Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie pistol de lipit radioprogres

Vizitator Alseniu

Postări Recomandate

Asa este...nu comparam mere cu pere...dar in vremurile vechi acest pistol ne-a slujit cu credinta...de unde statii de lipit profesionale?

Pistolul meu de lipit face parte din trusa masinii...nu ma deplasez nicaieri fara el. Cand am ceva de lipit prin deplasari apelez repede la el....ori o statie de lipit n-o mai plimbi asa de usor. Aia e fixa pe bancul de lucru....! Si daca m-ai dai si ceva paralele multe pe o statie de lipit smechera...nu-ti prea vine s-o hartanesti si sa se aleaga praful de ea.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am o intrebare despre aceste pistoale . Eu acum cativa ani am cumparat un pistol radioprogress dintr-un magazin de electronice , si era nou . Functioneaza si astazi identic  unui pistol radioprogres vechi (am avut unul si mi l-a stricat un bou ...) . Se mai fabrica astfel de pistoale ? Sau au ramas pe stoc ?

Editat de danutz-
Link spre comentariu
On 8/6/2018 at 1:16 PM, dan-a2 said:

Exact aceeasi metoda am aplicato si eu acum...N ani(>20) ! Rezultate..excelente..!:aplauze In acele vremuri,limitatoarele de genul asta(macar ca nu avem nevoie de...15A,doar e pe primarul trafo-ului..),le gaseam ..la orice prieten(electrician),bineanteles,ca sa le introduc in carcasa de ebonita RadioProgres am facut mici ajustari..! :cadou

Editat de morocanosul
Link spre comentariu
On 8/21/2018 at 7:56 PM, danutz- said:

Am o intrebare despre aceste pistoale . Eu acum cativa ani am cumparat un pistol radioprogress dintr-un magazin de electronice , si era nou . Functioneaza si astazi identic  unui pistol radioprogres vechi (am avut unul si mi l-a stricat un bou ...) . Se mai fabrica astfel de pistoale ? Sau au ramas pe stoc ?

Au mai ramas pe stocuri, atat pistoale, dar si carcase.Apar din cand in cand prin diverse magazine de cartier.

Link spre comentariu

Carcase cred ca se fabrica inca, modelul vechi.Prea sunt multe si prea sunt ieftine ca sa fie de pe stoc...De cand mi-am facut stoc, nici  carcase n-am mai spart.

Pistoale s-au fabricat o vreme cu traf asemanator dar carcasa diferita, in forma asta.

225348352_1_1000x700_pistol-de-lipit-rom

Acum cine stie cu chinezariile astea, daca mai produce careva in tara modelul consacrat.

Link spre comentariu

On 8/25/2018 at 9:50 AM, Shambala said:

Eu am nimerit unele la care a trebuit doar sa curat niste bavuri intre fantele de racire  (ramase de la turnare).

Eu spre "norocul" meu abia din 4 jumatati de carcasa cumparate am reusit sa gasesc 2 care sa se potriveasca si sa reusesc sa schimb carcasa la pistol.

Editat de George
Link spre comentariu

Ceva bucati de cauciuc spongios ( cel moale , cu aspect de burete dens ) , sau poliuretan ... lipite cu simtul raspunderii , pe carcasa de ebonita , mai ales in zona transformatorului ( cele mai susceptibile de a lua contact cu dusumeaua la cadere ) , ajuta mult . Ma rog , depinde ( soarta carcasei ) si de grija cu care e folosi pistolul . Eu am la unul cu care lucrez curent carcasa originala , cu schimbator 110-220 volti ... mai batrana ca multi useri elf . Voi posta foto ... sa ajung la locatia unde lucrez . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

O vreme nu se gaseau carcase...trebuia sa lipesti si sa bandajezi ce aveai, pt ca nu aveai cu ce schimba.Acum se gasesc si sunt ieftine, chiar nu merita efortul sa stai cu bureti lipiti pe carcasa (ma rog, chestiune de gust, mie nu-mi place).Si nu, nu-l tin jos, pt ca sunt prea lenes ca sa ma aplec de fiecare data dupa el(ca sa nu spun incomod).Am si eu un pistol cu carcasa cu schimbator de tensiune, insa nu e cel original, cumparat de mine prin 75. La ala am pierdut sirul carcaselor schimbate.Pe asta l-am gasit intamplator de vanzare si l-am luat mai mult de nostalgie...nu-l folosesc de teama sa nu-l sparg.Am altele, destule zic eu, ca sa-mi permit sa-l tin pe asta de bibelou.

Link spre comentariu

Nici eu nu am bureti lipiti . Era o sugestie ... pentru cei mai " colerici " . Oricum , decat s - o spargi din prima zi ... si repede banda izolatoare , mi se pare mai bine . Nu cred ca am spart mai mult de 2 carcase in toata viata . Una am lipit - o cu rasina ... pe vremea cand nu se gaseau carcase . Astea de azi ( negre ) sant fake , n - au filete , cand le imbini ramane  loc sa vezi daca ai scapat ceva inauntru , trebuie stranse suruburile cu mari precautii etc . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
On 8/23/2018 at 12:30 PM, validae said:

Au mai ramas pe stocuri, atat pistoale, dar si carcase.Apar din cand in cand prin diverse magazine de cartier.

Imi pare rau Vali,eu (doar)locuiesc in Cluj-Napoca,si am DOAR un magazin de componente electronice...au mai fost ..vreo 3 dar ...au dat faliment! :26Concluzia...?  CHINA !!! :freaza:

Link spre comentariu
Acum 48 minute, doru3160 a spus:

O vreme nu se gaseau carcase...trebuia sa lipesti si sa bandajezi ce aveai, pt ca nu aveai cu ce schimba.Acum se gasesc si sunt ieftine, chiar nu merita efortul sa stai cu bureti lipiti pe carcasa (ma rog, chestiune de gust, mie nu-mi place).Si nu, nu-l tin jos, pt ca sunt prea lenes ca sa ma aplec de fiecare data dupa el(ca sa nu spun incomod).Am si eu un pistol cu carcasa cu schimbator de tensiune, insa nu e cel original, cumparat de mine prin 75. La ala am pierdut sirul carcaselor schimbate.Pe asta l-am gasit intamplator de vanzare si l-am luat mai mult de nostalgie...nu-l folosesc de teama sa nu-l sparg.Am altele, destule zic eu, ca sa-mi permit sa-l tin pe asta de bibelou.

Mi-aduc aminte ce drag mi-era cand cumparam carcasa noua la pistolul de lipit. A dracu carcasa...a doua zi cadea pistolul de masa de lucru si iar se spargea. Iar il bandajam cu scotch si functionam cu el un an de zile asa...pana la urmatoarea carcasa noua. Cum naiba faceam nu stiu...dar nu rezista o carcasa noua mai mult de o saptamana....ma enervam la maxim....vroiam sa am si eu sculele impecabile.

Link spre comentariu

Pt ca niciodata nu ai cumparat mai multe, ca sa ai rezerva 

Eu acum am cel putin 3 carcase in punga si n-am mai spart de mult nici una...cand cumparam cate una asa pateam si eu.Imediat o crapam.:rade:

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări