Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alternator 24 volti

ovidiumn

Postări Recomandate

Salutare tuturor. Am o întrebare. Am un tractor și am primit de la cineva care nu are nevoie de el un alternator care se potrivește la tractor dar e pe 24 volti. Cum se poate converti la 12 volti ? Dacă se poate. Mulțumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

• Nostalgic

1

• QQme

1

• ovidiumn

1

Top autori în acest subiect

E o modificare de mare anvergura ceace n-o vad aplicabila usor. Daca poti scoate din  stator si din rotor jumatate din numarul de spire, asta o vad cea mai simpla (nu e prea simpla).

Parerea mea .Daca alti colegi au alte idei sa le iei in consideratie pe  care le crezi   mai adecvate.

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

Mai pui o baterie în serie, schimbi demarorul cu unul de 24V, înlocuiești becurile și ceasurile de bord cu unele de 24V și gata.....

Ca să scoți jumătate din spire e ca și cum l-ai rebobina de la zero, spirele alea nu sunt pe un mosor, ci pozate în niște canale (ancoșe) și lăcuite la greu, dacă miști una sare izolația și de pe cea alăturată.....ia-ți gândul.Ca să nu zic că la 24V curentul debitat e mai mic, la aceeași putere .... Schimbă-l la vreo dezmembrare cu unul de 12V și mai dai acolo de-o bere.

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări