doru3160 Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 (editat) Quote Mai exista o varianta de pistol de Radioprogres , mult mai rara , cu carcasa mai " gogonata " , cu gauri rotunde ... seamana cu unele rusesti ... Am vazut prin targ/talcioc, dar nu m-a pasionat. Am banuit ca traful trebuie sa fie acelasi, doar carcasa diferita, si daca se sparge, tot la aia clasica se ajunge. Si apoi, variante am mai vazut tot asa, rare, nici nu stiu de unde apar. Modelul atasat se gaseste la greu de vanzare( nu e de-al nostru), numai ca nu reusesc sa ma obisnuiesc cu forma.Am luat si eu de la un coleg de forum un exemplar mai mult de pofta. Sunt bune, dar obisnuinta nu ma lasa sa lucrez cu modelul asta. Poate nu m-am staruit eu suficient.Lucratura chiar si la interior bucura ochiul. [/url Editat August 31, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
gauss Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 (editat) Pofta - i de saturare ... Asa , am si eu pistol de la Weller , cu ansa ( tot ) long - life . N - am mai lipit cu el de cand era Base primar general ... si ne incanta cu prestatiile lacrimogene alaturi de Stolo ... Nimic politic , mi - am amintit ca tocmai atunci cositoream un ecran de la un multimetru de banc . Nu - i duc dorul ... ( pistolului ) , sa nu fiu gresit inteles . E intr -- o lada , la atelier , asteptand vremuri mai bune ( si eu ... ) ! Editat August 31, 2018 de gauss Link spre comentariu
George Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 (editat) 19 hours ago, gauss said: Mai exista o varianta de pistol de Radioprogres , mult mai rara , cu carcasa mai " gogonata " , cu gauri rotunde ... seamana cu unele rusesti ... Cred ca despre ăsta e vorba. Se zice ca s-ar fi fabricat prin anii '50. Nu e al meu cel din poza. Editat Septembrie 1, 2018 de George Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 Acesta este , domnule George . Multumesc pentru foto . Interesant este stecherul rusesc ... demontabil . Picioarele au filet , si intra in niste bucse care sant acesibile " pe sus " . Permit " cascadarea " cu o singura pozitie ocupata , priza din perete , stecher de prelungitor , sau un singur " cuib " din prelungitor multipriza . Ma rog , electrosecuritatea e cam precara . Adica exista sansa sa atingi bornele ( inca ) conectate , la cuplare - decuplare . Eu am patit de cateva ori , dar am pastrat stecherele ... intra in ( aproape ) orice priza , iar bornele se pot expanda , avand sectionare . Pentru contact mai bun , si pozitionare mai ferma in " priza " . Ma rog , sant la colectie ... corpul e din ebonita , iar partile metalice din alama cadmiata ... Link spre comentariu
George Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 Umbla vorba prin "targ" ca si asta ar fi romanesc, dar eu nu prea cred. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 4 hours ago, gauss said: Interesant este stecherul rusesc ... demontabil . Stecherele alea au rezistat bine in timp.Si eu am folosit o vreme cateva ramase din alte vremuri, pt ca se pot introduce in orice model de priza si vechi si nou, si se monteaza relativ usor. Acuma e greu de ghicit daca a fost dotarea fabricantului sau alegerea utilizatorului. Dupa cat de putine au mai ramas spre marturie din acest model, cu siguranta sunt mai vechi decat cele cu care ne-am obisnuit.Probabil materialul era acelasi, caz in care nimic nu s-a pierdut, nimic nu s-a castigat. Am gasit si eu cautand altele, un model mai ciudat...dar cine stie de cand si de unde... Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 (editat) 15 minutes ago, George said: Umbla vorba prin "targ" ca si asta ar fi romanesc, dar eu nu prea cred. Nu este . Macar pentru suruburile cu cap imbus ... la noi au patruns relativ tarziu ( pe scara larga , ca organe de asamblare " varsate " ) .Becul pare ( cam ) de lanterna , barele sant mai ingrijit lucrate si ( impachetate ) , sa nu zic de solutia maririii sectiunii in zona suruburilor de prindere a ansei , inseamna lungime finita , prelucrare anterioara si nu " la colac " , alaturi de o bobinare foarte precisa . Cablul " iese " direct din maner , culoare neagra . In fine ... Editat Septembrie 1, 2018 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 (editat) 27 minutes ago, doru3160 said: Stecherele alea au rezistat bine in timp.Si eu am folosit o vreme cateva ramase din alte vremuri, pt ca se pot introduce in orice model de priza si vechi si nou, si se monteaza relativ usor. Acuma e greu de ghicit daca a fost dotarea fabricantului sau alegerea utilizatorului. Dupa cat de putine au mai ramas spre marturie din acest model, cu siguranta sunt mai vechi decat cele cu care ne-am obisnuit.Probabil materialul era acelasi, caz in care nimic nu s-a pierdut, nimic nu s-a castigat. Am gasit si eu cautand altele, un model mai ciudat...dar cine stie de cand si de unde... Frumos pistol . Si rar ... Carcasa cred ca e precursoarea celei albe , de plastic . Stecherele de tipul ... au patrus cu consumatori rusesti , mai ales TV - uri . Nu cred ca s - au vandut separat . Ma rog , eu n - am prins , Si cam stiam piata , toti cunoscutii ma rugau sa le " pun " stechere la diverse , lucram trainic si ingrijit . In fine ... Editat Septembrie 1, 2018 de gauss Link spre comentariu
radu42 Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 (editat) Eu am unul rusesc de acum 43 de ani.Carcasa este din ebonita de 5 mm (grosimea cea mai mica !) iar in rest dpv constructiv banuiesc ca este la fel cu cel romanesc.L-am scapat de pe casa cind lipeam un fir la antena si a cazut de la vreo 5 m jos dar nu s-a spart.A inceput sa ma enerveze : macar becu' sa se arda ! Editat Septembrie 1, 2018 de radu42 1 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 (editat) Sanse mici . Becurile rusesti erau foarte bune ... si probabil e subvoltat la pistolul respectiv . Asta este ... trebuie sa ne consolam cu multe . Eu am avut un bec Tungsram , de 220V/ 25W , cu balon rotund , pe un hol la apartament . A tinut vreo 30 de ani ( am mai scris intr - un topic ) . Cand s - a " ars " , nici nu m - am gandit sa ma uit la el ( filament ) , am verificat fasungul , si intrerupatorul . Editat Septembrie 1, 2018 de gauss Link spre comentariu
George Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 1 hour ago, radu42 said: Eu am unul rusesc de acum 43 de ani.Carcasa este din ebonita de 5 mm (grosimea cea mai mica !) iar in rest dpv constructiv banuiesc ca este la fel cu cel romanesc.L-am scapat de pe casa cind lipeam un fir la antena si a cazut de la vreo 5 m jos dar nu s-a spart.A inceput sa ma enerveze : macar becu' sa se arda ! Asa ceva? Link spre comentariu
radu42 Postat Septembrie 2, 2018 Partajează Postat Septembrie 2, 2018 Da,asta e ! Am schimbat cablul cu unul panzat ca asa am vrut eu ! Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 2, 2018 Partajează Postat Septembrie 2, 2018 La 31.08.2018 la 20:57, doru3160 a spus: Am vazut prin targ/talcioc, dar nu m-a pasionat. Am banuit ca traful trebuie sa fie acelasi, doar carcasa diferita, si daca se sparge, tot la aia clasica se ajunge. Si apoi, variante am mai vazut tot asa, rare, nici nu stiu de unde apar. Modelul atasat se gaseste la greu de vanzare( nu e de-al nostru), numai ca nu reusesc sa ma obisnuiesc cu forma.Am luat si eu de la un coleg de forum un exemplar mai mult de pofta. Sunt bune, dar obisnuinta nu ma lasa sa lucrez cu modelul asta. Poate nu m-am staruit eu suficient.Lucratura chiar si la interior bucura ochiul. [/url Și eu am doua din astea din Belgia. Eu oricum nu mai lucrez cu pistol de lipit de peste 10-12 ani dar nici eu nu as putea lucra cu asa ceva. Ciudat sentiment când îl ții în mana. Taraful fiind un mâner. Au venit la pachet cu alte aparate și nici nu le-am băgat în seamă. Stau aruncate pe undeva. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 2, 2018 Partajează Postat Septembrie 2, 2018 Am vazut multe de vanzare pe site-urile dedicate, dar preturile erau destul de mari pt a incerca sa-mi satisfac curiozitatea.Pe al meu l-am luat de aici de pe forum, cu 30 lei parca...o suma prea mica sa nu merite cumparat, chiar daca nu l-am bagat la treaba.De incalzit, incalzeste bine, repede, dar forma aia ma cam da peste cap...parca as avea doua maini stangi cand incerc sa lucrez cu el.Probabil daca n-as avea la indemana alta varianta, m-as obisnui si cu asta, dar altfel, e mai greu.Si eu folosesc statia de lipit, dar cand trebuie sa lucrez cate ceva si nu sunt in atelier, cu letconul imi e peste mana...se incalzeste greu si dupa cateva lipituri, trebuie sa-l astept sa se raceasca ca sa-l pot baga la loc in geanta. Asa ca tot pistolul a ramas la putere.Asta prin forma lui, ma gandeam ca e mai comod la purtat si folosit, dar nu e chiar asa. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 2, 2018 Partajează Postat Septembrie 2, 2018 Are totuși un avantaj: fiindcă traful este în mina, dacă s-a încălzit prea tare faci obligatoriu pauza de răcire. 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum