lorik199 Postat August 3, 2018 Partajează Postat August 3, 2018 Am nevoie sa conectez un desktop aflat in cealalta parte a apartamentului la internet si deoarece nu prea vreau o gamada de cablu prin casa. De la router pana in acea camera am disponibil cablu coaxial(din proiectul apartamentului) si cam atat. Exista vre-un convertor relativ low-cost care sa imi poata converti semnalul din cablu UTP si sa il transmita pe coaxial si mai apoi sa-l decodeze inapoi? Nu vreau varianta wireless, vreau o conexiune stabila. Link spre comentariu
ndor Postat August 3, 2018 Partajează Postat August 3, 2018 Adica ceva https://planetechusa.com/vc-232g-1-port-101001000t-ethernet-over-coaxial-converter/ Link spre comentariu
lorik199 Postat August 3, 2018 Autor Partajează Postat August 3, 2018 Am gasit asa ceva, dar nu vreu sa inverstesc nici pe departe atat, ma intereseaza o solutie low cost, eventual diy Link spre comentariu
ndor Postat August 3, 2018 Partajează Postat August 3, 2018 Nu exista low cost si stabil .Termenii se exclud reciproc . Cel mai low cost .....trage un UTP si scapi de griji . Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat August 3, 2018 Partajează Postat August 3, 2018 (editat) Nu se poate in regim DIY, este nevoie de procesare de date destul de complicate care sunt facute cu procesoare speciale pentru ethernet. Modulul pus mai sus daca te uiti atent ofera viteze de pana la 150-200Mbps daca ne gandim ca si un amarat de router wireless ofera 350Mbps ne putem gandi ce conexiune stabila vei avea pe coaxial chiar si cu convertoare mai scumpe. Cum zice si colegu mai sus ori cablu UTP sau un router mai de capul lui nu cele chinezesti la 90 de lei eventual in 5Ghz daca e nevoie de viteza mai mare si in apartament nu ar trebuii sa puna probleme. Eu de ani buni stau pe wireless chiar daca am router-ul pe aceasi birou, cablul il conectez foarte rar cand descarc fisiere de zeci de GB si am nevoie de viteza de pana la 50mb/s, pe wifi am 15-20mb/s la 2 camere distanta fara nici o problema, fac stream de content 4k fara cel mai mic lag. Editat August 3, 2018 de Bandi Szasz Link spre comentariu
lorik199 Postat August 3, 2018 Autor Partajează Postat August 3, 2018 (editat) Inteleg limitarile unui astfel de convertor. Mi-am amintit ca am un card wireless pe PCI fara antene si vreau sa conectez la acesta cablul coaxial care mai departe sa il duc langa router, unde sa ii pun la capat o antena de la un router dezafectat. Acesta e singura solutie in cazul meu, (in afara de cablul UTP-care nu prea vreau sa-l intind prin casa) Sper sa functioneze solutia cu placa wireless, conexiunea ar trebui sa fie foarte stabila, dat fiind faptul ca distanta fara fir o sa fie minima(cativa cm) Conexiune ce o am e de 120mb/s, daca as avea si o treime la acest pc mai indepartat ar fi acceptabil Editat August 3, 2018 de lorik199 Link spre comentariu
ndor Postat August 3, 2018 Partajează Postat August 3, 2018 Poti sa incerci. Trebuie sa ti cont de atenuarea pe cablu la frecventa aia si de puterea placii wireless . Link spre comentariu
lorik199 Postat August 3, 2018 Autor Partajează Postat August 3, 2018 Avand in vedere ca detin acea placa nu ma costa practic mai nimic Link spre comentariu
Ionut Remus Postat August 3, 2018 Partajează Postat August 3, 2018 (editat) Ciao! Desi ai spus ca nu vrei wireless, eu zic ca solutia tot asta este, un converter pentru asa ceva nu se poate face decat pana in 10 Mbit in regim diy, si asta este tot conditionat(nu intru in amanunte inutile), iar daca grei sa cumperi gata facut, costul depaseste satisfactia personala cu mult deoarece aceaste convertoare au componente destul de costisitoare si sofisticate incat doar la un nivel profeaional avansat se folosesc si numai penteu distante mari. Eu sfatuiesc un router bun sau chiar un access point mai scumpisor si o placa wireless putin peste performantele uzuale.... Daca vrei transmisie stabila si flux de date mare, daca nu ai nevoie de flux mare atunci sunt ok si cele ieftine care promit mult, dar nu ti se poate garanta stabilitate mare a retelei! Numai bine si spor! Editat August 3, 2018 de Ionut Remus Link spre comentariu
Stefan Postat August 5, 2018 Partajează Postat August 5, 2018 (editat) Daca topologia retelei electrice iti permite poti folosi asa ceva https://eu.dlink.com/uk/en/products/dhp-601av-b1-powerline-av2-1000-hd-gigabit-starter-kit sau https://www.tp-link.com/ro/products/details/cat-18_TL-PA4010PKIT.html I-am montat unui client un powerline de la Dlink, nu mai retin modelul, si functioneaza foarte bine pentru un box de IPTV. Echipamentul powerline dinspre router este alimentat dintr-un prelungitor impreuna cu alti consumatori. Editat August 5, 2018 de Stefan® Link spre comentariu
Sharky Postat August 6, 2018 Partajează Postat August 6, 2018 poate poti trage un cablu utp pe langa coaxial. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum