Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LED bord ABS aprins.(Ford Focus 1)

Vizitator danutz2-

Postări Recomandate

Vizitator danutz2-

Salutare !  Ledurile din imagine (sunt unele galbene unele rosii), ce tip de capsula au ? Ce tensiune si ce curent consuma  culoarea rosu respectiv galben ?

leduri.jpeg

Link spre comentariu

Ala e bordul de Ford Focus 1!

Dumneata mai bine ai schimba pompa de ABS,in loc sa umblii cu prostii de pacalire a martorilor din bord...si mai umblii si cu clone !

Link spre comentariu

Nu vreau sa spun ce parere am eu despre cei care anuleaza o masura de securitate si in plus cauta sa pacaleasca si inspectiile tehnice, pe principiul ca masinile vechi nu le au si totusi merg... Si asta din cauza ca nu sunt dispusi sa plateasca pentru a repara acel defect. ABS, ESP, si alte masuri similare de la masinile moderne iti pot salva viata tie sau altcuiva in anumite situatii.

Validae inchide si topicul asta, pana la urma e contrar regulamentului general.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Marian a spus:

Nu vreau sa spun ce parere am eu despre cei care anuleaza o masura de securitate si in plus cauta sa pacaleasca si inspectiile tehnice, pe principiul ca masinile vechi nu le au si totusi merg... Si asta din cauza ca nu sunt dispusi sa plateasca pentru a repara acel defect. ABS, ESP, si alte masuri similare de la masinile moderne iti pot salva viata tie sau altcuiva in anumite situatii.

Validae inchide si topicul asta, pana la urma e contrar regulamentului general.

:aplauze

Link spre comentariu
Vizitator danutz2-

OK , OK . Incerc pana la urma sa imi dau seama de ce nu merge . Pana la urma  calculatorul ABS-ului nu se alimenteaza , multimetrul imi arata 0 consum. Am verificat cele 2 panouri de sigurante si pare totul in regula . Stie cineva daca calculatorul ABS-ului (care presupun ca este pe pompa) are intern si el vreo fuzibila ?  O sa incerc sa ajung la mufa pompei maine, desi e cam incomod bagata . Nu de pretul pompei (care e mic la dezmembrari , undeva la 200 de lei ) vroiam sa fac asta  ci de taramboiul care urmeaza dupa . Din ce ziceau cei de la service e nevoie de niste coduri pe care le are doar fabricantul si  ar trebui dusa la reprezentanta ... 

Editat de danutz2-
Link spre comentariu

Am înțeles de la un coleg, că dacă schimbi doar pompa ABS, trebuie s-o împerechezi cu calculatorul mașinii ,altfel n-o recunoaște. La fel și dacă schimbi calculatorul ABS-ului...

Link spre comentariu
Vizitator danutz2-

EXACT!! Pe langa schimbarea modulului de ABS (pompa + calculator ) trebuie imperecheat cu calculatorul masinii , ceeea ce necesita o interfata speciala si niste coduri de la producatori ... Am fost cu ea la mai multe service-uri si toti mi-o refuza  pe motiv ca este foarte complicat la masina asta .... De aceea ajusesem in stare sa scot nenorocitul ala de led din bord ... Incerc sa imi dau seama de ce  nu se alimenteaza si revin . 

Link spre comentariu

Nu trebuie imperecheat nimic,ai masina pe benzina,cauti la dezmembrari regulatorul ABS (adica tot ansamblu calculator+pompa+valve)tot de la masina pe benzina;ai motorina,cauti de la masina pe motorina;ai cutie automata,cauti la de la o masina care are cutie automata.

Aaa,daca ai benzina si cumperi de la dezmembrari un regulator ABS de la o masina pe motorina,atunci trebuie imperecheat.

Verifica firul de masa al regulatorului ABS,care vine prins pe un surub pe lonjeronul stang.

Verifica daca ai 12V in cupla regulatorului ABS.

Da roata stanga jos si carenajul,si verifica/curata cele 2 cuple care fac legatura intre exterior si habitaclu.

Poftim:

1990918996_ford1.thumb.GIF.76f4c99ca7776c8e78df77bbf5c8870e.GIF

1556351159_ford2.GIF.c11f13520a800d828b818e31bea0faaa.GIF

1360822587_ford3.GIF.5d1c1ad3a6615d94484ee93b136469a7.GIF

543886719_ford4.GIF.08367267aaf35b56fc201c86cdf5aaa9.GIF

572987178_ford5.GIF.498b1a187bb4a358e6d2fc0db20a3c95.GIF

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări