Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare ref obiectiv Nikon

radu42

Postări Recomandate

Salut ! Am un body de Nikon D5100 si am gasit la cineva un obiectiv Nikkor DX AF-S 18-55mm 1/3.5-5.6 G ED montat pe un Nikon D50.Am  verificat in lista de la Nikon si obiectivul apare la ambele aparate ca fiind compatibil.Pot sa mai existe si alte probleme de compatibilitate  la trecerea lui pe D5100 ? Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Acel obiectiv e un gunoi , ma mir ca Nikon au avut curajul sa isi scrie numele pe el .

Optic e la limita bunului simt , eu nu  as da banii pe asa ceva .

Este destinat celor foarte incepatori , care vor sa faca " poze " fix in secunda in care au cumparat " body " adica corpul aparatului de fotografiat .

Orienteaza-te catre  orice altceva , dar evita obiectivele de " kit " .

Uite doua exemple oarecare

https://www.f64.ro/tamron-18-200mm-f-3-5-6-3-di-ii-vc-montura-nikon.html

https://www.f64.ro/sigma-18-200mm-f3-5-6-3-dc-macro-os-hsm-nikon-af-s-contemporary.html

Nu te astepta la minuni din partea unor obiective ieftine ...

Un obiectiv bun costa cat aparatul de fotografiat sau mai mult ...

Link spre comentariu

Depinde de pretentii .

Pentru ceea ce poate un DSLR ( Nikon D5100 ) bine folosit , este un gunoi mucificat total  .

Nimeni nu poate lauda asa ceva , decat daca este in pielea  celui ce vinde cu disperare acel obiectiv de kit , de obicei primit moca , la cumpararea aparatului de la marile magazine de Black Fraierday .

Fix cu asa ceva magazinele  ii pacalesc pe naivi , cu pachete foto care includ obiective minimale dpdv al calitatii ...

A , da , cumva ,  face poze .

Cat de bune ?

Cat de proaste ?

Totul e oarecum subiectiv , din cauza subiectului ce va fi fotografiat .

Dar tehnic vorbind ( retine , tehnic ) obiectivul ala este degeaba pe lumea asta  .

Aici intervin discutii tehnice , unii fac poze , altii fotografii .

Ca sa fie treaba clara , strange banu' si cumpara-ti un obiectiv care chiar sa isi merite banii .

Banuiesc ca erai interesat de sfaturi , de aia ai deschis avest subiect .

Nu arunca banii pe acel obiectiv , mai bine te duci in prima carciuma si ii faci praf pe bautura .

Garantat nu o sa-ti para rau in halul ala  in care o sa-ti para daca cumperi acel obiectiv de kit .

Mai intreaba pe net , sunt destule locuri unde poti intreba si primi raspunsuri pe tema obiectivelor foto .

In rest , toate bune .

Sper sa ai sange in veioza sa recunosti daca am avut dreptate sau nu , daca cumva ai facut deja achizitia si ai pus la treaba obiectivul .

Restul ?

No comment .

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

Ok, de obiectivul de kit nu mai intreb, am citit deja ce s-a scris si nu vad de ce sa se fi schimbat ceva intre timp.

IMG-20240623-234156.jpg

Are cineva o experienta placuta sau mai putin placuta cu unul din obiectivele de mai jos? Care merita cumparat si care nu? Toate sunt in stare impecabila, deci nu depinde de asta achizitia. Nu am cu ce sa le probez. Inca mai caut o camera nikon pt asta, am o promisiune pt un D90.

Cel mic de 35mm nu are stabilizare optica, celelalte au.

IMG-20240623-233541.jpg

IMG-20240623-233655.jpg

IMG-20240623-234115.jpg

Link spre comentariu

Salut, daca te uiti acum la un D90 inseamna, pentru mine, ca nu vrei sa investesti mult in acest hobby. 

Eu am ales totdeauna obiectivele dupa 2 criterii tehnice si unul subiectiv (bineinteles ca din cele compatibile cu camera detinuta) :

- luminozitatea 

-distanta focala, in functie de scopul urmarit. 

In mileniul asta transfocatoarele au devenit norma, asa ca e mai simplu.  

Criteriul subiectiv este fabricantul. Oricand as alege... ma opresc pentru ca devine reclama. 

Am uitat criteriul economic, dar e deasemenea foarte important. 

Pentru inceput doua obiective cat mai luminoase care sa acopere distante focale intre 15 si 200mm ar fi suficiente pentru body-ul pe care il ai in vedere. Daca gasesti unul singur care sa satisfaca cerintele cu atat mai usor de lucrat.

Dar sa vorbim doar de cele prezentate. 

Marca proprie Nikon nu e rea deloc, din punctul meu de vedere, dar din cele 3 m-as baga imediat  la cel 17-70mm. E numai bun pentru fotografiile cele mai frecvente.

Cel de 35 mm e bun dar si foarte specializat si, ca hobbist, l-as lasa meseriasilor. 

Zici ca sunt perfecte.. atunci totul depinde de pret, care sper sa nu se apropie de unul nou, desi obiectivele isi pastreaza mai bine valoarea.

Aceasta e parerea unui vechi hobbist, cea a meseriasilor poate fi diferita. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, yo7lhe a spus:

Salut, daca te uiti acum la un D90 inseamna, pentru mine, ca nu vrei sa investesti mult in acest hobby. 

Dintre cunoștințele mele, nu am găsit pe cineva care sa aibă un Nikon mai nou cu care să pot proba obiectivele. Mai am de unde lua un D5000, dar asta parca e prea entri level ca să pot pune în valoare sticla. Nu înseamnă că îl cumpăr, ci doar împrumut, ca să ma lămuresc cu obiectivele. Pe net informații de uz general se găsesc, am citit multe, însă chiar nu am de gând sa devin expert în domeniu. Mă gândeam că cineva care a lucrat cu unul din obiectivele alea îmi poate împărtăși din experiență. Da, ai ghicit, nu sunt dispus să cheltui mult pe așa ceva. Am găsit ocazia asta cu obiectivele, și când spun ocazie, înseamnă că prețul e unul bun, nu cel de magazin, dar nu voiam să le iau pe toate, ci doar pe cel cu referințe bune. Pt hoby pana acum am cochetat cu bridge și compacte cu senzor mare, de 1 inchi, cum ar fi seria  A sau rx de la Sony sau lx de la Panasonic. Cu investiție minimă as fi dispus să mă joc și cu ceva dslr, pt că nu scot bani din așa ceva, doar cheltui. Și cum la dslr importantă e sticla, am zis să încep cu asta, deși în funcție de ce aflu, posibil să termin înainte de a începe. 

Link spre comentariu

Multumesc, era bun, dar e prea complicat cu colet. Încerc să mă descurc loco. Când toată lumea se descotoroseste de dslr, eu m-am decis să testez domeniul asta. Și asta pt că prea s-au zis multe, și pana nu probez, o sa trăiesc cu impresia că mai bine nu se poate. 

Mi-ar fi plăcut să aflu de ex, ce fel de fotografie se poate aborda cu cel de 35 mm, care zici că e pt profesioniști, sau cu oricare din ele. 

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Eu pe D3500 am Nikon DX VR  AF-P NIKKOR 18-55 mm 1:3.5-5.6G cu care fac poze in firma la tot ce am nevoie

A venit in kit

e OK

https://www.emag.ro/obiectiv-nikon-18-55mm-f-3-5-5-6g-af-p-vr-bulk-kit-curatare-polaroid-5-in-1-jaa820da/pd/D3L2KYBBM/

Vad ca toate Nikon sunt AF-S in poze , e ok si ala dar AF-P e mai rapid si mai silentios

Body-ul trebuie sa suporte AF-P altfel merg doar AF-S

Ptr afara am un teleobiectiv Tamron 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD

https://www.f64.ro/tamron-16-300mm-f-3-5-6-3-di-ii-vc-pzd-nikon/p

https://www.amazon.com/Tamron-16-300mm-3-5-6-3-Nikon-Cameras/dp/B00JQ7TD2E?th=1

Bun , chiar super

Editat de Tavi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări