Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Paianjenii si ledurile IR

Postări Recomandate

Nu prea cred ca tine figura cu mp3 playerul, poate un recorder cu memorie audio in bucla delta, sau macar flac recorder....mp3-ul nu e capabil de excursii de frecventa rapida, si taie tot ce nu i se pare util...mai degraba un walkman cu banda magnetica, chiar daca are banda de frecventa si banda dinamica limitate.

Link spre comentariu

Am reparat un ,,pest repeller,, din cele cărora li se face o reclamă agresivă la tv.Acesta a fost cumpărat (set de două) acum vreun an de părinții mei, care erau disperați de atacurile șoarecilor asupra magaziei de cereale, deși ei țin în curte vreo trei pisici.După spusele lor, prima dată au avut efect, se părea că nici muștele nu se mai apropiau de pătul, dar în timp șoarecii au revenit, lucru care nu m-a mirat deloc, fiindcă foamea te face să-ți învingi orice teamă sau repulsie. Interesant e că acest repeller are ca traductor nu un difuzor piezo, ci o bobină cu miez de fier. Reclama zice că semnalul repelent se transmite și acustic dar și ca semnal electromagnetic  radiat prin firele rețelei casnice, dar nu am testat chiar toate aspectele lăudate de firmă, unele sunt chiar exagerate...

P1060173.JPG

Editat de validae
Link spre comentariu

Eu am găsit un asemenea aparat ( bulgăresc ) , dar care avea și bobina cu miez de fier și cristal piezoelectric .

Era capsulat .

Era perfect funcțional , își făcea treaba pentru care era proiectat !

Zăpăcea de cap  orice insectă sau mamifer inferior și după primul contact , insecta în cauză dispărea instant .

Dacă ajung la persoană respectivă , îi fac o poză de buletin :) acelui aparat minune .

Ca să vedeți cu toții minunea bulgărească !

Link spre comentariu

Se pare că insectele au și un mic receptor de bandă largă legat la antenele alea logaritmic periodice.....iar semnalul generat de repeler le perturbă tare recepția locală, deci insectele nu mai pot comunica prin radio.Și asta le face să plece în zone mai puțin poluate electromagnetic...:rade:

Link spre comentariu
Acum 16 minute, Spitfire a spus:

Mie imi miroase a escrocherie chestia asta cu "semnalul electromagnetic"...care-i organul de simt afectat la soareci/insecte, de catre "semnalul electromagnetic"?!

Asta nici eu n-o cred. Nu ca spune Validae, stiu de la tv. Plus ca un fir fuge direct in pamant.

Link spre comentariu

E reala treaba  , chiar daca nu e simplu de explicat .

Ca sa inteleaga toti , ar trebui doctorate in sociologie si stiintele comunicarii pentru a putea explica totul pe limba celor care nu cunosc anumite fenomene .

Nu e scopul vietii mele ...

Fiecare intelege ce si cat poate .

Pe o alta sectiune , am prezentat un aparat care foloseste fenomenul numit "bioaferentatie inversa ", ce foloseste un spectru de frecvente inutil oamenilor , la o prima analiza  .

Si totusi , functioneaza .

Perfect !

Link spre comentariu

De ce as face acest lucru :) ?

Nu am interese și nu mă pricep .

Efectul câmpului magnetic pulsatoriu  fost dovedit clinic ( magnetodiaflux ) .

Asemănător cu rolul bobinelor  magnetodiafluxului e rolul acelei bobine din aparatele de gonit insecte și mamifere mici ... doar că nu induce liniște , ci agită .

Este fix pe dos față de scopurile terapeutice ale magnetodiafluxului .

http://www.mendelson.ro/?p=p_294&sName=-b-aparate-pentru-magnetodiaflux-b-

Link spre comentariu

Din fericire, in ultima vreme se mai vedeau doar cateva firisoare din panza aceea, se pare ca vantul si ploaia si-au facut treaba, camera fiind amplasata foarte sus (9 metri) unde vantul bate destul de tare, in zona neexistand case cu etaj ci doar pe parter.  Ramane de vazut daca musiu paianjenul o sa se mai osteneasca sa-si repare plasa sau pleaca in alt loc mai linistit. Problema e ca ar putea veni un alt tont de arahnid care s-o ia de la capat....

Link spre comentariu
On 7/30/2018 at 10:09 PM, alcon said:

Am avut si eu aceasra problema, mai  diminuat, cu mentiunea ca erau amplasate la vreo 3m, cu un mop am rezolvat problema.

O varianta f. simpla si mai ales...eficienta !

3 hours ago, Untold said:

Din fericire, in ultima vreme se mai vedeau doar cateva firisoare din panza aceea, se pare ca vantul si ploaia si-au facut treaba, camera fiind amplasata foarte sus (9 metri) unde vantul bate destul de tare, in zona neexistand case cu etaj ci doar pe parter.  Ramane de vazut daca musiu paianjenul o sa se mai osteneasca sa-si repare plasa sau pleaca in alt loc mai linistit. Problema e ca ar putea veni un alt tont de arahnid care s-o ia de la capat....

Nu uita ca are sa vina...IARNA !:95 Oricum, te scapi de ei de cand incepe sa se raceasca vremea...! Pana atunci...trebuie angajata o ...femeie(barbat??) de servici...!?:qetrwe:)

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări