Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

500 DE EURO pe lună pentru că ÎŞI PUNE VIAŢA ÎN PERICOL în faţa calculatorului

Postări Recomandate

Cred că în mai multe agenții din astea de stat se practică sporul ăsta, este o rămășiță de pe vremea când se foloseau monitoare CRT și era întradevăr o problemă să stai cu nasul toată ziua în monitor, pe vremea aia nu era Facebook și lumea stătea de nevoie în fața monitorului nu din plăcere :) .

Acum tehnologia a evoluat iar monitoarele LCD sau LED moderne nu mai emit radiații X ci doar lumină vizibilă, ar putea să le scoată sporurile astea pe considerentul că nu sunt condiții deosebite, deci la origine astea erau sporuri pentru condiții deosebite adică erau condiții (nocive, toxice, neplăcute) la care erai expus exact datorită jobului ori devreme ce toată lumea are acum laptopuri și monitoare acasă condițiile de la muncă nu mai sunt deosebite.

Link spre comentariu
20 hours ago, franzm said:

Eu servesc drept cobai monstrului din bucatarie. Ce spor mi se cuvine (cât la suta din...nimic) si unde-l pot revendica?

O faza la fel de perversa a avut loc în parlamentul german: au înlocuit imprimantele cu laser din cauza pericolului ce pleaca de la tonerul sub forma de pulberi fine. Dar nu le-au interzis (boborul poate fi expus în continuare).

Care german isi cumpara imprimanta laser pentru acasa?!

Iar functionarii aia chiar ar trebui sa ceara spor pentru conditiile de lucru, am ramas stupefiat (la o lucrare intr-o firma de stat), vazand in ce conditii lucreaza angajatii. Nu as accepta job-ul ala pentru nici o suma, 5-6 functionare care stau intr-un birouas de 6 mp, pur si simplu nu era aer, fara iluminat natural, neoane cu lumina galbuie, jur ca in 30 min. cat m-am ocupat de calculatoarele lor neoanele alea mi-au stricat vederea pentru toata ziua, imi transmiteau o somnolenta incredibila, nu stiu cum rezistya femeile alea 8 ore pe zi inghesuite in biroul ala asfixiant fara lumina. Cu mult, mult praf. Nu mai zic de alte institutii care-si tin angajatii prin subsoluri, birouri subterane prin culoare incalcite, locuri pline de umezeala si mucegai(Arhivele Nationale, Primaria Sector 1) sau cei de la Imprimeriile Nationale(o hala cu vapori toxici, care ar fi determinat un aurolac din Gara de Nord sa lesine).

Ar trebui interzise joburile in incaperi subterane, deasemeni in camere minuscule fara ferestre, locuri cu aer stricat si umezeala de 100%, etc.Sigur, nu intotdeauna e posibil(Metrorex, minerit, etc) dar e absurd, ca functionar, sa te imbolnavesti de plamani, din cauza conditiilor de munca.

Link spre comentariu

Voi n-ati inteles teraba cu sporurile. Nu va mai mirati ca directoru x, de la nu stiu ce primarie, sau orice alt bugetar, de la o anumita institutie, are nu stiu ce sporuri. Sporurile sunt niste artificii facute sa ii mareasca bugetarului salariul. Din pacate treaba asta face parte din societatea noastra bolnava condusa de oportunisti si analfabeti.

La un patron nu poti sa te duci sa ii ceri spor de calculator ca te zboara ala in secunda 2.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Carti ne trebuie... dar fiecaruia ii trebuie carti pentru specialitatea in care lucreaza. Nu are sens ca un conducator de stat sa stie gramatica la perfect. Treaba lui e alta.

Nu afecteaza cu nimic economia tarii daca un prim ministru spune "care" in loc de "pe care", afecteaza doar daca fura bani de la buget. Deci hai sa nu mai inventam defecte aiurea. Daca o sa dam jos toti conducatorii, imediat ce i-am ales, din motiv ca a gresit 2 cuvinte, n-o sa mai conduca nimeni tara asta niciodata, pentru ca nu exista om care sa nu greseasca macar o data cand vorbeste.

Editat de Giuseppe Bagarella
Link spre comentariu
Acum 17 minute, Giuseppe Bagarella a spus:

Carti ne trebuie... dar fiecaruia ii trebuie carti pentru specialitatea in care lucreaza. Nu are sens ca un conducator de stat sa stie gramatica la perfect. Treaba lui e alta.

Nu afecteaza cu nimic economia tarii daca un prim ministru spune "care" in loc de "pe care", afecteaza doar daca fura bani de la buget. Deci hai sa nu mai inventam defecte aiurea. Daca o sa dam jos toti conducatorii, imediat ce i-am ales, din motiv ca a gresit 2 cuvinte, n-o sa mai conduca nimeni tara asta niciodata, pentru ca nu exista om care sa nu greseasca macar o data cand vorbeste.

In general, cei cu 8 clase absolvite pe bune stiu sa vorbeasca corect si nu prea fac greseli! si nici nu ocupa functii unde sa se faca si sa ne faca de ris in fiecare zi!

Link spre comentariu

Nu conducatorii...a gresit...ci au gresit!

Hai sa il punem pe Leo de la Strehaia priministru si pe Salam ministrul culturii cu secretar de stat Mercedesa !

Nu contaza ca nu stie sa vorbeste ,(si au gresit mereu nu doar odata) ,daca sunt culti suntem si noi bine daca nu o luam la vale daca sunt limitati doar sa bage la cat mai mare "Comisionuri"!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
28 minutes ago, Giuseppe Bagarella said:

Nu are sens ca un conducator de stat sa stie gramatica la perfect. Treaba lui e alta.

Nu afecteaza cu nimic economia tarii daca un prim ministru spune "care" in loc de "pe care", afecteaza doar daca fura bani de la buget. Deci hai sa nu mai inventam defecte aiurea.

Nu poti sa te dezvolti intr-un anumit domeniu daca nu ai reusit sa inveti bine macar limba in care este scrisa informatia in acel domeniu. 

Arata-mi mie un matematician sau un fizician agramat. Nu ai cum. Daca creierul nu poate trece de primul pas: stapanirea limbii este clar ca ceilalti pasi care sunt mai grei nu vor putea sa fie facuti. Este ca si cum vrei sa inveti integrale sau derivate dar nici adunarea nu o stii. 

In plus un prim ministru are printre atributiuni si COMUNICAREA. Deci cum depaseste acest obstacol daca nu stapaneste bine limba romana. 

Uite, MUTU nu face aceleasi greseli desi limba lui materna nu este romana. Deci deja oricine cu ochii inchisi iti spune ca un om care stapaneste doua limbi este mai capabil decat unul care nu stapaneste bine nici limba materna. 

Daca unii cauta nod in papura legat de praful fin de tonner care ar fi in incaperea unde se afla o imprimanta inseamna ca sunt certati cu munca. 

Link spre comentariu

Cum am mai spus, aș prefera pe unul care e mai puțin ”alfabet” dar care e corect și știe bine care îi e menirea acolo unde este ...decât unul foarte elevat ”super- alfabet”  dar corupt până în măduva oaselor!

Și să nu-mi spuneți iar că voi preferați pe unul deștept și corect...nu există așa ceva!Mai ales la cei care ajung în politică!

Am ajuns la concluzia că oamenii  care  sunt deștepți sunt de două feluri:Unii care sunt deștepți și nu se implică în politică ...deci, nu se împlică în viața publică ...nu vor să aibă funcții politice...și alții ...tot deștepți, dar foarte smecheri ...aceștia (din păcate ) se împlică în viața politică și caută să ajungă cât mai sus ...călcând peste cadavre ...pentru putere și avere!Ăștia sunt ”răpitorii” care ne-a adus aici ...în situația de acum!O țară coruptă ...unde nimic nu merge cum trebuie ...

Mai văd câte unii care găsesc ”vinovații de serviciu”...în ”pleava”care-și  vinde votul pentru un kil de ulei sau o găleată colorată ...Nu fraților! Nu ei sunt vinovații ...ci ăia, de care am amintit eu mai sus! Ei sunt cei care nu ia un kil de ulei ...ci milioane de euro!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Acum vreo 10 ani, directorul nostru, membru PSD cu state, fost comunist convins, a decretat ca nu mai trebuie sa se dea spor pentru munca in conditii deosebite, recte cimp de radiatii. Normal, el nu-si misca fundul din birou. Modivul a fost cel putin halucinant: s-au imbunatatit conditiile de munca!!! Adica deseurile din CF nu se mai scoteau cu galeata de plastic, ci cu galeata de ...metal!!! Nimic imbunatatit nici in celelalte departamente unde se manipula material radioactiv. Dar, daca omul a decretat ca e asa, degeaba s-au opus oamnii, nu au realizat nimic! Cam tot pe atunci, prin alte parti se dadeau urmatoarele sporuri:

- spor de antena

- spor de stres

- spar ca s-ar putea sa fii injurat la telefon,

- spor ca stii o limba straina

- spor ca stii sa folosesti calculatorul

- spor ca stai opt ore cu fundul pe scaun

Radiatile, in acceptiunea pesedistului, nu erau un pericol.

Editat de icar
Link spre comentariu
Acum 45 minute, adrian_pic a spus:

Uite, MUTU nu face aceleasi greseli desi limba lui materna nu este romana. Deci deja oricine cu ochii inchisi iti spune ca un om care stapaneste doua limbi este mai capabil decat unul care nu stapaneste bine nici limba materna. 

Evident , afirmația este greșită parțial .

Ia-l acasă pe mutulică , ca să te convingi de valoarea lui cea mare .

E bun de paznic la farmacie , că e mare cat dulapu' și impresionează infractorul  de piramidoane , dar e zero barat la restul .

Crede-mă .

Nu trebuie decât să ai răbdare , timpul va dovedi dacă am sau nu dreptate .

Cât despre cei ce gândesc în două " limbi " , gândește-te la minoritatea țiganilor , ei vorbesc românește și fură țigănește .

Or fi buni de președinți ?

Editat de Victor
Corectie
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări