Vizitator Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 (editat) Va salut stimati colegi, am cumparat o lustra cu ventilator, ca cea din imagine, dupa ce am montat-o am constatat ca la viteza maxima, da foarte putin aer(treaba cu comutatorul al sensului de rotatie, sare din schema) nu mai zic ca pe viteza 1 si 2 abia se simte o mica adiere, am demontat dispozitivul electronic de comanda, ca sa vad cum e comandat motorul, deci de la motor pleaca doua fire, care sunt alimentate pe rind de 3 mini relee, primul releu alimenteaza cu 90V, al doilea releu cu 150V si al treilea cu 220V, in concluzie din tensiune nu se poate mari turatia, ma gindesc sa demontez lustra si sa duc motorul la un atelier de bobinaj, oare prin alta schema de rebobinare s-ar mari turatia?, ma mai gindesc si la un transformator ridicator de tensiune, adica in loc de 220v sa bag vre-o 300v, dar cred ca prin supravoltare, nu va tine prea mult si se va arde motorul......mi-e necaz ca am dat un sac de bani pe ea, dar n-am ce sa fac, ca asa sunt ele construite, nu specifica nici ce turatie are, eu ce m-am gindit, daca are 3 moduri de turatie, zic am de unde sa aleg......iar am aruncat cu bani pe fereastra, fara sa ma interesez intii, uite asa ia omul teapa, cit s-ar feri el de mult......orice metoda, ideie sau parere, e binevenita. Multumesc Editat August 1, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
mac01 Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 (editat) Las-o asa...nu-ti mai bate capul...ele sunt gandite sa taie aerul....nu pe post de ventilator. In special pentru locurile de fumatori. Editat August 1, 2018 de mac01 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 (editat) Deci sa inteleg ca toate au aceiasi turatie maxima?, adica ori ca luam una de 400 lei ori ca luam alta de 2000 lei, teapa tot era asigurata. Mai astept pareri, in special de la colegi care au cunostinte in domeniul bobinajului de motoare electrice Editat August 1, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 Aia e lustra nu ventilator. Pt ventilat se foloseste un ventilator nu o lustra. Ventilatorul de pe lustra agita numai un pic aerul nu face ventilatie propriu-zisa. Chiar daca i-ai inlocui motorul tot nu vei putea face ventilatie ok cu ea din cauza vibratiilor si a faptului ca nu este bine centrata. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 (editat) Ventilatoare portabile am destule, am luat lustra in ideia, ca aerul ventilat de sus, va fi raspindit in toate directiile camerei, avind in vedere circumferinta mare a eliciei....despre vibratii si centrare nu imi fac griji, ca are un sistem de prindere anti vibratii(o nuca de cauciuc), ma gindesc doar cum sa-i maresc turatia la motor....... Editat August 1, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 Lustra cu ventilator este ca si briceagul............stie sa faca mai multe lucruri,dar niciunul cum trebuie.Am auzit recent o comparatie similara..............ca si rata.Stie sa inoate,stie sa zboare si stie sa umble...............dar niciuna din ele nu le face ca lumea.............asta chiar mi-a placut. Vrei ventilatie,cauta o solutie la furnizorii de instalatii de ventilatie. Link spre comentariu
Nostalgic Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 Înclinația palelor este foarte mică și de aceea face slabă agitație a aerului. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 (editat) 2 hours ago, Nostalgic said: Înclinația palelor este foarte mică și de aceea face slabă agitație a aerului. Multumesc, acum am priceput cum sta treaba, deci nu e de vina turatia, am demontat o pala din lustra si am comparat-o cu una de la ventilatorul portabil si intradevar are inclinatia foarte mica fata de cea a ventilatorului....cred ca am gasit si rezolvarea, adica voi incerca in vre-un fel sa le inclin mai mult, probabil cu un pistol cu aer cald, in acest sens, orice ideie e binevenita Editat August 2, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 Daca esti in primele 30 de zile o poti da inapoi. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 E luata de pe OLX cu 600 de lei Link spre comentariu
Vizitator Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 Poate fi vanduta pe olx cu 650 si o sa va simtiti multumit. Link spre comentariu
mac01 Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 Acum 8 ore, Costica LCD a spus: cred ca am gasit si rezolvarea, adica voi incerca in vre-un fel sa le inclin mai mult, probabil cu un pistol cu aer cald, in acest sens, orice ideie e binevenita Daca maresti inclinatia palelor si nu este identica la toate palele va apare un dezechlibru fantastic...iar lustra va intra in vibratii mari si vei distruge motorul, lagarele, etc... Sa nu mai vorbim de faptul ca daca nu este stabila pe tavan....vibratiile vor face ca lustra sa se miste haotic. Link spre comentariu
validae Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 Turația maximă e limitată de numărul de poli ai motorului.Schimbarea unghiului de atac al palelor, deși posibil în unele cazuri, trebuie făcut cu mare precizie, altfel va apărea o mișcare laterală dăunătoare, practic riscați să vă cadă în cap cu o parte din tavan. Dat fiind că ați luat-o de ocazie, schimbarea unghiului rămâne singura opțiune, dar va fi o muncă destul de stresantă, necesitând ca lustra să fie fixată de o masă la un nivel convenabil lucrului comod și testat unghiul pentru fiecare pală, până când oscilațiile cauzate de micile diferențe să fie cât mai mici posibile.. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 E greu de facut bine. Ochiometric nu sunt sanse. Poate daca are deviatii, sa o mai ajusteze fie cu gauri de usurare, fie cu adaos de materiale. Cum se face la vulcanizare. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 ca sa maresc pitch-ul in acest caz, eu as folosii un adaos de material, de-a lungul palei. de exemplu polistiren lipit. la design-ul care il are...imposibil ar fi sa-i faci unghiul din caldura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum