Vizitator Postat Septembrie 20, 2018 Partajează Postat Septembrie 20, 2018 Principalul vector de raspandire au fost oua / larve existente in anvelopele importate. Prima ploaie a dus la inmultirea lor. Restul a facut natura. Posibile explicatii se pot gasi (si) aici: https://www.facebook.com/pages/category/Community/Institutul-Dacic-de-Ortodoxism-Cuantic-275453595903400/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 Mai are careva probleme cu țânțarul, parca au înnebunit e tot acum după ploile astea! Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 La 04.08.2018 la 17:57, hpavictor a spus: ... " Cineva " s-a jucat cu soarta , s-a crezut Dumnezeu . Ca urmare , acel cineva a adus larve de tantar tigru , pe care i-a pus in libertate in zona Rinului , Dunarii , canalelor navigabile olandeze etc . De ce ? Pentru ca tantarul tigru are o durata de viata de 80 de zile , fata de tantarul comun european , ala clasic de la noi , care traieste " doar " 240 de zile . In plus , tantarul european tranmitea " niste " boli infectioase unor cetateni , naturalizati in zona Europei , iar la ei in desert nu aveau asemenea insecte si nici imunitate . Doar nu ati fi vrut ca invitatii lui Merkel sa aiba probleme de sanatate ... Se spera ca din hibridizarea tantarilor sa scada durata de viata a tantarilor europeni la aproximativ 120 zile , lucru care s-a intamplat deja . Dar nu se putea estima ca noul tantar hibridizat este foarte feroce cu fiintele cu sange cald ... La 06.08.2018 la 0:11, hpavictor a spus: La noi încă nu sunt corciți , dar în restul Europei acest lucru deja s-a întâmplat . Rămâne problema infectării cu toate bolile transmisibile ( HIV , hepatite etc ) , de la o persoana infectată la una sănătoasă , dar ciupită de același țânțar cu " trompa " mare ... La 07.08.2018 la 18:07, hpavictor a spus: În epoca lui Ceașcă exista o cremă foarte eficienta antițânțari , din frunze de leandru . Nu cred că era foarte toxică ... Se vindea pe bani puțini în magazinele SportTurism , era eficientă și împotriva insectelor si țânțarilor din delta Nilului cât si a celor din delta Mekong-ului etc . Toți au apreciat-o la adevărata ei valoare , în epoca cu pricina . Lipovenii și / sau turiștii din delta noastră erau ultra mega fericiți cu acea crema antițânțari ... Dar vremurile s-au schimbat , acea cooperativă de producție nu mai există , probabil că nici oamenii care o produceau , iar rețeta de fabricație s-a pierdut cu siguranță . Definitiv . Sper să mă contrazică cineva , cu argumente serioase . La 14.08.2018 la 11:51, hpavictor a spus: Pentru a alunga țânțarii sau alte insecte puteți încerca cu ghivece în care să cultivați plante puternic aromatice , ce emit esențe volatile : levănțică , busuioc , mentă etc . Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 (editat) Să fie sănătoși tânțarii ! ... am plase la toate geamurile, inclusiv la ușile exterioare. Dacă mai scapă câte unul accidental, există rr...raid, sau altele echivalente. Am constatat că sunt destul de eficiente. Aseară n-am dormit de frica ielelor, tânțarii m-au preocupat mai putin . Editat Iunie 17, 2019 de +_Florin_+ Link spre comentariu
Postări Recomandate