puriu Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 Receptia SSB din film se aude la fel ca la orice receptor cu reactie, nimic deosebit. Omul scrie "I turn on the oscillator in the audio detector". Vrea sa spuna ca trece in regim de oscilatie detectorul audio (tubul 3). Butonul de control a reactiei este in dreapta manerului de pe panou (Ruckkopf). Aparatul prezinta modificari exterioare facute de fabricant in 1944, din motiv de economie. Lipseste voltmetrul pentru controlul bateriilor (stanga sus), iar butonul de control a reactiei este prost inscriptionat. La inceputul filmului se vad in raftul colectionarului si cateva Torn E.b. complete, fabricate intre 1936 si 1943. 1 Link spre comentariu
gauss Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 (editat) Receptorul a fost modificat . Are detector de produs . Si cred ca ceva filtru ingust , in fata . Din motiv de BLI , BLS . Nu se aude emisiunea in doua locuri , ca la sincrodina . Si la multlaudatul receptor cu reactie . Ma rog , parere personala . Am lucrat si eu multi - Q , reactii si superreactii , poate mai mult decat cei care le aduc in discutie la zeci de ani dupa ce comunitatea a renuntat la ele . E simptomatic faptul ca se prezinta filmarea cu un receptor nestandard , in vreme ce exemplarele " corecte " stau in raft . Eu as fi facut o prezentare cu doua simultan ... macar sa arat pastrarea caracteristicilor dupa atatia ani . Ca asta cred ca vrea sa demonstreze radioamatorul respectiv , alt motiv nu vad ... receptia SSB nu mai e de mult o senzatie . De altfel , urmarind filmarile postate de respectivul colectionar , se pot vedea multe " imbunatatiri " de care nemtii n - au stiut ca le au produsele lor , in prima jumatate a secolului trecut . Editat August 17, 2018 de gauss 1 Link spre comentariu
hpavictor Postat August 30, 2018 Autor Partajează Postat August 30, 2018 Etaje MultiQ : Etaje detectoare catodina : https://postimg.cc/image/8iy140hkt/ https://postimg.cc/image/t32v2hpm5/ Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 (editat) Care baieti , SS' ul ? Eu credeam ca Siemensu' si Telefunkenu' ... Americanii n - au copiat , le aveau pe ale lor ... se auzeau pe tot globu' . Mai stiau ceva eleftronica ... au facut bomba . Si mai ales laboratoarele pentru ea ... https://en.wikipedia.org/wiki/BC-342 Americanii au luat doar pe Von Braun , avioanele de agrement cu blindaj si viteza ( destula ) corespunzatoare , si rachetele de anu' nou ... urmarite cu ceva radare from Westfalia . Aaaa ... rusii ... astia neavand nimic , orice era bun . Mai ales cu japka ... si en - gros . La IAR - ul stramosesc , au luat masinile - unelte cu tot cu betonu' din dusumea , si poporu' ... tot ce era ( si anume ) prin curte , cu postasi , delegati de prin tzara , si (cu) bucatarese ( cu tot ) . I - au sortat tocmai la dracu' n praznic , ca acolo aveau ei fabrica de motoare in stea , racite cu aer ... sa fie la culoare ! https://en.wikipedia.org/wiki/Shvetsov_ASh-62 Editat Septembrie 1, 2018 de gauss Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 1 hour ago, gauss said: Americanii au luat doar pe Von Braun ,... plus înca multe mii (n-a fost numai paperclip). Dar le-a luat ceva timp. Von Braun doar a fost ceva mai mediatizat. 1 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 (editat) 1 hour ago, franzm said: plus înca multe mii (n-a fost numai paperclip). Dar le-a luat ceva timp. Von Braun doar a fost ceva mai mediatizat. Pai da ... n - am vrut sa dezvolt . Dar as putea s - o fac . Am lucrarile ( scrise ) .Transa Peenemunde - Harz a avut 1.500 membri . Lista a fost facuta ( nominal ) de W.B. Interesant , sa stii ce si cum despre atatia oameni ... A stat cu paza ( prizonier de razboi ) vreo 2 saptamani ... pana i - au facut haine si palarie d' aia de Manhattan ... odata cu " denazificarea " si cetatenia americana . Ar fi durat mai mult ... dar cei de la White Sands nu intelegeau nimic de pe hartiile si microfilmele venite bonus , la pachet ... si nu ca n - ar fi inteles germana . Doar ca erau din viitor ... si timpul nu asteapta ! ... Editat Septembrie 1, 2018 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 (editat) Raspuns corect : nici unuia . Nimeni nu are " licenta " , au pus osul ( cutia craniana - continut materie cenusie ) mai multi . Fara Von Braun , totul ramanea in revistele de anticipatie . Atat la rusi , cat si la americani . Restul , inclusiv chinezii , sant niste epigoni . P.S. - macar ca buletin ( loc de nastere ) , avem ( am avut ) si noi participant , de calibru : https://ro.wikipedia.org/wiki/Hermann_Oberth Editat Septembrie 1, 2018 de gauss Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 2, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2018 Da , în Mediaș , în curtea casei familiei Oberth au montat pe un soclu de beton carcasa unei rachete AA de producție sovietică și gata , de acum e " român " neaoș . 1 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 2, 2018 Partajează Postat Septembrie 2, 2018 (editat) Ce sa zic ... nu stiu cat de roman a fost domnul Hermann Oberth . Ma incurca obstinatia asta de a pune stampila dupa ce ne uitam pe harta . Cetatenia e una ... restul e alta . Am vazut si eforturi de a - l face (si) pe Nikola Tesla roman . Si nu stiu cine e la rand . Qui prodest ? ... Da ... Coanda a fost roman . Vlaicu a fost roman . Vuia a fost roman . Brancusi a fost roman . Si multi altii . Aici nu e nici un dubiu . Dar cred ca ramaneau foarte romani daca ramaneau in Romania . Adica nu stia nimeni de ei . Ca de mine si generatii intregi , inainte si ( sper ) dupa . Stralucirea si opera lor a fost pe alte meleaguri ... or fi avand si cei de - acolo vreo cota din ... ? Cred ca e o teme de reflectie . Eu am gasit ( ceva ) raspunsuri . Prima suta de oameni , pe care - i opresti pe drum , ar da raspunsuri paradoxale . Fara cei ( mai ) tineri , aceia ar cere traducere ... daca nu butoneaza rapid creierul la purtator , Samsung sau Apple , la " puristi " ! ... P.S. - ma intreb cat de romani mai sant cei 4 si ... milioane romani , " diaspora " . Sper sa nu aflam in viitor ... ma rog , cine va fi roman atunci ... Raspunsul ar putea sa mire pe multi , chiar si pe cei plecati . Asta este , nu sant vremurile sub oameni ... parca asa era , nu ? ... Editat Septembrie 2, 2018 de gauss Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 2, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2018 E , fenomenul e vechi . Cândva , a trait un militar de carieră , artilerist ce se ocupa de pulberi (pirotehnist ) , născut în Dornbach , lângă Viena . Conrad Rudolf Haas a făcut și a dres , nu se cunosc prea multe despre viața și cariera lui nea Conrad , decât că a scris un manuscris , a studiat alchimia și că a contribuit la dezvoltarea Sibiului . Hai să îl promovam pe Haas că fiind un fiu al României , pentru că a trait și murit la Sibiu . Tot acolo a dezvoltat o mare parte din ideile lui despre știință rachetelor , idei cu adevărat revoluționare . Noroc cu nemții , că tot ce făceau , înregistrau pe hârtie . Probabil că arhivele sunt pline de asemenea documente . Haas ar fi fost uitat dacă nu ar fi existat arhivele ... Ce părere aveți , era Haas un cetățean de onoare al cetății Sibiu ? Nu ar trebui să îl onoram cu cetățenia română ? Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 2, 2018 Partajează Postat Septembrie 2, 2018 (editat) Daca pe mine ma intrebati ... e un austriac care a trait la Sibiu . Daca intrebati pe un sibian , veti primi ( probabil ) alt raspuns . Nu mai aduc in discutie pe proprietarii de Petrom , BCR si alte paduri , care - i primeau pe romani ( aia care nu intelegeau cat de bine se traia in Romania ) la Traiskirchen , pana in '89 . Raspuns corect ... de austrieci e vorba . Metodica e valabila si la cei pe care i - am mentionat inainte . Ghinion , cum ar zice alt roman , celebru si el ... P.S . - am destule lucrari ( ca orice pasionat de domeniu ... adica pierdere de timp , bani ... si alte cele , dupa standardele comune ) in care Haas e roman . Cel putin cat Eminescu ... Editat Septembrie 2, 2018 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 2, 2018 Partajează Postat Septembrie 2, 2018 On 9/1/2018 at 9:23 AM, franzm said: plus înca multe mii (n-a fost numai paperclip). Dar le-a luat ceva timp. Von Braun doar a fost ceva mai mediatizat. Sunt nemtii buni la surubareala, dar la economie si afaceri (finante, comert) le-au luat altii caimacul. Sa nu-i punem mai sus decat merita si sa nu ne prosternam in fata nimanui. Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 2, 2018 Partajează Postat Septembrie 2, 2018 (editat) 4 hours ago, VAX said: ... la economie si afaceri (finante, comert) le-au luat altii caimacul... Ati auzit de liga hanseatica? Dar de Fugger? Haideti totusi sa ne vedem de receptoarele noastre. Chiar daca-s cu reactie. Editat Septembrie 2, 2018 de franzm 2 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 2, 2018 Partajează Postat Septembrie 2, 2018 (editat) Cam toata Europa ( macar estica ) socotea viata dupa '90 in MARCI GERMANE . Se dadeau si la medic , si la scoli , si la justitie , si la vama , si la turci , si la amante ... Era si dolarul , dar pentru putinii care aveau legatura cu tara emitenta , sau erau platiti pe - afara in ... oricum schimbau in Romania ! Asadar , ... Prin istorie nu e cazul sa umblam , ca cine stie ce mai aflam ( cine nu stie deja ) ! ... Editat Septembrie 2, 2018 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 2, 2018 Partajează Postat Septembrie 2, 2018 6 hours ago, gauss said: Cam toata Europa ( macar estica ) socotea viata dupa '90 in MARCI GERMANE . Se dadeau si la medic , si la scoli , si la justitie , si la vama , si la turci , si la amante ... Era si dolarul , dar pentru putinii care aveau legatura cu tara emitenta , sau erau platiti pe - afara in ... oricum schimbau in Romania ! Asadar , ... Prin istorie nu e cazul sa umblam , ca cine stie ce mai aflam ( cine nu stie deja ) ! ... Niciodata n-o sa fim deasupra altor popoare daca ne caciulim si ne prosternam in fata tuturor. Pantaloni purtam, si noi si ei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum