Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu se mai poate trai -- Țânțarul tigru a ajuns in Romania

Postări Recomandate

Imi facem griji ca o sa mor daca va lovi un meteorit pamantul, si cand colo sfarsitul era mult mai aproape.

Bai fratilor, de cateva saptamani a aparut la mine la tara o specie de tantari (tantarul tigru cica ii zice), care nu a mai fost pana acum si care e incredibil de al dracu ! Ataca tot timpul zilei, fie ca e lumina sau ca e noapte (tantarii romanesti atacau doar noaptea)... Daca a reusit sa se aseze pe tine, chiar daca in secunda urmatoare l-ai omorat, e prea tarziu. In 5 minute ti se face o buba rosie de 1cm care te mananca ingrozitor. Sa ti se intample asta o data n-ar fi mare treaba, dar pe parcursul unei zile n-ai cum sa iei mai putin de 10-15 intepaturi orice ai face. Nu mai zic de nervii pe care ti-i face cand te mananca tot corpul ca dracu, dar cica transmite si boli.

Am dat cautare pe net si chiar s-a anuntat ca tantarii astia au venit recent in Romania, cica prin niste anvelope la mana a doua (desi n-am inteles cum).

Ideea e ca eu nu mai stiu ce sa mai fac... Umblu imbracat pe caldura asta ! Nu mai pot sa ies afara... Daca am iesit 1 min, ma intorc cu bube. Au intrat dupa mine si in rulota cativa.... Nu se mai poate... N-am pomenit in viata mea asa ceva... Nu mai pot sa mai fac nimic prin curte.

La voi au ajuns ? Eu stau in Giurgiu, zona Calugareni.

tigru_cover_33736200.jpg

Editat de Giuseppe Bagarella
Link spre comentariu

Stai in rulota ?

Stil Powerflower :) .

In comuna Comana sunt destule case , dar fiecare dupa posibilitati .

In fine , sa revenim la tantari .

" Cineva " s-a jucat cu soarta , s-a crezut Dumnezeu .

Ca urmare , acel cineva  a adus larve de tantar tigru , pe care i-a pus in libertate in zona Rinului , Dunarii , canalelor navigabile olandeze etc .

De ce ?

Pentru ca tantarul tigru are o durata de viata de 80 de zile , fata de tantarul comun european , ala clasic de la noi , care traieste " doar "  240 de zile .

In plus , tantarul european tranmitea " niste " boli infectioase unor cetateni , naturalizati in zona Europei , iar la ei in desert nu aveau asemenea insecte si nici imunitate  .

Doar nu ati fi vrut ca invitatii lui Merkel sa aiba probleme de sanatate ...

Se spera ca din hibridizarea tantarilor sa scada durata de viata a tantarilor europeni  la aproximativ 120 zile  , lucru care s-a intamplat deja .

Dar nu se putea estima ca noul tantar hibridizat  este foarte feroce cu fiintele cu sange cald  ...

Link spre comentariu

O fi la fel si la tantari?

Aseară, la televizor, ministrul Agriculturii și-a pus o problemă filosofică: "Este un mare semn de întrebare felul în care a putut intra virusul pestei porcine într-un complex care are o singură intrare şi ieşire".

Cred ca zonele cu apa sunt atractia lor. La oras nu sunt tantari, ma rog, au pufait si niste avioane cu ceva. La tara, mai aproape de Jiu sunt tantari.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

In Constanta sunt destui d-astia. Mi-am format un obicei sa-i vanez. Astia "vargati" au o caracteristica diferita de "bastinasi". Mai intai te "survoleaza" si te inconjoara si daca intra in raza vizuala proprie ala e iar daca nu si a apucat sa intepe zboara mai lent si este mai usor de neutralizat. Astia nu stau in casa ci inteapa si apoi o zbughesc afara ca apoi sa se intoarca. Plus ca inteapa de cel putin 2-3 ori in interval de un minut daca au ocazia. Si eu dau vina pe anvelope pentru ca din ce cunosc astia "navigheaza" pe o raza de 200m iar acolo unde i-am vazut este o vulcanizare auto care are stive de cauciucuri.

Rezolvarea este capcana cu dioxid de carbon si feromoni. Lampa cu UV este frectie pentru ca nu-i atrage.

Link spre comentariu

Cand ploua anvelopele pastreaza apa, umiditate in interior...loc propice pentru inmultirea tantarilor si pentru traiul lor.

Lucrul acesta este valabil pentru anvelopele depozitate in aer liber, una peste alta...iar anvelopele se depoziteaza numai in aer liber fiind considerate o sursa buna pentru intretinerea unui incendiu. 

Editat de mac01
Link spre comentariu
On 8/4/2018 at 5:44 PM, Giuseppe Bagarella said:

Ideea e ca eu nu mai stiu ce sa mai fac... Umblu imbracat pe caldura asta ! Nu mai pot sa ies afara... Daca am iesit 1 min, ma intorc cu bube. Au intrat dupa mine si in rulota cativa.... Nu se mai poate... N-am pomenit in viata mea asa ceva... Nu mai pot sa mai fac nimic prin curte.

Foloseste asa ceva:

res_94d37cd0982eded33265fe822a85b273_ful

E vreo 20 lei. Il gasesti si la farmacii. Pulverizezi pe piele (pe zonele expuse....). La mine da rezultate bune seara (noaptea) cand sunt afara bineinteles. In casa nu am probleme cu tantarii.

Editat de George
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări