încă nu sunt corciți , dar în restul  Europei acest lucru deja s-a întâmplat .

Rămâne problema infectării cu toate bolile transmisibile ( HIV , hepatite etc ) , de la o persoana infectată la una sănătoasă , dar ciupită de același țânțar cu  " trompa " mare ...

La 07.08.2018 la 18:07, hpavictor a spus:

În epoca lui Ceașcă exista o cremă foarte eficienta antițânțari , din frunze de leandru .

Nu cred că era foarte toxică ...

Se vindea pe bani puțini în  magazinele SportTurism , era eficientă și împotriva insectelor si țânțarilor din delta Nilului cât si a celor din delta Mekong-ului etc .

Toți au apreciat-o la adevărata ei valoare  , în epoca cu pricina  .

Lipovenii și / sau turiștii din delta noastră erau ultra mega  fericiți cu acea crema antițânțari ...

Dar vremurile s-au schimbat , acea cooperativă de producție nu mai există , probabil că nici oamenii care o produceau , iar rețeta de fabricație s-a pierdut cu siguranță .

Definitiv .

Sper să mă contrazică cineva , cu argumente serioase .

La 14.08.2018 la 11:51, hpavictor a spus:

Pentru a alunga țânțarii sau alte insecte puteți încerca cu ghivece în care să cultivați plante puternic aromatice , ce emit esențe volatile : levănțică , busuioc , mentă etc .

Link spre comentariu

Să fie sănătoși tânțarii ! ... am plase la toate geamurile, inclusiv la ușile exterioare. Dacă mai scapă câte unul accidental, există rr...raid, sau altele echivalente. Am constatat că sunt destul de eficiente.

Aseară n-am dormit de frica ielelor,  tânțarii m-au preocupat mai putin :57

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări