eugenius Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Totuși eu nu înțeleg ce a vrut să spună în fraza asta citez "iar creierul uman nu poate decoda informația conținută în materia primă obținută prin intervenția omului." Păi mâncarea aia o mâncăm sau o înțelegem ? Cu toate bolile și alimentația problematică durata medie de viață a crescut, pe vremea Imperiului Roman speranța de viață era undeva la 27-30 de ani, evident și datorită conflictelor militare. Inclusiv evoluția artificială este tot o adaptare la mediu, întradevăr trebuie temperate excesele datorate goanei după profit și din acest motiv există agenții guvernamentale iar pentru a tempera corupția din aceste agenții există organisme de atenționare (mass-media), organisme de control, organisme de pedeapsă (DNA), etc Deasemenea cred că e o iluzie povestea aia cu hrana benefică de la țărani, habar nu aveți ce afacere bună este să vinzi la țărani (pesticide, îngrășaminte, semințe din soiuri înbunătățite genetic, etc) le dozează după ureche. Bine că în 90% din cazuri dacă te duci și te cazezi la o pensiune primești hrană naturală din grădina propie abia adusă de la hipermarket Link spre comentariu
VAX Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Cei mai multi nu inteleg ca peste putin timp nu va mai fi nevoie de atatea "bovine". Putinii oameni ramasi "in stare de functionare" - bogatanimea ("elita"), vor avea mancare de calitate, naturala. Va veni epoca robotilor si inteligentei artificiale. Robotii vor inlocui forta de munca umana. Nici bisnita nu va mai merge bine, poate cu energie si cu piese de schimb pentru roboti (se vor bisnitari intre ei). Deja soferii au intrat in panica dupa ce Uber a experimentat taxiurile fara sofer. Vor fi roboti gunoieri, roboti portari, roboti in productie, agricultori, etc. Vor fi chiar si roboti politisti si militari, care sa-i apere pe oameni ("elita") de o eventuala lovitura de stat si preluarea puterii de catre roboti. Dar astia vor fi facuti intentionat mai rezistenti mecanic si mai prosti, sa execute ordinele primite de la oameni si sa nu inteleaga ca oamenii sunt adevaratii lor dusmani. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 27 minutes ago, VAX said: Cei mai multi nu inteleg ca peste putin timp nu va mai fi nevoie de atatea "bovine". Putinii oameni ramasi "in stare de functionare" - bogatanimea ("elita"), vor avea mancare de calitate, naturala. Va veni epoca robotilor si inteligentei artificiale. Robotii vor inlocui forta de munca umana. acest putin timp = cati ani? Ca pentru unii 50 de ani poate insemna putin. Eu zic ca inca "nu a sosit ceasul acela". Mai este mult de munca si unele verigi din lant lipsesc. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Acum 10 ore, Thunderer a spus: Amidonul, zaharul, nicotina, etc... sunt otravuri bune. Nu exagera! Eu mă refeream la painea de 1leu cu care se îndoapă majoritatea românilor , paine de foarte proastă calitate , are o formulă chimică complexă , nu o poți felia , in două zile devine un corp tare la exterior , miezul devine o aglomeratie de firimituri . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 (editat) 2 hours ago, VAX said: Cei mai multi nu inteleg ca peste putin timp nu va mai fi nevoie de atatea "bovine". Putinii oameni ramasi "in stare de functionare" - bogatanimea ("elita"), vor avea mancare de calitate, naturala. Va veni epoca robotilor si inteligentei artificiale. Robotii vor inlocui forta de munca umana. Nici bisnita nu va mai merge bine, poate cu energie si cu piese de schimb pentru roboti (se vor bisnitari intre ei). Deja soferii au intrat in panica dupa ce Uber a experimentat taxiurile fara sofer. Vor fi roboti gunoieri, roboti portari, roboti in productie, agricultori, etc. Vor fi chiar si roboti politisti si militari, care sa-i apere pe oameni ("elita") de o eventuala lovitura de stat si preluarea puterii de catre roboti. Dar astia vor fi facuti intentionat mai rezistenti mecanic si mai prosti, sa execute ordinele primite de la oameni si sa nu inteleaga ca oamenii sunt adevaratii lor dusmani. Eu am mai spus ca filmele SF-uri cu roboti au un mare simbure de adevar. Va recomand A.I. (Artificial Intelligence, o capodopera) , Bicentennial Man. @Viorel, are mare dreptate, desi este singura piine care cit de cit seamana cu aia Ceausista la gust si infatisare, nu are nicio legatura cu adevarata piine Ceaususta old school. Poate nu stiti ca, coca ajunge la noi congelata, se decongeleaza, se mai adauga cite ceva si apoi se face piinea. Va dati seama unde a ajuns industria de panificatie, daca este mai ieftin sa importi coca congelata, sa o procesezi si apoi sa scoti piinea la 80 bani la magazin (care si ala are adaos comercial) decit sa o faci tu ca producator? Eu nu mai maninc piine de ceva timp, foarte putina si numai coaja, de la "Sibienii" din piata, desi nici aia nu stiu cit sint de "Sibieni". Chiar, Viorele, care ar fi cea mai "safe" piine ce se gaseste pe la noi? In opinia ta. Si, te-as mai ruga sa imi trimiti pe PM, ca sa nu deviem topicul, link-urile la farurile alea pentru WW B5, mi-a umblat fi-miu prin PC si a sters tot ce aveam capturi pe desktop. Multumesc. Editat Iulie 30, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 (editat) 2 hours ago, eugenius said: Totuși eu nu înțeleg ce a vrut să spună în fraza asta citez "iar creierul uman nu poate decoda informația conținută în materia primă obținută prin intervenția omului." Păi mâncarea aia o mâncăm sau o înțelegem ? Cu toate bolile și alimentația problematică durata medie de viață a crescut, pe vremea Imperiului Roman speranța de viață era undeva la 27-30 de ani, evident și datorită conflictelor militare. Inclusiv evoluția artificială este tot o adaptare la mediu, întradevăr trebuie temperate excesele datorate goanei după profit și din acest motiv există agenții guvernamentale iar pentru a tempera corupția din aceste agenții există organisme de atenționare (mass-media), organisme de control, organisme de pedeapsă (DNA), etc Deasemenea cred că e o iluzie povestea aia cu hrana benefică de la țărani, habar nu aveți ce afacere bună este să vinzi la țărani (pesticide, îngrășaminte, semințe din soiuri înbunătățite genetic, etc) le dozează după ureche. Bine că în 90% din cazuri dacă te duci și te cazezi la o pensiune primești hrană naturală din grădina propie abia adusă de la hipermarket Eu am patit ( ultima parte ) , tot eram intrebati ce am mai dori sa servim etc . Am intrebat de ce asa graba ... venisem de putin timp . Am primit raspunsul - "Pai , se duce sotu' la Metro , ... sa stie ce mai cumpara ! " . Am cerut nota , motivand o problema urgenta ... am platit si am plecat . P .S . - DNA , dupa legea de infiintare , are alte atributii . NU " pedepseste ". Cerceteaza cazuri de presupusa incalcare a legii ( anumite spete ) , si dupa finalizarea cercetarilor alcatuieste si definitiveaza un dosar de urmarire penala , pe care - l inainteaza instantei competente . Ma rog , in realitate lucrurile ( poate ) stau un pic altfel . Nota bene ... sant ploiestean . Editat Iulie 30, 2018 de gauss Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 (editat) Painea de 1leu nu are nici o treabă cu painea comunista , acum are o cantitate extrem de mică de făină , restul fiind substante chimice inventate de elvetieni , elvetienii fiind cei mai dibaci in inventarea aditivilor alimentari . Eu cumpar paine de la Rue du Pain , din Floreasca , mai sunt si alte locuri de unde se poate cumpara pâine buna . Uneori mai cumpar si din alte locuri , in general de la cei care vând produse traditionale , cumpar cite o jumatate de pâine , una întreaga fiind prea mult , painea fiind mare . Am acasă si un aparat care " face paine " numai că de lene nu prea il folosesc . Painea este un aliment cu o rețetă foarte simpla : faina, apa,drojdie ,sare , atit ar trebui să conțină o paine buna , cine dorește poate adauga diferite semințe , ceapa , cartof fiert , etc ....sunt n variante .Faina este bine să fie achiziționată de la cei care locuiesc la țară si mai macină griu in diferite mori . O paine de calitate nu costă mai mult de 5..7 lei , este paine de 500grame , sățioasă , se poate felia si ține citeva zile , cine se păcălește cu pâine de 1 leu ..... înghite afînatori , emulgatori, o cantitate mică de făină si mult aer . Eu cred că pretul pâinii îi afectează pe unii psihologic , unii gindesc " de ce să dau 5..7 lei pe o pâine cind ....dincolo este 1 leu " , eu le spun că marea majoritate o preferă pe cea de 1leu din ignoranță și că le place să creadă că fac economie , fac economie o lae , bagă in ei toată chimia elvețiană . Nici pe la țară oamenii nu își mai fac paine singuri , cu toate că in orice gospodarie există un cuptor pe lemne. Cit a trait bunica ,din partea tatalui , facea citeva pâini o dată pe săptămână , chiar si dupa loviluție , nu concepea să mănânce paine " de cooperativă " . Editat Iulie 30, 2018 de viobio Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Superb. Am progresat. De la o paine de 4 lei (0,2$) am ajuns in 30 de ani, la o paine de 5...7 lei (~1,5$). Iar salariile... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 (editat) Acum 13 minute, Spitfire a spus: Superb. Am progresat. De la o paine de 4 lei (0,2$) am ajuns in 30 de ani, la o paine de 5...7 lei (~1,5$). Iar salariile... Ai variantă pâinii de 1leu , nimeni nu poate produce paine de calitate la prețul de 1leu . Intreabä-i pe cei care s-au stabilit in vest cit costă acolo o paine de calitate , făcută in mici brutării cu traditie , fiind afaceri de familie .Si in vest panificația de larg consum este de slabă calitate si la preț mic , că doar chimia alimentară de acolo a fost importată in fostele țări comuniste , și in vest " haleala de umplut mațul " este de proastă calitate și ieftină . Ai facut un calcul cam cite paini cumparai in 1989 cu 2380 lei ( să luam in calcul salariul cu care ereau încadrați multi după ce terminau profesionala sau liceul ) si cite paini cumperi azi cu 2380 lei ?? Editat Iulie 30, 2018 de viobio Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 (editat) Cate ceva se mai baga in paine ( coca ) si inainte de '89 , mai ales in ultimii ani , cand se procesa mult grau nepanificabil . Nu vorbesc chiar din auzite ... sotia unui coleg era sef de sectie la schimb la " Extrapan " , fabrica de paine de la Gara de Nord ( Ploiesti ) . Se numeau " amelioratori ". Nu pot uita coca aia cruda ( nu se mai folosea drojdie , ci o indoielnica " maia " ) , plina cu resturi de mere tocate . N - o mancau nici gainile , in cateva ore mucegaia . Editat Iulie 30, 2018 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Like Vio, like Spitfire! NU uita te rog, Vio, cu link-urile alea pe PM pt faruri B5, ms! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Piinea facuta din coca congelata se vinde doar la marile mega-extra-market-uri! intr-o vreme stiu ca si scria pe eticheta, la fel ca si la produsele de patiserie acest lucru. si acolo se poate gasi piine produsa clasic, cu ''amelioratori'' desigur majoritatea. Micii producatori, cei care fac citeva sute/mii de piini pe zi pe care le vind semilegal micilor magazine din zona, o fac tot clasic! Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 (editat) Faina panificabila e scumpa . De import , de multe ori . O cumpara mai ales patiseriile si cofetariile de fitze . Tot " fainosagul " e baza ... Eu folosesc o metoda simpla . Ud cateva felii ... daca se transforma intr - un " cauciuc " lipicios ... No comment ! Trec zilnic pe langa " brutarii " de cartier , cunosc cativa patroni . Nu cumpar de acolo . Dreptul ( si banii ) meu(ei ) , nu ? ... Editat Iulie 30, 2018 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 (editat) Stiu cum era aia comunista ,o fi fost mai buna,dar bunicul a lucrat in fabrica de paine si stiu ce se facea tot ce nu se vindea adica paine veche se baga in productie din nou!(la framantat) Painea adevarata e aia in țest cuptor,nu cu drojdie ca de aia se invecheste repede si nu e gustoasa ci cu maia din faina. Cu tot cu curent produse etc o paine costa undeva la 2.1 lei pe kg ! Nici cu faina nu stam prea bine,inainte te duceai cu graul tau si primeai faina din graul celui dinaintea ta ,daca erai atent nu luai teapa,acum nu mai poti macina tu direct dai grau si iei faina,si din cate am inteles(asa e peste tot )astia baga chimicale la greu din diverse motive asa ca nici faina nu mai e cea fost,poate sa iti iei tu moara dar se ajunge la exagerari nu poti sa ai asa condititii si nu oricine ! Editat Iulie 30, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Dupa revolutie suprafata arabila care a revenit parintilor-aprox, 2ha- a fost cultivata in regim propriu...greu,foarte greu,sa procuri samanta ,sa semeni....etc,etc...in '96 am dat suprafata respectiva in arenda la o societate comerciala locala-fost IAS- si primesc anual o cantitate echivalenta de grau....de aici inainte este treaba mea....dus la moara si schimbat graul pe faina... Painea o face mama-Dumnezeu sa-i dea sanatate!- dupa reteta clasica-faina ,drojdie ,apa,sare....lasata la dospit si apoi coapta in cuptor electric...se scoate din cuptor si cat e inca calda se unge cu un pic de ulei pe deasupra...asa nu face crusta crocanta....rezista 2 zile fara probleme...mai mult nu este nevoie pentru ca se mananca! Doua paini coapte in aceeasi tava si o turta impunsa cu furculita din care tocmai am taiat o bucata!....pofta mare! Link spre comentariu
Postări Recomandate