Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Paianjenii si ledurile IR

Postări Recomandate

Eu dadeam cu flit sau killtox pe unde aveam probleme cu paienjenii. Mi se puneau pe senzorii de miscare si declansau alarmele uneori. Diferenta e ca aia erau montati la interior si avea efect.

Link spre comentariu
Acum 12 ore, deneinvins a spus:

Încercați și varianta unui oscilator Hartley construit pe un cadru magnetic de maxim 1cmp, sau chiar pe o bucată de oțel cu diametrul 8-10 mm și lung de 5-6cm, pe care bobinați 2x1000 - 2x1500 spire CuEM cu diametrul de 0.1mm. Frecvența trebuie aleasă experimental.

Eu am scăpat de mai multe tipuri de insecte folosind un oscilator dintr-un transformator de ieșire de radio Milcov 1, un tranzistor EFT323, frecvența cam  în jur de 20-40khz, pe înfășurarea de difuzor am pus o rezistență de 75 ohm. Alimentat cu o baterie de 4,5 V ținea în jur de 70-90 zile. Funcționa pînă pe la 1,3 - 1,4 V.

Raza de acțiune (unde am observat efectul) era cam de 8-10 m.

Mai aveti cumva schema? Multumesc!

Link spre comentariu
On 7/30/2018 at 7:28 PM, icar said:

Un insecticid in zona, nu tine? Intreb si eu...

Trebuie gasita alta ''solutie'',paianjenii'' te mai scapa de ...tantari,muste..etc.!:dsgfds Sau...esti masochist si iti plac intepaturile de tantari ?? Sau mustele care ''vrand-nevrand ''intra in casa si se rotesc in jurul ....becului,aici ma refer la corpul de iluminat amplasat in mijlocul tavanului,acest lucru se intampla pe timp de...zi !:nerv Desigur,sunt de dimensiuni f.mici,dar nu-mi place sa ''orbiteze'' aiurea...! NU vreau sa folosesc plase anti-muste/tantari/plosnite si alte creaturi daca nu periculoase ,cel putin enervante...! Spun asta pt. ca la mine in oras,EXTERMINATORII au inceput mai demult...''gazarea'',cu rezultate bune...!:da

Link spre comentariu

Vax albina, daca oscilatoarele alea nu scot forma de unda corespunzatoare, daca "trilul" nu e calibrat pentru ce doriti sa faceti...daca Radio Romania ar emite fara modulatie, doar purtatoarea, ar mai fi bun de ceva radio-ul? Fara microcontroller, in care sa fie stocat softul respectiv, rezultatele sunt nule sau maxim intamplatoare... La lilieci mai merge cu un 40KHz dreptunghiular, la soareci mai merge cu vreo trei oscilatoare imbarligate, dar tantarii sau paianjenii nu-i pacaliti doar cu zgomot.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, icar a spus:

Da, munca in zadar. Nu prea stiu ce forma trebuie sa aiba unda, eu am incercat cu sinus, dreptunghiular si triunghiular. Armonici, cit cuprinde...

Eu aș face altfel, aș prinde unul și l-aș lega de un microfon apoi îl sperii ca să îl fac să țipe și aș înregistra țipătul apoi la ceilalți le pun înregistrarea.

Link spre comentariu

Unde mai pui ca daca sta prost cu inima, se poate speria asa de tare incat sa crape inainte de a tipa. Metoda care am aplicat-o eu acum ceva vreme in urma, inca  functioneaza.Cei care vor sa faca cercetare, au la dispozitie o gramada de dispozitive electronice care se lauda ca nu omoara insecta, ci doar o streseaza, si aia de suparare, pleaca singura...dar plasa care se  vede in lumina IR ramane.

Link spre comentariu

Simplele oscilatoare, indiferent de forma de unda pe care o produc, nu dau rezultate nici in cazul alungatoarelor de caini, am construit asa ceva in urma cu multi ani, rezultate foarte slabe, desi intensitatea ultrasunetelor era foarte mare, apoi am cumparat un dog-chaser chinezesc, rezultate formidabile, nici un caine nu mai ramane prin zona.

Link spre comentariu

Scoate un "tril"specific, schema e foarte simpla, un microcontroller, un tranzistor final NPN(subdimensionat!) un traf de iesire si un buzzer piezo, producatorul declara 130dB, atat am si masurat la job cu un sonometru profesional, din pacate e nereproductibil, desi uC-ul pare a fi ceva Attiny 2313...

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări