gauss Postat Septembrie 2, 2018 Partajează Postat Septembrie 2, 2018 (editat) Problema e ce se afla in pantaloni ... sangele si presiunea in " instalatie " . Si aia se remedia tot cu marci ... cu lei obtineai doar un refuz . Direct ... Pantaloni poarta si femeile . Dupa cum si barbatii poarta plete ... rezultatul e cam acelasi ( adica acelasi kkt ) . P.S. - eu credeam ca ma contrazici ... nu ca vorbesti de alte filme . Nu e cazul de patriotism d' asta de tastatura , ai intarziat cu 50 de ani . Dar poti incepe de' acu(m) , niciodata nu e prea tarziu . Doar inutil ... Editat Septembrie 2, 2018 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 3, 2018 Partajează Postat Septembrie 3, 2018 O schema interesanta de receptor cu reactie. Bobina de reactie este conectata in anodul unei triode, unde impedanta este de ordinul kohmilor. Schema nu este rea, dar poate fi imbunatatita. Daca in loc de trioda V2 s-ar folosi o pentoda cu impedanta la iesire (anod) de sute de kohmi, ar fi mult mai bine pentru circutul oscilant (amortizare minima la reactie redusa). Functionarea ar fi mai buna daca nu s-ar face detectia pe V2 si montajul ar functiona ca multi-q. Detectia se poate face dupa multi-q, cu dioda punctiforma sau tot cu tub electronic. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 3, 2018 Partajează Postat Septembrie 3, 2018 adica daca s-ar face alt montaj! atunci ce-l face pe acesta atit de interesant? Link spre comentariu
Vizitator Victor Postat Septembrie 3, 2018 Partajează Postat Septembrie 3, 2018 Daca s-ar folosi o pentoda ca etaj final pentru etajul detector /MultiQ , reglajul tensiunii de G2 a pentodei in cauza ar putea fi folosit ca reglaj brut al reactiei / Q , iar reglajul tensiunii anodice a primei lampi poate fi un reglaj fin al reactiei / Q . Consider ca 6U8 / 6F1 ar putea o lampa ( de semnal mic ) foarte potrivita pentru acest scop . Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 3, 2018 Partajează Postat Septembrie 3, 2018 2 hours ago, Marele Savant said: adica daca s-ar face alt montaj! atunci ce-l face pe acesta atit de interesant? Nu vedeti care sunt particularitatile montajului ? 1. Trioda V1 lucreaza liniar ca repetor de semnal pe catod si prin modificarea tensiunii anodice i se modifica panta si factorul de transfer catre V2, adica se regleaza reactia. Trioda V2 asigura detectia, dar si amplifica componenta RF care se aplica la bobina de reactie. Bobina de reactie este legata la anodul lui V2, unde impedanta este de kohmi, nu de sute de ohmi ca la montajul Hartley (in catod). 2. Triodele au zgomot mult mai mic decat pentodele obisnuite si in principiu receptorul cu triode este mai sensibil decat versiunile cu pentoda. Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 3, 2018 Partajează Postat Septembrie 3, 2018 48 minutes ago, Victor said: Daca s-ar folosi o pentoda ca etaj final pentru etajul detector /MultiQ , reglajul tensiunii de G2 a pentodei in cauza ar putea fi folosit ca reglaj brut al reactiei / Q , iar reglajul tensiunii anodice a primei lampi poate fi un reglaj fin al reactiei / Q . Consider ca 6U8 / 6F1 ar putea o lampa ( de semnal mic ) foarte potrivita pentru acest scop . Cred ca va referiti la ceva de genul asta: Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 4, 2018 Partajează Postat Septembrie 4, 2018 (editat) Ce destinatie are schema de mai sus , ... ca nu ma prind . Ma rog ... nici nu m - am obosit prea mult . Mai exact , ce legatura are cu postarea d - lui Victor ? Vad doar o iesire ... spre ( borna de ) antena unui receptor ( exterior ) ... P.S. ... dupa ce primesc ceva lamuriri , voi posta de unde a fost extrasa . Editat Septembrie 4, 2018 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 4, 2018 Partajează Postat Septembrie 4, 2018 4 minutes ago, gauss said: Ce destinatie are schema de mai sus , ... ca nu ma prind . Ma rog ... nici nu m - am obosit prea mult . Mai exact , ce legatura are cu postarea d - lui Victor ? Vad doar o iesire ... spre antena unui receptor ( exterior ) ... Este un convertor de frecventa cu q-multiplier la intrare . Este bun pentru receptionarea undelor scurte cu un radio de unde medii, de exemplu. Am postat schema ca sa vada cititorii cum a fost abordat circuitul de reactie. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 4, 2018 Partajează Postat Septembrie 4, 2018 (editat) Ahaaaaa ... Daca spun ca tot asa am vazut si eu , nu ma credeti . Ma rog , m - au lamurit rusii ... ca ei le stiu pe toate . Daca cineva se gandeste sa abordeze receptia U.S. cu "ceva " de unde medii , sigur se va inspira . Editat Septembrie 4, 2018 de gauss Link spre comentariu
puriu Postat Septembrie 4, 2018 Partajează Postat Septembrie 4, 2018 Schema ruseasca este interesanta, dar nu cred ca este un receptor istoric, mai degraba un adaptor cu reactie la o superheterodina ordinara. Nici nu cred ca a fost facut de fabrica. L1 este repetor, L3 este (doar) oscilator, iar L2, cel mai interesant, este oscilator ECO si detector cu reactie pe post de mixer. 1 Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 4, 2018 Partajează Postat Septembrie 4, 2018 6 hours ago, puriu said: Schema ruseasca este interesanta, dar nu cred ca este un receptor istoric, mai degraba un adaptor cu reactie la o superheterodina ordinara. Nici nu cred ca a fost facut de fabrica. L1 este repetor, L3 este (doar) oscilator, iar L2, cel mai interesant, este oscilator ECO si detector cu reactie pe post de mixer. L2 nu detecteaza nimic, montajul este multi-q si atat. Iesirea este in RF.. L2 este repetor de semnal pe catod, pentru partea de multi-q, dar este si mixer (mixeaza ce vine de la L1 cu oscilatia de la L3). Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 4, 2018 Partajează Postat Septembrie 4, 2018 6 hours ago, gauss said: Ahaaaaa ... Daca spun ca tot asa am vazut si eu , nu ma credeti . Ma rog , m - au lamurit rusii ... ca ei le stiu pe toate . Daca cineva se gandeste sa abordeze receptia U.S. cu "ceva " de unde medii , sigur se va inspira . Partea de multi-q este destul de elaborata si are performante (stabilitate, zgomot mic) peste cele ale montajelor obisnite. Nu luati in bascalie montajul asta, ca asigura sensibilitate mai buna decat 0,5uV. Bag mana in foc ca le bate la fundul gol pe multe receptoare moderne. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 4, 2018 Partajează Postat Septembrie 4, 2018 Si dacă detecta ... un cuplaj prin 500 pF spre o antenă a altui receptor neutraliza totul , oricum fiind un semnal inutil . Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 4, 2018 Partajează Postat Septembrie 4, 2018 (editat) 8 minutes ago, VAX said: Partea de multi-q este destul de elaborata si are performante (stabilitate, zgomot mic) peste cele ale montajelor obisnite. Nu luati in bascalie montajul asta, ca asigura sensibilitate mai buna decat 0,5uV. Bag mana in foc ca le bate la fundul gol pe multe receptoare moderne. N-am scris decât ce am scris . Concluziile va aparțin . Oricum nu era nevoie să postez , nu putea fi un montaj mai jos de excelent . Mai rămâne să - l si construiască cineva ... si sa ne dea de știre . Eeeee ... Aici e - aici ... eu stiu deja rezultatul , rămâne cum am stabilit ! Cred că tot cu fundul gol ... Ca asa-i zicala , bat-o focu' ... Editat Septembrie 4, 2018 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 4, 2018 Partajează Postat Septembrie 4, 2018 (editat) 9 minutes ago, gauss said: N-am scris decât ce am scris . Concluziile va aparțin . Oricum nu era nevoie să postez , nu putea fi un montaj mai jos de excelent . Mai rămâne să - l si construiască cineva ... si sa ne dea de știre . Eeeee ... Aici e - aici ... eu stiu deja rezultatul , rămâne cum am stabilit ! Spargeti dvs gheata si construiti-l. Incercati o varianta similara cu tranzistoare FET, daca va incurca alimentarea complicata (in zilele astea) a tuburilor electronice si mecanica (sasiul). In locul lui L1 un BF245 (B sau C), iar pentru partea cu L2 si L3 se pot pune tetrode MOSFET BF961 sau altele similare. Conversia de la tuburi la FET-uri nu este ceva greu pentru o persoana experimentata. Editat Septembrie 4, 2018 de VAX Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum