Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modul up down in 4-5 trepte

Vizitator Drienovski Miroslav

Postări Recomandate

Vizitator Drienovski Miroslav

Buna ziua,

sunt interesat in conefctionarea unui modul electronic tip de up, down in 4-5 trepte (DC), adica:

pin 1-up, 2-down, 3, gnd, 4-out, 5-step 1, 6-step 2, 7-step 3, 8- step 4, cu resetare la power up, tot am mam uitat pe diferite siteuri si forumuri si mam complicat singur in loc sa ma simplific

am nevoie de acest modul pentru a controla acceleratia la un utilaj de lucru, am deja achitionat radiocontrolerul care are imi da impulusirle de up down(pe fire diferite) in functie de imputueile din telecomanda(12v DC), aceleratia la care doresc sa ma leg este de tip 5V, necesita o tensiune de 0.8V la 850rpm ale motorului si 2.7V la turatia maxima(2450 rpm), de aceia mam gandit la modul de tip up, down, adica ii dau impuls de up primesc 12v pe firul de up, modulul sa imi comute la urmatoarea treapta(regrajul fin relizanduse prin trimere), puterea necesara este una foarte mica, imputul se face in ECU-ul motorului

modului necesita resetare la pinul de baza la power up(adica utilajul sa nu imi poreasca la "blana")

ma poate ajuta cineva cu niste principii functionare sau scheme de lucru?

mentionez ca am cunstiinte medii in electrica auto si minime in electronica

Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

2

• modoran

1

Un montaj relativ simplu cu microcontroler ce genereaza semnal PWM pe unul din pini poate genera in mod direct acea tensiune variabila intre 0.8V si 2.7V ( prin alegerea valorii unor rezistente ), fara alte complicatii suplimentare.

Link spre comentariu

Sau un numarator reversibil de 4 biti, urmat de un multiplexor care comanda 4 relee sau tranzistoare prin care se selecteaza tensiunile dorite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări