Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HELP-Alimentare diferentiala din alimentare simpla

paulb

Postări Recomandate

Buna ziua, am o mica nelamurire si sper sa gasesc rezolvarea aici. Am un transformator 27v-0-27v cu un curent de 3 amperi. Aceast transformator vreau sa-l folosesc la un amplificator cu TDA7294, dar ma gandeam sa pun in paralel infasurarile secundarului astfel incat sa am alimentare simpla 27v cu un curent de 6 amperi, iar mai apoi sa folosesc schema de mai jos pentru a face din nou alimentare diferentiala.. intrebarea mea este urmatoarea, pierd cumva tensiune ? ma gandesc ca infasurarile cu 2x27v, in circuit vor da 54v cu 3 amperi, in timp ce dupa aplicarea modificarilor de a pune infasurarile in paralel, voi avea doar 27v cu 6 amperi... este corect sau ma insel ? Sa ma lumineze cineva. Multumesc mult! In schema exemplificata mai jos infasurarile secundarului sunt in paralel.

punte.jpg

Editat de paulb
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paulb

2

• sesebe

1

• Nostalgic

1

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu sint de parere sa lasi traful cum este original .Sa folosesti redresarea bialternanta ca are randamentul cel mai mare.

-priza mediana va fi zero (GND ).

-puntea redresoare se conecteaza la capetele opuse ale sectiunilor 

-la iesirea puntii vei avea + si - 

schema ce ne-ai dat , redresarea e monoalternanta, randament scazut conzii se incarca cu pulsul frecventei de 50 hz, pe cind la bialternanta sint pulsuri la 100 hz.

Link spre comentariu

Esti sigur ca traful acela are accesibile toate cele 4 capete ale infasurarilor ? Ca foarte multe au disponibile doar 3 si atunci nu merge sa le pui in paralel. 

In alta ordine de idei, toata dracia asta introduce pierderi suplimentare, sa nu crezi ca vei obtine putere mai mare cu acelasi traf.

Link spre comentariu

Vrei sa te scarpini cu mina dreapta în urechea stingă? 

Dacă ai o singura sursa de 6A și o transformi în doua surse cit curent va fi pe fiecare din cele doua surse? Nu trebuie din nou sa se împartă curentul? 

Folosește condesatori mult mai mari și vor livra ei virfurile scurte de curent necesare cind sint virfuri mari de semnal pe muzica. 

Fa cum ți-a spus @Nostalgic eventual cu ceva capacitori mai mari și totul va fi bine.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări