hpavictor Postat August 1, 2018 Autor Partajează Postat August 1, 2018 Da , si eu . Eu folosesc ocazional Bacardi Black , cred că e mai curat decât single malt sau cognac-ul . Link spre comentariu
gauss Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 29 minutes ago, Faust2018 said: Ii place inotul ,vede si el ca ii modelează frumos corpul , acum este si la virsta pubertății cind vrea să dea bine in peisaj . Este un copil bun, sufletist , chiar prea bun cu alții , are alte pasiuni, nu îl pasionează artele martiale , l-am mai învățat eu cite ceva , este bine să știi să te aperi , a mai avut clinciuri pe la școală ca toți copii dar nu a venit acasă batut .Nu il văd facind sporturi de contact , este așa .....mai poet . Roby aproape 15 Edward Alexander aproape 14 Sant tineri . Prea ... Ar merge un 17 . Cu mii de scuze , nu sant parintele lor . Unele lucruri nu trebuie grabite ... ma rog , parere personala . Acum ... stiu ca" lucrurile " au alta dinamica . Sa persevereze cu inotul ... beneficiile se intind pe multi ani dupa ce nu va mai practica . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 (editat) Acum 9 minute, Victor a spus: Da , si eu . Eu folosesc ocazional Bacardi Black , cred că e mai curat decât single malt sau cognac-ul . Cum definesti un distilat ca " curat " ? Acum 8 minute, gauss a spus: Sant tineri . Prea ... Ar merge un 17 . Cu mii de scuze , nu sant parintele lor . Unele lucruri nu trebuie grabite ... ma rog , parere personala . Acum ... stiu ca" lucrurile " au alta dinamica . Sa persevereze cu inotul ... beneficiile se intind pe multi ani dupa ce nu va mai practica . Poate ....ce să zic ....oricum numai ....au in cap ....virsta .... parcă noi am fost altfel ..... De asta sunt adeptul caselor de toleranță , unii ajung si la 20 de ani si au vazut ....decit in poze , fetele din ziua de azi nu mai sunt ca cele de pe vrenuri , așa se duce tot omul .... Editat August 1, 2018 de viobio Link spre comentariu
gauss Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 Asa este . Oricum se va intampla ... , timpul trece repede , se poate folosi ( si ) la altceva . Beneficiul va fi dublu . Link spre comentariu
hpavictor Postat August 1, 2018 Autor Partajează Postat August 1, 2018 (editat) Distilatul " curat " este cel ce are cat mai putine adausuri dupa distilare . In mod curent , dupa distilare se filtreaza de impuritati mecanice prin metoda filtrarii gravitationale prin trecerea distilatului printr-o coloana cu carbune ( de obicei din lemn de tei ) sau centrifugare si se adauga ulterior un procent ( cam 3% ) de glicerina si alte substante ( ca sa nu arda beregata pacacatosului ) si / sau anumite arome naturale ( cam rar in ultimii ani , gen boabe de cafea , stafide , batoane de vanilie sau scortisoara etc ) sau cele artificiale folosite curent in chimia alimentara ( cetone , aldehide etc ) ... Editat August 1, 2018 de Victor Corectie Link spre comentariu
Vizitator Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 Ce beau unii: https://www.sursadesanatate.ro/scandalos-apa-plata-plina-cu-bacterii-lista-cu-marcile-cele-mai-periculoase-vandute-in-magazinele-din-romania Link spre comentariu
eugenius Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 Acum 6 ore, DjLeco a spus: Ce beau unii: https://www.sursadesanatate.ro/scandalos-apa-plata-plina-cu-bacterii-lista-cu-marcile-cele-mai-periculoase-vandute-in-magazinele-din-romania Hai să vă spun eu cum stă treaba cu apa plată, pentru ca apa să nu aibe microorganisme trebuie ori să conțină un conservant care le omoară cum ar fi bioxidul de carbon ori dacă este vorba de apă plată trebuie ca să nu conțină hrana bacteriilor nitriții plus că trebuie respectată și o procedură de curățare și dezinfectare periodică a instalațiilor de îmbuteliere, plus eventual dotarea instalațiilor de îmbuteliere cu instalații de dezinfectare cu ultraviolete dar care sunt scumpe și nu toți producatorii își permit. Nitriții provin din descompunerea materiilor organice și ajung ușor în apa freatică deci ca să nu avem nitriți în sursa de apă trebuie ca aceasta fie să provină din foraj la mare adâncime (apă geologică) fie din izvoare aflate la altitudine peste nivelul pădurilor. Dacă apa conține nitriți chiar și o ușoară contaminare va duce la dezvoltarea explozivă a bacteriilor după îmbuteliere, trebuie să vă gândiți doar că baxurile alea cu apă stau prin depozite în căldură sau pe marginea trotuarului în soare până le bagă comerciantul înăuntru. Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 fie vorba intre noi, nu prea le-am mai vazut stind in soare in ultimii ceva ani! Link spre comentariu
franzm Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 (editat) Lânga mine e un Edeka. Astia tin vinul în soare. Si totusi se mai gasesc clienti care-l cumpera si-l lauda. Ce sa-i faci, nu poti sa te kci în gustul omului. Mai ales daca lipseste cu desavârsire. Editat August 2, 2018 de franzm Link spre comentariu
gauss Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 Am cetit pe - aici ca apa plata nu exista ... http://www.apeleminerale.ro/_res/pdf/Ghidul-Apelor-Minerale_22.08.pdf Link spre comentariu
eugenius Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 Acum 43 minute, gauss a spus: Am cetit pe - aici ca apa plata nu exista ... http://www.apeleminerale.ro/_res/pdf/Ghidul-Apelor-Minerale_22.08.pdf Da văd că îi zice apa de izvor, am văzut pe lista aia și 7 izvoare, am lucrat la punerea în funcțiune a instalațiilor din fabrica aia, a fost captat izvorul 4 din alea 7 care sunt deasupra Scropoasei pe la 1300 m altitudine, apropo nu este totuși deasupra nivelului de pădure izvorul ceea ce înseamnă că reziduri din vegetalele putrezite din pădure pot ajunge în apa freatică și în izvor. De la izvor de la captare coboară o conductă de oțel inox până la tabăra Căprioara unde este un bazin de rupere de presiune (diferență de nivel app 700m față de captare) apoi merge mai departe pe conductă de PVC greu până în fabrică la Moroieni. Link spre comentariu
gauss Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 (editat) Ideea era de principiu . Exista standarde ... si nu numai la noi . Au si OMS ... si alte organisme nationale . Dar e mai simplu suficienta , negarea realitatii .. si alte " calitati " afirmate plenar , cu nonsalanta si bucurie . Editat August 2, 2018 de gauss Link spre comentariu
eugenius Postat August 3, 2018 Partajează Postat August 3, 2018 (editat) Adevărat este că lucrurile cam așa stau, am lucrat la punerea în funcțiune la fabrica aia și întradevăr multe lucruri se făceau după ureche, aveam două compresoare acolo Kaeser, unul cu motor de 250 Kw pentru aerul folosit de mașina de făcut PET-uri și încă unul mai mic cu motor de 5 Kw pentru aerul instrumental, acționările pneumatice din fabrică de pe instalații. La procedura de comisioning a compresoarelor a venit un nene care avea experiență în industria alimentară. În timp ce examinam instalația pneumatică din fabrică câțiva muncitori de la șantierul care asigura montajul finalizau de montat țeava de aducțiune la mașina de îmbuteliat, era o țeavă de inox pe care o sudau. Tipul îmi spune: - Nu fac bine ăia ce fac, nu sudează corect. Eu mă uit la ăia și spun - Păi sudează cu electrozi de inox, ce nu e corect. Sudorul folosea un invertor de sudură electronic, la vremea aceea era ceva mai puțin întâlnit, altfel ar fi trebuit să sudeze inoxul cu triodină. Tipul spune iar - Trebuie să sudeze MIG-MAG cu gaz protector nu cu electrod normal că pe interior face zgură și în timp acolo or să se formeze culturi de bacterii și o să aveți probleme cu apa. Bine că dacă spălați odată cu instalația periodic și țeava aia nu e problemă. Mă uit la el oftez și zic. - Păi nu țeava aia e problema, dar de la captare până la bazinul de rupere de presiune sunt 7 km de țeavă care e toată sudată așa. Se uită la mine și întreabă. - Cine a făcut proiectul ? - Habar nu am, am înțeles că un profesor de pe la București - Tu l-ai văzut pe proiectant vreodată aici în șantier, a venit vreodată să clarifice vreo chestiune care ținea de partea electrică? - Nu habar nu am cine este. Se mai uită prin jur și începe să mai spună. - Uite platforma de beton de jos iar nu e bună, trebuia șlefuită să fie perfect lucioasă și vopsită cu o vopsea specială dură care se poate spăla ușor cu jet de apă plus un detergent ceva ca să nu se formeze culturi de bacterii pe podea care se ridică în aer și contaminează totul, iar voi când o să înceapă activitatea trebuie să aveți alte încălțări pentru înauntru nu intrați cu bocancii de afară în fabrică. Merge spre instalația de canalizare și spune, - Afară aveți o instalație de epurare a apei evacuate, în bazinul anterior se suflă aer pentru ca să se formeze bacterii aerogene care să distrugă toate gunoaiele conținute de apă dar atunci când speli mașina la sfârșitul unui ciclu de producție cu dezinfectanți apa rezultată din spălare trebuie să ajungă într-un bazin intermediar unde să fie neutralizată soluția de dezinfectare altfel distruge bacteriile din instalația de epurare dacă apa este evacuată direct. A mai spus el niște lucruri și în toate a avut dreptate. Eu după ce am terminat de montat tot ce ținea de mine am plecat, am un simț de șobolan care îmi spune ce corabie ia apă chiar înainte să iasă din port. Am auzit ulterior cam la un an de zile că au casat un depozit întreg de apă în București fiindcă se făcuse verde apa în sticle. Editat August 3, 2018 de eugenius Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 3, 2018 Partajează Postat August 3, 2018 Nu mai bine bem de la fantana din curte ? Link spre comentariu
hpavictor Postat August 3, 2018 Autor Partajează Postat August 3, 2018 Escherichia Coli ( prescurtat E.Coli ) este o bacterie Gram-negativă care o gasesti din belsug in apa din fantanile de pe langa casele românilor , alaturi de detergentii folositi in masinile de spalat automatice Datorita infestarii cu dejectii de la animalele din gospodarie ( inclusiv caini ) sau fecale umane de la veceul din fundu' curtii fara fosa septica , a cel putin trei straturi freatice sau chiar aquafere imense cu apa " pura " din epoca ghetarilor , situate la adancimi peste 150 m cum este zona Bucurestilor , apa nu mai poate fi folosita la baut sau gatit fara a fi " procesata " chimic ( ozonare , catalizatori cu argint , filtre cu carbon , osmoza inversa , expunere la UV , clorinare etc ) . Asta este bucuria tuturor bogatanilor care isi fac vila la tara , beneficiaza moka de apa infestata cu Escherichia Coli ! Totul datorita lipsei de educatie a taranilor , care au veceul in fundu' curtii ... Link spre comentariu
Postări Recomandate