Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Paianjenii si ledurile IR

Postări Recomandate

De curand, am intampinat o problema, care zic eu, e destul de grava. Am instalat de curand 2 camere pe un stalp, la 9 metri inaltime.  Camerele au si leduri IR, care se aprind cand intesitatea luminii ambientale scade sub un anumit prag. Faza e ca, un drac de paianjen nu si-a gasit unde sa-si teasa panza decat pe obiectivul camerei. Ziua, panza este invizibila, nu deranjeaza, insa noaptea, cand se aprind ledurile IR, panza se vede si obtureaza toata imaginea. Banuiesc ca, mizerabilimea sa paianjen, cam vede in IR si stie ca si alte insecte sunt atrase de IR. Drept pentru care, s-a gandit nesimtitul ca ar manca bine daca isi instaleaza capcana pe camerele mele. 

Ce e de facut?

IR_Spider.jpg

Link spre comentariu

Pune o colivie cu un pui de gaina langa ,are ce sa pape puiu'!:rade:

Mai e si solutia asta !(era 100 de lei prin magazinele de bricolaj)

Dar nu e asa amuzanta ca aia cu puiu':rade:(glumesc)!

descărcare.jpeg

Tantarii pocnesc rau ,mustele doar aripioarele sunt crocante ,paianjenii zemosi!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 16 minute, icar a spus:

Un insecticid in zona, nu tine? Intreb si eu...

O idee buna, dar ma gandeam la un ulei de lavanda (levantica). De aceasta planta fug mai toate insectele, bunica punea flori de levantica intre cearsafuri impotriva moliilor...

Si daca e ulei, il spala mai greu ploaia.

Link spre comentariu

Acum mai mulți ani, când erau la modă ,,parabolicele,, analogice de mari dimensiuni, m-a chemat un cunoscut să-i reglez antena, că nu mai prindea mai nimic.Am bănuit LNC-ul, fiindcă din cauza căldurii concentrate de ,,lighean,, se mai coceau vara dacă erau de culoare neagră.Inspectând de aproape montura LNC-ului, am descoperit că printr-o mică fisură a capacului de plastic, se strecuraseră înăuntru niște viespi, care-și făcuseră cuibul în tot spațiul liber al ghidului de undă......probabil erau mari amatoare de comunicații prin satelit.

Păianjenii nu prea sunt deranjați de chimicale, iar stropirea cu insecticid persistent de contact ar putea avea efect doar dacă acele camere sunt în spații acoperite, nu expuse ploii...

Link spre comentariu

Încercați și varianta unui oscilator Hartley construit pe un cadru magnetic de maxim 1cmp, sau chiar pe o bucată de oțel cu diametrul 8-10 mm și lung de 5-6cm, pe care bobinați 2x1000 - 2x1500 spire CuEM cu diametrul de 0.1mm. Frecvența trebuie aleasă experimental.

Eu am scăpat de mai multe tipuri de insecte folosind un oscilator dintr-un transformator de ieșire de radio Milcov 1, un tranzistor EFT323, frecvența cam  în jur de 20-40khz, pe înfășurarea de difuzor am pus o rezistență de 75 ohm. Alimentat cu o baterie de 4,5 V ținea în jur de 70-90 zile. Funcționa pînă pe la 1,3 - 1,4 V.

Raza de acțiune (unde am observat efectul) era cam de 8-10 m.

Link spre comentariu

Am avut si eu o camera pe un colt de cladire, la 11m de sol.Solutia a fost sa montez un motoras de stergator de parbriz langa camera, care invartea o tija de 2 mm periodic si rupea panza de paianjen.De la o vreme se cam saturau sa o refaca in fiecare seara, insa dupa ce uitau, iar incepeau.Comanda motorasului era de la sol, dar se poate si cu telecomanda.Poate ajuta, desi n-am pretentia ca e taman cea mai buna solutie.

Link spre comentariu
3 hours ago, Untold said:

De curand, am intampinat o problema, care zic eu, e destul de grava. Am instalat de curand 2 camere pe un stalp, la 9 metri inaltime.  Camerele au si leduri IR, care se aprind cand intesitatea luminii ambientale scade sub un anumit prag. Faza e ca, un drac de paianjen nu si-a gasit unde sa-si teasa panza decat pe obiectivul camerei. Ziua, panza este invizibila, nu deranjeaza, insa noaptea, cand se aprind ledurile IR, panza se vede si obtureaza toata imaginea. Banuiesc ca, mizerabilimea sa paianjen, cam vede in IR si stie ca si alte insecte sunt atrase de IR. Drept pentru care, s-a gandit nesimtitul ca ar manca bine daca isi instaleaza capcana pe camerele mele. 

Ce e de facut?

Am avut si eu aceasra problema, mai  diminuat, cu mentiunea ca erau amplasate la vreo 3m, cu un mop am rezolvat problema.

Link spre comentariu
2 hours ago, Untold said:

O idee buna, dar ma gandeam la un ulei de lavanda (levantica). De aceasta planta fug mai toate insectele, bunica punea flori de levantica intre cearsafuri impotriva moliilor...

Si daca e ulei, il spala mai greu ploaia.

Buna

Cel mai probabil se vor indeparta de busuioc.fara conotatii religioase.

Spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări