Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Martori bord Ford Focus

danutz-

Postări Recomandate

Salutare! 

Recent am primit o masina (da, am primit-o ) , un ford focus din 2004 .  Problema ei este ca desi functioneaza foarte bine am un martor nenorocit care sta aprins (ABS , dus la service si constatat pompa abs dusa) si pentru ca se  apropie ITP-ul si astia nu mai vor sa  faca revizia daca ai martori in bord vreau sa suntez acest marotor si sa il leg de cel de la baterie (ca sa para ca e functional , ca daca il tai de tot se prinde ....). Am desfacut bordul si ledurile se vad in imagine. Itrebarile sunt :

Ce capsula sunt ledurile acelea smd ? Ce tensiune si ce curent au (culori rosu si portocaliu) 

Pot pune direct in ledul martorului de la abs de alt martor ? sau trebuie sa ii fac ceva comanda cu tranzistor ? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danutz-

4

• validae

2

• pop_ady44

1

• ptraian2

1

Top autori în acest subiect

4 minutes ago, pop_ady44 said:

Eu nu prea mai am incredere in„ Mecanici ”,de acea recomand sa verifici senzori de la rotii.

am pus ampermetrul in serie in loc de siguranta abs-ului si e 0 consumu .... tind sa cred ca are dreptate . 

Link spre comentariu

Dar nu poți lua o pompă ABS măcar second-hand și să rezolvi problema normal ? Poate e chiar absolut indispensabil să funcționeze ABS-ul, dar dacă tot îl ai, de ce să nu funcționeze ? Poate se va dovedi foarte util la un moment dat....poate salva viața cuiva.

Link spre comentariu

teoretic la ITP se verifica si coeficentul de franare . Deci daca e un nene mai priceput isi va da seama ca ABS-ul nu merge cum trebuie , aici va sta la latitudinea sa daca te va pica sau nu

(depinde cat de intelegator e omul)

Link spre comentariu
44 minutes ago, validae said:

Dar nu poți lua o pompă ABS măcar second-hand și să rezolvi problema normal ? Poate e chiar absolut indispensabil să funcționeze ABS-ul, dar dacă tot îl ai, de ce să nu funcționeze ? Poate se va dovedi foarte util la un moment dat....poate salva viața cuiva.

nu pretul pompei in sine e problema ci montajul ei .. la cat mi-au cerut cei de la service ...mai bine nu  . Si asa am mers cateva luni fara abs si nu prea simt ca nu e (dar nici vitezoman nu sunt ) . Masinile vechi nu au ABS si totusi circula si nu fac probleme . Am circulat cu ea prin Bucuresti si franele sunt chiar ok. Mi-au iesti cativa batranei in fuga si s-a oprit aproape instant. 

25 minutes ago, ptraian2 said:

teoretic la ITP se verifica si coeficentul de franare . Deci daca e un nene mai priceput isi va da seama ca ABS-ul nu merge cum trebuie , aici va sta la latitudinea sa daca te va pica sau nu

(depinde cat de intelegator e omul)

devine intelegator cand ii arati suta =))

Editat de danutz-
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări