Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mâncarea , încotro ?


Postări Recomandate

Din cauza apei infestate, din evul mediu si pâna pe la sfârsitul sec. XIX în marile orasele europene situate la nord de Alpi, lumea obisnuia sa bea bere subtire. Inclusiv copii. În sud, vin sau cidru.

Pe timpul scolii am stat la Timisoara si în primii cinci ani am baut numai ceai sau infuzii de plante medicinale. Facut de mine. Spre sfârsit am baut de câteva ori apa de la robinet (nefiarta) si am facut prompt lambliaza. De atunci, la munca, tot cu ceaiuri. Preparate proaspat. Acasa bere tulbure. Proaspat scoasa din frigider.

Dupa lovilutie, la Timisoara au aparut specialisti straini însarcinati sa analizeze apa din reteaua de apa potabile. Li s-a furat tot echipamentul din masina parcata în fata hotelului. Parcare cu paznic.

Link spre comentariu
Acum 32 minute, franzm a spus:

Din cauza apei infestate, din evul mediu si pâna pe la sfârsitul sec. XIX în marile orasele europene situate la nord de Alpi, lumea obisnuia sa bea bere subtire. Inclusiv copii. În sud, vin sau cidru.

 

 

Noi ca noi dar îți dai seama ce infestată o fi apa la ruși că sunt nevoiți săracii să bea numai votcă. :)

Link spre comentariu
Acum 6 minute, Marele Savant a spus:

si ceaiul sau berea cresc direct in copac, nu folosesc apa?

 

Ei din câte știu pentru a face ceai trebuie să fierbi apa deci sunt sterilizate bacteriile, iar berea trece la fel printr-un proces de pasteurizare, un fel de șoc termic care la fel are scopul de a distruge bacteriile.

Link spre comentariu

Drojdiile, adica ciuperci monocelulare, prin compusii chimici pe care-i produc, împiedica alte microorganisme sa se înmulteasca sau le omoara (bacteriostatice respectiv bactericide). Saccharomyces cerevisiae var. boulardii AKA Saccharomyces cerevisiae Hansen CBS 5926, strâns înrudit cu drojdia de bere obisnuita, este folosit în tratarea dizenteriei microbiene si amoebiene ("Perenterol"). Asa ca berea nefiltrata, tulbure, asa cum era ea în vremurile de demult, nu numai ca n-are agenti patogeni în cantitati periculoase dar are si proprietati antibiotice. La fel si vinul care, împreuna cu mierea de albine, se foloseste din antichitate la tratarea ranilor. Berea a aparut mai la nord pt. ca acolo pe de-o parte nu prea se fac struguri de calitate, pe de alta, se poate pastra suficienta gheata necesara fabricarii si stocarii berii.

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări