rzone Postat Iulie 6, 2007 Partajează Postat Iulie 6, 2007 Schema e dintr-un link care a mai aparut pe aici dar autorul incerca sa incarce baterii cu ea... :rolleyes: ma rog, poate i-o fi reusit. Mie imi trebuie pt ca e simpla si cu un tranzistor adecvat pot scoate curent mai mare fara sa ma tem ca ma apropii de limita unui LM7xxx (vreau sa incarc doua packuri de 4.8V/1800 mAh simultan in 2 ore).Problema e ca desi banuiesc ca e simplu, nu prea stiu cum sa dimensioneaza rezistorul din emitor si ce tensiune ii trebuie in baza (am vazut si varianta cu zenner)...asa ca pina sa ma apuc de tatonari imi puteti da o idee de la ce sa plec ?Tnx Link spre comentariu
Laci Postat Iulie 6, 2007 Partajează Postat Iulie 6, 2007 Curentul prin colector = (Ubaza-0.6)/Remitor, deci pt. 2.4V si 100Ohmi ai18mA.Pe schema ta o sa ai 60mA prin baterie.(Bazand pe modelul simplificat de tranzistor, (neglijand efectul Early, etc.. ) Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 6, 2007 Partajează Postat Iulie 6, 2007 o sa aiba viata scurta acumulatorii tai Link spre comentariu
wingless Postat Iulie 8, 2007 Partajează Postat Iulie 8, 2007 Salut Incearca o dioda Zener in loc de D1 si D2In cazul asta curentul prin colector este aproximativ (V_Zenner - 0.6) / R_emitorAproximarea vine de la vbe care l-am luat 0.6 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum