Untold Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 De curand, am intampinat o problema, care zic eu, e destul de grava. Am instalat de curand 2 camere pe un stalp, la 9 metri inaltime. Camerele au si leduri IR, care se aprind cand intesitatea luminii ambientale scade sub un anumit prag. Faza e ca, un drac de paianjen nu si-a gasit unde sa-si teasa panza decat pe obiectivul camerei. Ziua, panza este invizibila, nu deranjeaza, insa noaptea, cand se aprind ledurile IR, panza se vede si obtureaza toata imaginea. Banuiesc ca, mizerabilimea sa paianjen, cam vede in IR si stie ca si alte insecte sunt atrase de IR. Drept pentru care, s-a gandit nesimtitul ca ar manca bine daca isi instaleaza capcana pe camerele mele. Ce e de facut? Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 cand lucram in domeniu stergeam foarte multe camera cu aceasta problema, le place in mod deosebit sa-si faca plasa acolo Link spre comentariu
mac01 Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Obisnuieste-te...si ale mele fac tot timpul. O prajina lunga, usoara cu un pamatuf in cap...sau scara de 9m. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 (editat) Pune o colivie cu un pui de gaina langa ,are ce sa pape puiu'! Mai e si solutia asta !(era 100 de lei prin magazinele de bricolaj) Dar nu e asa amuzanta ca aia cu puiu'(glumesc)! Tantarii pocnesc rau ,mustele doar aripioarele sunt crocante ,paianjenii zemosi! Editat Iulie 30, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
yo7lhe Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Singura solutie de durata pe care am gasit-o e sa folosesti iluminator IR separat. Sau p perie cu coada foarte lunga... Link spre comentariu
icar Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Un insecticid in zona, nu tine? Intreb si eu... Link spre comentariu
yo7lhe Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Nu prea. in cateva zile sunt la loc. Mai ales daca ploua. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 30, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2018 Acum 16 minute, icar a spus: Un insecticid in zona, nu tine? Intreb si eu... O idee buna, dar ma gandeam la un ulei de lavanda (levantica). De aceasta planta fug mai toate insectele, bunica punea flori de levantica intre cearsafuri impotriva moliilor... Si daca e ulei, il spala mai greu ploaia. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Acum mai mulți ani, când erau la modă ,,parabolicele,, analogice de mari dimensiuni, m-a chemat un cunoscut să-i reglez antena, că nu mai prindea mai nimic.Am bănuit LNC-ul, fiindcă din cauza căldurii concentrate de ,,lighean,, se mai coceau vara dacă erau de culoare neagră.Inspectând de aproape montura LNC-ului, am descoperit că printr-o mică fisură a capacului de plastic, se strecuraseră înăuntru niște viespi, care-și făcuseră cuibul în tot spațiul liber al ghidului de undă......probabil erau mari amatoare de comunicații prin satelit. Păianjenii nu prea sunt deranjați de chimicale, iar stropirea cu insecticid persistent de contact ar putea avea efect doar dacă acele camere sunt în spații acoperite, nu expuse ploii... Link spre comentariu
deneinvins Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Încercați și varianta unui oscilator Hartley construit pe un cadru magnetic de maxim 1cmp, sau chiar pe o bucată de oțel cu diametrul 8-10 mm și lung de 5-6cm, pe care bobinați 2x1000 - 2x1500 spire CuEM cu diametrul de 0.1mm. Frecvența trebuie aleasă experimental. Eu am scăpat de mai multe tipuri de insecte folosind un oscilator dintr-un transformator de ieșire de radio Milcov 1, un tranzistor EFT323, frecvența cam în jur de 20-40khz, pe înfășurarea de difuzor am pus o rezistență de 75 ohm. Alimentat cu o baterie de 4,5 V ținea în jur de 70-90 zile. Funcționa pînă pe la 1,3 - 1,4 V. Raza de acțiune (unde am observat efectul) era cam de 8-10 m. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Am avut si eu o camera pe un colt de cladire, la 11m de sol.Solutia a fost sa montez un motoras de stergator de parbriz langa camera, care invartea o tija de 2 mm periodic si rupea panza de paianjen.De la o vreme se cam saturau sa o refaca in fiecare seara, insa dupa ce uitau, iar incepeau.Comanda motorasului era de la sol, dar se poate si cu telecomanda.Poate ajuta, desi n-am pretentia ca e taman cea mai buna solutie. Link spre comentariu
eugenius Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Da deci ar fi două soluții care tocmai sau spus, iluminator separat care rezolvă problema 100% sau un generator de ultrasunete așezat lângă camera, poate ar trebui atenționați producătorii de camere să producă și camere cu un astfel de generator ultrasonic încorporat. https://www.faradaunatori.ro/categorii/aparate-antipaianjeni/aparate-antipaianjeni-cu-ultrasunete Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Generatoarele alea de ultrasunete, cum nu ajuta, asa nu strica. Am montat acel motoras, dupa ce proprietarul se saturase de cheltuit bani pe tot felul de petarde. Link spre comentariu
alcon Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 3 hours ago, Untold said: De curand, am intampinat o problema, care zic eu, e destul de grava. Am instalat de curand 2 camere pe un stalp, la 9 metri inaltime. Camerele au si leduri IR, care se aprind cand intesitatea luminii ambientale scade sub un anumit prag. Faza e ca, un drac de paianjen nu si-a gasit unde sa-si teasa panza decat pe obiectivul camerei. Ziua, panza este invizibila, nu deranjeaza, insa noaptea, cand se aprind ledurile IR, panza se vede si obtureaza toata imaginea. Banuiesc ca, mizerabilimea sa paianjen, cam vede in IR si stie ca si alte insecte sunt atrase de IR. Drept pentru care, s-a gandit nesimtitul ca ar manca bine daca isi instaleaza capcana pe camerele mele. Ce e de facut? Am avut si eu aceasra problema, mai diminuat, cu mentiunea ca erau amplasate la vreo 3m, cu un mop am rezolvat problema. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 2 hours ago, Untold said: O idee buna, dar ma gandeam la un ulei de lavanda (levantica). De aceasta planta fug mai toate insectele, bunica punea flori de levantica intre cearsafuri impotriva moliilor... Si daca e ulei, il spala mai greu ploaia. Buna Cel mai probabil se vor indeparta de busuioc.fara conotatii religioase. Spor tuturor. Alex Link spre comentariu
Postări Recomandate