Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Impartire fire 220V

Vizitator Robert Gabriel Nisipeanu

Postări Recomandate

Vreau sa controlez un bec (AC) folosind un arduino si ca sa nu trag 2 cabluri, unul spre bec si unul spre sursa de alimentare (https://www.optimusdigital.ro/ro/surse-coboratoare/2283-modul-sursa-de-alimentare-izolata-220-v-catre-5-v-07-a.html?search_query=220V+5V&results=67) as prefera sa am un singur cablu si sa ii impart firele in 2 (ca dispozitivele sa fie conectate in paralel), unul spre bec si unul spre sursa de alimentare. Cum ar trebui sa fac asta in asa fel incat sa si reziste legatura si sa nu trebuiasca schimbata frecvent sau sa apara probleme. De lipit firele intre ele si de pus banza izolatoare peste nu stiu cat de sigur e (si nici nu cred ca o sa tina banda aia mai mult de un an). Clemele de derivatie majoritatea sunt pe un "switch" de plastic care le blocheaza, nu stiu cata incredere sa am sa nu se deschida foarte usor. Deci as prefera niste reglete (cu surub), insa nu am vazut pe nicaieri reglete cu 3 iesiri, ci doar cu doua. E ok sa leg 3 fire intr-o regleta cu 2 iesiri(ex: https://www.utilul.ro/electrice/conectica-si-sisteme-de-prindere/reglete--cleme-si-conectori/regleta-10-mm-10a-p8624/ insa intr-o parte sa iasa 2 fire, unul spre sursa si unul spre bec, iar printr-o parte intra alimentarea din priza).

Editat de Robert Gabriel Nisipeanu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

1

• EFTIMIE

1

Top autori în acest subiect

Va faceți prea multe probleme pentru un simplu bec. Puteți să folosiți si cleme rapide care sunt cu 2-6 iesiri chiar cu 8 puteți folosi si dintr-acelea cu surub si stringe doua fire pe o iesire. E un consumator mic asa ca nu va mai faceți probleme de super contacte. Stima

Link spre comentariu
19 hours ago, EFTIMIE said:

Va faceți prea multe probleme pentru un simplu bec. Puteți să folosiți si cleme rapide care sunt cu 2-6 iesiri chiar cu 8 puteți folosi si dintr-acelea cu surub si stringe doua fire pe o iesire. E un consumator mic asa ca nu va mai faceți probleme de super contacte. Stima

Multumesc, asta voiam sa fiu sigur, daca pot strange 2 fire pe o iesire.

Link spre comentariu

Foaia de catalog a clemei va spune daca puteti conecta 2 fire in aceeasi clema, cat si ce sectiune pot avea firele.

Opiniile exprimate pe forum sunt orientative numai.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări