Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu se mai poate trai -- Țânțarul tigru a ajuns in Romania

Postări Recomandate

Electricienii si electronistii sunt dati dracului in general. Sunt genul de om care se pricepe la orice. Stroboscoape, lasere, avioane, tantari, culoarea pipi-ului si la nevoie medicina, dude si puțe de melci. :wretre

Link spre comentariu

Si, la cum am fost caracterizati mai sus, pe langa priceperea la orice mai adaugam si beculete si leduri care palpaie la apropierea de om la tantar ca sa-l facem mai vizibil noaptea cand ne canta o "serenada".

PS: deja aud neuronii prin zona cum fac cling clang si incep sa se gandeasca colegii de forum la SMD-uri si microbaterii care se pot fixa pe spinarea tantarului plus senzori de caldura adaptati detectiei termale a omului plus leduri smd directionale si descarcare in impuls. Nu-i mai simplu o plasa de tantari? Nuu, ca nu face bling-bling.

PS1: idei de rezolvare a problemei. Se afla frecventa aripilor tantarului, se filtreaza gama de frecventa si se face detectia sincrona cu acea frecventa a unui semnal de la microfon care alimenteaza un indicator sonor sau luminos. Daca se folosesc 3 sau 4 asfel de senzori in cerc se poate realiza un "radar" de tantari folosind frecventa "de zbor".

PS2: un link

Link spre comentariu
Acum 11 ore, Fan Elforum a spus:

Electricienii si electronistii sunt dati dracului in general. Sunt genul de om care se pricepe la orice. Stroboscoape, lasere, avioane, tantari, culoarea pipi-ului si la nevoie medicina, dude si puțe de melci. :wretre

Există o explicație, pe vremea când am dat eu admiterea la liceu intrau în ordine cei mai buni la electrotehnică și apoi în ordinea mediilor la mecanici, materiale de construcții și prelucrarea lemnului. Ar mai fi și faptul că în domeniul electric trebuie să înțelegi ce se întâmplă (să abstractizezi) observând diferite efecte ale curentului electric, deci trebuie să stăpânești niște concepte spre deosebire de mecanici care văd efectiv piesa crăpată.

Link spre comentariu
21 hours ago, The Stressmaker said:

Si, la cum am fost caracterizati mai sus, pe langa priceperea la orice mai adaugam si beculete si leduri care palpaie la apropierea de om la tantar ca sa-l facem mai vizibil noaptea cand ne canta o "serenada".

PS: deja aud neuronii prin zona cum fac cling clang si incep sa se gandeasca colegii de forum la SMD-uri si microbaterii care se pot fixa pe spinarea tantarului plus senzori de caldura adaptati detectiei termale a omului plus leduri smd directionale si descarcare in impuls. Nu-i mai simplu o plasa de tantari? Nuu, ca nu face bling-bling.

PS1: idei de rezolvare a problemei. Se afla frecventa aripilor tantarului, se filtreaza gama de frecventa si se face detectia sincrona cu acea frecventa a unui semnal de la microfon care alimenteaza un indicator sonor sau luminos. Daca se folosesc 3 sau 4 asfel de senzori in cerc se poate realiza un "radar" de tantari folosind frecventa "de zbor".

PS2: un link

Eu chiar mă gândisem serios mai demult la un microfon sensibil și un filtru audio setat pe frecvența sunetului făcut de țânțari în zbor. Detectarea acele frecvențe ar fi activat un buzzer, fiind alertați că există un țânțar în cameră înainte de a fi mușcați.Am luat în acest scop și legătura cu un inginer electronist din Chile (Manfred Mornhinweg) pentru a studia ideea, dar mi-a spus că pentru asta ar fi nevoie de microfoane foarte sensibile și scumpe și toată instalația ar fi destul de voluminoasă, lucru ce nu ar fi fost fezabil. Așa că tot plasele ne salvează.

Bine, între timp s-au construit și lasere care detectează și ard (la propriu)țânțarii din zbor, dar nici astea nu-s pentru toată lumea....

Editat de validae
Link spre comentariu

În epoca lui Ceașcă exista o cremă foarte eficienta antițânțari , din frunze de leandru .

Nu cred că era foarte toxică ...

Se vindea pe bani puțini în  magazinele SportTurism , era eficientă și împotriva insectelor si țânțarilor din delta Nilului cât si a celor din delta Mekong-ului etc .

Toți au apreciat-o la adevărata ei valoare  , în epoca cu pricina  .

Lipovenii și / sau turiștii din delta noastră erau ultra mega  fericiți cu acea crema antițânțari ...

Dar vremurile s-au schimbat , acea cooperativă de producție nu mai există , probabil că nici oamenii care o produceau , iar rețeta de fabricație s-a pierdut cu siguranță .

Definitiv .

Sper să mă contrazică cineva , cu argumente serioase .

Editat de Victor
Corecție
Link spre comentariu

Ceva mult, mult ,mult  mai bun ca Autanul este de la Sano ,spray sau roll ,pe acesta din urma, roll-ul il foloseam cu succes la "autohtoni"

La "tigri" nu stiu eficienta.

Cand am folosit zilele trecute Sano a fost Ok  , cand nu, m-au devorat dar fiind in curte nu am indentificat ce fel de tantar.

Flacoanele amandoua au o eticheta de culoare bleu.

Link spre comentariu

Eu am doua intrebari:

1. Tantarii sint doar purtatori de West Nile sau au ei virusul asta nativ in ei ? Pentru ca in timp de 38 de ani am fost muscat de o groaza de tantari dar nu am facut nici o boala, eu tind sa cred ca ei doar transmit virusul. Adica trebuie sa muste mai intai pe un om bolnav, apoi sa supravietuiasca si in cele din urma sa ajunga la mine si sa ma intepe, nu ?

2. Daca tantarii sint infectati cu virusul asta, ei nu fac febra Nilului si mor ? :)

Link spre comentariu
Acum 3 ore, RST a spus:

In partea Buzaului,  invazia paianjenului-sarpe  ( Araneae Serpulicus )  a facut 36 de victime, 8 dintre acestea fiind femei. 

Scapat din laboratorul de genetica aplicata din Cochirleanca, acest mutant  disparut definitiv, durata lui de viata fiind  52 minute.  Partea rusa s-a abtinut de la comentarii.

Era de așteptat să apară probleme din localitatea aia au primar liberal :)

Link spre comentariu
La 11.08.2018 la 4:20, RST a spus:

I

In prezent, pericolul iminent pare a veni din inmultirea excesiva a Carasului de Padure ( Carassus Silvestris ) . Intepatura lui provoaca alergii severe si poate duce la halucinatii, pierderea vederii, si, in cazuri acute, a  nevestii. Dupa raportarea  situatiei din zona, partea rusa si-a exprimat regretul. 

Carasul de padure nu inteapa ci musca.

La 11.08.2018 la 4:20, RST a spus:

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări