Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu se mai poate trai -- Țânțarul tigru a ajuns in Romania

Postări Recomandate

Poate doar foarte putin, dar oricum nu prea vad alta solutie in cazul expus de tine. Ar fi indicat sa cureti (speli) zonele unde ai pulverizat Autan in perioadele in care nu mai esti expus la tantari, de exemplu, noaptea cand dormi.

Link spre comentariu

Am incasat si eu cateva intepaturi de la tantarii astia. Se vede ca-s adusi de afara, arata bine, inteapa rapid, mancarimea persista si doua zile, functioneaza bine si pe timp de zi. Ce poti sa-i ceri mai mult de atat?

Lasand gluma la o parte, eu, de cum am vazut primii tantari prin curte (nu stiam exact modelul/tara de provenienta) am dat o tura prin curte si am golit toate galetile/cauciucurile/cratitele in care se adunase apa de la ploile din ultima vreme. Am ceva tantari in curte, dar nu asa multi ca acum vreo 5-6 ani, cand, efectiv, dupa ora 18, nu mai puteam sta in curte de tantarime.

Nu stiu daca asta e cauza, dar acum 2 ani, am pus un paulonia in curte (acum e maricel), din cate am inteles este un repelent natural al tantarilor, si poate de asta nu am asa muti tantari in curte (fata de acum 5-6 ani). In casa mai intra cate unul, doi pe zi. Sunt mult mai silentiosi decat cei clasici, romanesti. Imi par si mai micuti, dar destul de agili in zbor.

Editat de marius75
Link spre comentariu

Acum am trimis unul in raiul tantarilor tigrati. Zbura cam anemic si era foarte vizibil pe un perete de culoare deschisa asa ca a fost tinta usoara. Problema este ca este zona de blocuri si pe o raza de 200 de metri nu am vulcanizari. Ramane un singur element...un subsol inundat.

O posibila solutie ar fi un iaz artificial umbrit in care se pun pesti care mananca larve de tantari. Capcana sigura.

Inca o solutie ar fi un ventilator care sa bata deasupra corpului. Tantarii de orice fel nu suporta curentii de aer pentru ca nu sunt zburatori experimentati.

Alta solutie este patul cu baldachin si plasa de tantari peste el sau ceva asemanator.

PS: sangele meu e dulce asa ca am tot interesul sa-i kileresc plus ca fac si activitate fizica cu ocazia asta. La bloc e mai greu cu apa si pestii, din pacate, dar nu imposibil.

Link spre comentariu

Au ajuns ,,tigrii,, cam peste tot și la noi în țară.Primul exemplar l-am văzut personal acum vreo două luni, la serviciu, dar ieri am văzut unul în mașină dar ăsta nu a apucat să mă înțepe fiindcă l-am altoit rapid .Dacă m-a înțepat deja vreunul din rasa   tigru,,  nu pot estima, deși am luat câteva înțepături în ultimele zile, fiindcă am mai lucrat până târziu pe afară și în vecinătate există verdeață din belșug.Dar ăia care m-au înțepat deja au apărut după ora 21 și cred c-au fost autohtoni, fiindcă nu am avut iritații mai urâte ca de obicei.....

Link spre comentariu

La noi încă nu sunt corciți , dar în restul  Europei acest lucru deja s-a întâmplat .

Rămâne problema infectării cu toate bolile transmisibile ( HIV , hepatite etc ) , de la o persoana infectată la una sănătoasă , dar ciupită de același țânțar cu  " trompa " mare ...

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Victor a spus:

La noi încă nu sunt corciți , dar în restul  Europei acest lucru deja s-a întâmplat .

Rămâne problema infectării cu toate bolile transmisibile ( HIV , hepatite etc ) , de la o persoana infectată la una sănătoasă , dar ciupită de același țânțar cu  " trompa " mare ...

Păi problema "transferului" de boli datorita țânțarilor era valabilă și cu "versiunea" autohtonă de țânțari, cu ăștia ni se pare că este mai problematic fiindcă este mai dureroasă mușcătura.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări