Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu se mai poate trai -- Țânțarul tigru a ajuns in Romania

Postări Recomandate

Si apoi de la usturoi o sa moara toate mustele din zona cand vine vremea de "nr.1". Adevarat genocid printre insecte. Dar tot nu scapa de tantari.

Lasand gluma la o parte, tigrii astia nu au "bun-simt" asa ca trebuie rasplatiti cu extinctia. O posibila varianta de capcana este versiunea la capcana de muste, cea cu o sticla de plastic taiata si cu varful in cealata jumatate, creand un tunel numai ca in loc de carne (sau handel, dupa preferinta mustelor) se pune apa cu drojdie si zahar. Ideea este generarea de dioxid de carbon iar gatul sticlei ii impiedica sa zboare afara. Ca variatiune la tema o placa termostatata care incalzeste lichidul la 37 de grade face capcana si mai atractiva. Exista si atractanti dar probabil ca sunt mai greu de obtinut.

Stiti ce idee traznita am. Citeam un studiu ca pielea oamenilor "de zahar" au o anumita combinatie intre cele 12 tipuri de bacterii "rezidente" care face tantarii sa fie mai "atenti" cu persoana. Si asa este cald afara asa ca servetelele cu care va stergeti de transpiratie puneti-le in aceeasi sticla cu apa cu zahar si drojdia. Asa creeati o capcana "seducatoare" si "irezistibila". Ar fi echivalentul atractantilor cu feromoni. Ramane ca cineva sa se sacrifice cu capcana in tantarime sa ne zica rezultatul.

Editat de The Stressmaker
Link spre comentariu

E ca si cand ai vrea sa golesti oceanul cu galeata. Cati tantari sint pe pamantu asta si cati crezi ca o sa intre in sticla aia ?

Sa zicem ca ai un buton magic pe care daca apesi omori toti tantarii pe o raza de 10m instant. Asa, si dupa cateva minute nu vin altii ?

Eu nu cred in omorarea tantarilor din spatii deschise. N-o sa poti niciodata sa-i omori pe toti.

Link spre comentariu

Atunci o solutie simpla. Cateva sute de metri patrati de plasa de tantari transparenta si cateva bare de metal sau pvc pentru a se realiza un cadru-suport. Se creeaza o zona "free" in jurul rulotei.

Treaba cu capcana era pentru a le devia "atentia" pentru ca asanarea tutror baltior de pe o raza de 200m este solutia ultima.

Mai circula o varianta la metoda pe Youtube dar implica un ventilator puternic pentru absorbtie si un arzator cu propan pentru CO2. Ventilatorul ii tine lipiti pe plasa pana se usuca iar CO2 ii atrage.

Link spre comentariu

Daca iti convine sa stai in curent ajunge ventilatorul. Ii sufla de pe tine plus ca te racoresti.

Am testat in concediu autan, merge fara probleme. Fug tantarii de tine.

Am prins si eu acest tantar in croatia, e f insistent si nasol e ca e mai mic, nu il vezi cu ochiul la fel de bine si nici vorba sa il auzi.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Apa sfintita este expirata demult asa ca teapa de lemn este mult mai eficienta.

E adevarat ca este mai mic acest tantar dar are o caracteristica, este mai inchis la culoare. Daca este in zona relativ luminata si se poarta haine de culoare deschisa este usor vizibil pentru ca-si cauta locul zburand incet cand este aproape de piele contrastand cu hainele. Cu o miscare rapida de mana, cu mana facuta caus, se executa manevra "adormirea definitiva tantarului". Daca scapa trebuie sa asteptati inca putin pentru ca se intoarce repede.

Link spre comentariu
On 8/24/2018 at 12:09 AM, The Stressmaker said:

Apa sfintita este expirata demult asa ca teapa de lemn este mult mai eficienta.

E adevarat ca este mai mic acest tantar dar are o caracteristica, este mai inchis la culoare. Daca este in zona relativ luminata si se poarta haine de culoare deschisa este usor vizibil pentru ca-si cauta locul zburand incet cand este aproape de piele contrastand cu hainele. Cu o miscare rapida de mana, cu mana facuta caus, se executa manevra "adormirea definitiva tantarului". Daca scapa trebuie sa asteptati inca putin pentru ca se intoarce repede.

As avea 2 observatii:

1.Teapa de lemn nu se prea gaseste,padurile fiind...DEFRISATE ! Trebuie ..importata !:rade:

2.Noaptea,cand zboara tantarii...nu mai conteaza culoarea hainelor...!:95 Oricum,nu conteaza,tantarii se ''orienteaza'' dupa emisiile de CO2 din respiratie...!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
On 8/15/2018 at 6:14 AM, cocochannel said:

Incercati o iarba care se cheama lemongrass sau citronella. A nu se confunda cu lamuita care e un arbust si cred ca se mai cheama si iasomie, dar nu sunt sigur.

Se freaca ca iarba aia pe piele si nu se mai apropie tantarii.

Cel mai bun si mai bun remediu, testat de milioane de ani de romani in tot felul de situatii este usturoiul. Te freci cu usturoi pe piele, mananci la greu usturoi, spreiezi prin casa si pe gazon cu zeama de usturoi si nu se mai apropie nici un fel tantar de tine si in general nimeni. Garantat.

Credeam ca ati auzit(macar din ...povesti) de ...''iarba fiarelor''..asa ca...''tigru/leu..'' tantarii vor avea...''viata grea'' !!!:57

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări