Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Izolatia conductoarelor contemporane.

Vizitator

Postări Recomandate

Va salut! 

Aceasta este izolatia conductoarelor din zilele noastre. Dupa cum observati, este facuta din 2 materiale diferite. In trecut erau izolate numai cu pvc. Mecanic erau mai bune. Se ciupeau mai greu, se taiau mai greu, se dezizolau mai greu. Oare astea mai noi or fi mai bune termic, mecanic, electric? O fi acelasi material si se vede bicolor doar din felul in care patrunde culoarea in material?

20180729_193906-1024x768.jpg

20180729_193931-768x1024.jpg

20180729_194924-768x1024.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
2 hours ago, Fan Elforum said:

Va salut! 

Aceasta este izolatia conductoarelor din zilele noastre. Dupa cum observati, este facuta din 2 materiale diferite. In trecut erau izolate numai cu pvc. Mecanic erau mai bune. Se ciupeau mai greu, se taiau mai greu, se dezizolau mai greu. Oare astea mai noi or fi mai bune termic, mecanic, electric? O fi acelasi material si se vede bicolor doar din felul in care patrunde culoarea in material?

20180729_193906-1024x768.jpg

20180729_193931-768x1024.jpg

20180729_194924-768x1024.jpg

In trecut conductoarele erau din aluminiu,izolate cu cauciuc si tresa din material textil ,trecuta prin smoala.

E normal ca izolatia sa fie mai "moale",pentru ca este noua.Stai sa vezi dupa vreo 10 ani de utilizare,ca o sa se cam intareasca.

Link spre comentariu

Pentru aplicatii speciale se cumpara din locuri speciale, clar. Astea de la aprozar isi vor indeplini functia cu rigorile uzului domestic.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Fanele, tu erai baiat umblat. Nu e mai simplu sa citesti pagina de catalog? Daca nu e totul acolo scris in clar, pui mana pe standardul dupa care e declarat cablul ca fiind construit si desigur ca si cele mai intime detalii constructive iti vor fi dezvaluite.

Mai sunt si alte functii la jacheta cablului: unele sunt tratate impotriva rozatoarelor. Aviz celor care inca mai dezizoleaza cu dintii. Nu omoara omul otrava incorporata... dar cred ca depinde si ce volum liniar bagi in gura.

Link spre comentariu

Impotriva rozatoarelor nu stiam... mai invata omul ceva. Am cautat si gasit specificatia acestor sarme acum cativa ani. A fost doar o remarca si mi-am amintit ca erau si alte modele. Nu mai stiu sigur si nici nu mai caut acum. Cred ca astea sunt pebtru maximum 750 v si celelalte naximum 1000 v. Asta imi sarise in ochi atunci. Sper sa nu spun prostii sau sa nu imi amintesc despre alte cabluri.

Link spre comentariu

E facuta bicolor ( izolatia ) sa vada cine e interesat daca este " ciupita " ( compromisa ) . Stratul de deasupra conductorului este alb , pentru contrast vizual . La cele albe , este rosu . Un exemplu tipic este la conductoarele cablurilor de masura pentru multimetre ( alea demne de acest nume ) . Conductoare multiplu izolate pot fi si din cerinte speciale ... numai ca acolo straturile ( nu prea ) sant solidare . Ma rog , e o alta discutie .

P.S. - cabluri cu protectie contra rozatoarelor am vazut acum 30 de ani ... unele englezesti . Langa Bucuresti , inainte de intrarea de pe DN 1 , pe dreapta , erau niste mingi mari poligonale , colorate alb cu rosu . In ele erau antenele unor radare meteo . Cand au fost inlocuite , au ajuns la mine la job , pentru alte utilizari . Instructiunile incepeau cu cerinta de a te spala pe maini la modul serios dupa lucrari la dulapurile instalatiei . Asta cand  nu existau manusi speciale ... se furasera de mult . Substanta inglobata nu era otravitoare ... doar foarte amara .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări