Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mâncarea , încotro ?

Postări Recomandate

Vizitator viobio
Acum 18 minute, Victor a spus:

Viata "e greu ", fiecare se descurca cum poate .

Totusi , siguranta tarii tine si de alimentatie .

Alo , SRI ? 

Stim ca studiati acest forum .

Multumim pentru ca ati luat la cunostiinta de existenta acestui subiect !

Sa nu te cheme  " ei " într-o bună zi la studiu individual , nu îi poți considera colegi , chiar dacă aveți salopete asemanatoare .

Sau poate ești un " infiltrat " degizat in plotoner major care vrea să afle starea națiunii , reacții ....in tirg se zice că " aparatul actual " este  cam de cinci ori mai mare decit cel al impuscatului , mă refer la " scriitori " și " supraveghetori telefonisti " .

Ești ????

Link spre comentariu

Eu as interzice vanatoarea in scop " recreativ " . Gestionarea problemelor fondului cinegetic ( suprapopulari , animale bolnave ( turbare ), animale care ataca nejustificat omul ) ar trebui sa fie apanajul ocoalelor silvice si ( sau ) al unui corp de vanatori profesionisti . Asa au disparut multe specii , in urma masacrelor facute de " vanatori " veniti din strainatate etc . De asemeni , pentru braconaj , inclusiv la fondul piscicol , as legifera pedepse care sa te faca sa te gandesti de cateva ori inainte sa comiti infractiuni specifice .

P.S. - cine doreste ( si e pasionat de ) mirosul prafului de pusca ... se poate trage la talere , sau in cluburi cu poligoane amenajate . Concursuri , etc . Si impozite , taxe ... rezonabile , o arma la civili neinstitutionalizati e un semn de boierie . In cel mai bun sens cu putinta . Inseamna venituri , timp liber , cunoastere etc . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Vrabia malai viseaza  :) , calicul... praznicul  :) si nebunu' balamucu'  :)  ...

Asa spunea culegerea de " suspine "  a lui Anton Pann .

Cine esti tu si ceilalti  ?

Hmmm .

Totul e in lucru , stii deja .

Sper ca stiti de gluma , dar cererea mea deja a fost inregistrata unde trebuie  .

Nu ma joc cu dementii natiei ... nu uit si nu iert .

Pe toti va asteapta mucificarea vesnica  .

Editat de Victor
corectie
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 3 minute, Victor a spus:

Vrabia malai viseaza  :) , calicul... praznicul  :) si nebunu' balamucu'  :)  ...

Sper ca stiti de gluma , dar cererea deja a fost inregistrata unde trebuie  .

Nu ma joc cu dementii natiei ...

Spune.... scrie.... ce zic ăia pe Elforum :rade:

Este un pamflet... 

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 9 minute, gauss a spus:

Eu as interzice vanatoarea in scop " recreativ " . Gestionarea problemelor fondului cinegetic ( suprapopulari , animale bolnave ( turbare ), animale care ataca nejustificat omul ) ar trebui sa fie apanajul ocoalelor silvice si ( sau ) al unui corp de vanatori profesionisti . Asa au disparut multe specii , in urma masacrelor facute de " vanatori " veniti din strainatate etc . De asemeni , pentru braconaj , inclusiv la fondul piscicol , as legifera pedepse care sa te faca sa te gandesti de cateva ori inainte sa comiti infractiuni specifice .

Pe fondurile de vinatoare private animalele sunt imultite si crescute pentru a fi vinate contra cost , nu acolo este problema , acolo nici nu se braconează , problema este pe fondurile statului , oricum noi stam bine  că faună , multe țări din Europa mai au lupi ,ursi , ris , cerb , doar in gradinile zoologice . Cu ani in urmă știu că au fost exportați lupi din România in Germania și Polonia . Ungaria are o " industrie " a vinzatorii foarte dezvoltata , pe caprior si mistreț , fonduri de vinatoare private .

Link spre comentariu

Da , dar avem si rezultate deosebite  .

Avem cel mai mare trofeu ( la puncte ) de mistret !

Din nefericire Pesta Porcina vine din Ucraina , ca si aviara etc .

Este un dezastru ecologic ... 

"" Pesta porcina se afla in Tulcea de mai bine de 2 ani. Nu s-au luat masurile necesare la timp din varii motive si s-a ajuns in situatia actuala. La Carniprod au fost testati pozitiv 2-4 porci din cate stiu dintr-un lot de 2000 si autoritatile au hotarat sa-i arda pe toti cei 48000 porci. Aceeasi situatie si la complexul de la Satu Nou.
Din ce se cunoaste , boala a ajuns pe containere din Georgia in Ucraina. Ucraina, neefind membra UE, nu este obligata sa raporteze aceste evenimente. Locuitorii si primarii din localitatile din Delta limitrofe granitei cu Ucraina au observat goane organizate de catre ucraineni cu scopul alungarii mistretilor catre Romania. In Ceatalchioi, au fost observati intre 100-200 mistreti trecand Dunarea din Ucraina spre Romania. "" 

No comment .

"" Au fost identificati mistreti morti din cauza PPA si acum, si de 2 ani incoace. Nu stiu daca de catre vanatori, insa sunt cazuri inregistrate. In Delta Dunarii nu se vaneaza de 10 ani, insa mistretii nu sunt singura forma prin care boala se transmite. Lipsa informatiilor la timpul potrivit si lipsa de educatie a populatiei in astfel de situatii sunt vectori de transmitere a bolii mult mai eficienti decat porcii mistreti. Din ce stiu, si cineva mai pregatit poate sa confirme sau infirme, boala se poate transmite si prin noroi sau furaje, poate supravietuii cel putin 6 luni la -40 grade C. Filtre cu carpe intinse pe asfalt se fac si acum in judetul Tulcea. Dar efectul lor este infim, daca tu personal calci intr-o zona infectata, si treci cu masina printr-un astfel de filtru.

Teorii ale conspiratiei sunt multe si am auzit poate mai multe decat m-as fi asteptat. Actionarul majoritar al Carniprod a declarat ca i-a fost interzis de catre autoritati sa verifice probele si la alte laboratoare decat cele care au confirmat PPA (laboratorul local din Tulcea, si laboratorul din Bucuresti implicat in scandalul cu lactate de la Bradet). Boala exista, nu exista nici o indoiala. Si la mistreti si la porcii aflati in curtile oamenilor. "" 

Link spre comentariu

Pai tocmai ... ar fi bine sa ramanem cu speciile respective . E o forma de bogatie nationala . Sant tari cu animale mult mai exotice , unde se " vaneaza " numai cu DSLR - ul . Ma rog , parere personala . Sant iubitor de animale si ecologist ... mi se pare ciudat sa folosesti arme de foc contra unui adversar nevinovat si mult dezavantajat . Si arcul cu sageti mi se pare mult ... Cutit sau ciomag , pietre , pedestru ... cine vrea sa se masoare cu reprezentantii periculosi ai regnului animal . Nu jeep , burtica si arme de foc  ultra , armate de haitasi si hrana cu somnifere ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 16 minute, Victor a spus:

A , testezi piata ?

Pai uite ce va  asteapta , este inceputul la  " orice "

Sper ca stiti de gluma ! 

Fix la fel se petrece si cu mancarea "sanatoasa "...

Te poti impotrivi pe termen lung  ? 

Așa se racolează? Întreb pentru un prieten. 

Coincidență și de nume..... nu te poți impotrivi pe termen lung.... 

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 13 minute, Victor a spus:

@viobio

Criza Pestei Porcine Africane ne afecteaza pe toti ,  dar in special pe noi doi :) .

Pe mine mă afectează Pesta, mai puțin Buda, ca BMW deschide o fabrica la 60km de noi, investiție de 1miliard euro, cum am spus de n ori, bunăstarea și civilizația întotdeauna se va opri la granița de vest a României. 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Off , ma seaca .

Mercedes a renuntat in 1997 la proiectul de  ansamblare A Classe  la Sacele , Brasov .

In prezent are fabrici proprii de subansamble ( cum ar fi marca Tristar )  la Cugir , Sacele , Sebes etc  .

BMW , Suzuki , Audi , au fabrici in Hu .

Handicapati cu diploma !

Din patriotism , orice patronache  meltean , manelist sau analfabet functional , alaturi de cetatenii seriosi si-ar fi cumparat orice , dar niciodata  Renault ( Dacia :) ) , intra in alta gama de calitate :)  .

Patriotismul mioritic s-ar fi  revarsat peste Mercedes sau BMW si Audi , dar viata e unica aducatoare de surprize .

Ma bucur ca " francejii " au umplut piata manelistica , in detrimentul profitului celor care chiar stiu sa faca masini bune ...

Multa  __UE EU !

Link spre comentariu

La noi nu se poate , fiindca e coruptie . Merge doar taiat lemnul , cheliti muntii ... , fracturarea si cianurile ... si alte chestii pe care noi nu le intelegem ca ne fac bine . Acum se va intra si in zona maritima ... ca tot s - au scumpit ( de astazi ) si gazele naturale ( pentru pulime ) . Nu era destul ca platim energia electrica la pret de ulei de trandafiri . Altfel , inundatiile si alte binecuvantari si - au facut abonament . N - am vazut pe nimeni prin piata , cu forme de arta urbana de protest , si lumina de la Samsung ... probabil acum se fac rechizitoriile pentru cei vinovati .

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări