ovidiumn Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 Salutare tuturor. Am o întrebare. Am un tractor și am primit de la cineva care nu are nevoie de el un alternator care se potrivește la tractor dar e pe 24 volti. Cum se poate converti la 12 volti ? Dacă se poate. Mulțumesc Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 (editat) E o modificare de mare anvergura ceace n-o vad aplicabila usor. Daca poti scoate din stator si din rotor jumatate din numarul de spire, asta o vad cea mai simpla (nu e prea simpla). Parerea mea .Daca alti colegi au alte idei sa le iei in consideratie pe care le crezi mai adecvate. Editat Iulie 25, 2018 de Nostalgic Link spre comentariu
validae Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 (editat) Mai pui o baterie în serie, schimbi demarorul cu unul de 24V, înlocuiești becurile și ceasurile de bord cu unele de 24V și gata..... Ca să scoți jumătate din spire e ca și cum l-ai rebobina de la zero, spirele alea nu sunt pe un mosor, ci pozate în niște canale (ancoșe) și lăcuite la greu, dacă miști una sare izolația și de pe cea alăturată.....ia-ți gândul.Ca să nu zic că la 24V curentul debitat e mai mic, la aceeași putere .... Schimbă-l la vreo dezmembrare cu unul de 12V și mai dai acolo de-o bere. Editat Iulie 25, 2018 de validae Link spre comentariu
QQme Postat Iulie 26, 2018 Partajează Postat Iulie 26, 2018 Merge si un alt. de 24V dar cu reg. de 12V iar curentul debitat va vi 1/2,1/3 din curentul max. Link spre comentariu
popescuion Postat Iulie 27, 2018 Partajează Postat Iulie 27, 2018 cite baterii ai acum pe tractor, 1sau 2 ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum