Vizitator laurf Postat Iulie 23, 2018 Partajează Postat Iulie 23, 2018 (editat) Salutare, Acele 4 canale nu mai functioneaza. Am desfacut subwoofer-ul pentru a ajunge la PCB-uri, centru inca functioneaza, am mufat separat fiecare canal si nu se aude nimic, am pus si firele satelitilor pe terminale si tot nimic ( crezand ca e de la mufele alea rosii/negre ). Care ar putea fi problema? Editat Iulie 23, 2018 de laurf Link spre comentariu
attilaa0 Postat Iulie 23, 2018 Partajează Postat Iulie 23, 2018 Si totusi care versiune de genius aveti.vedeti modelul exact in spate sau puneti o poza cu fata. Link spre comentariu
cornel1962 Postat Iulie 23, 2018 Partajează Postat Iulie 23, 2018 ...de regula pica TDA-urile, dar verificati totusi tensiunea de alimentare. Spuneti exact modelul, sau puneti poze placa. Link spre comentariu
_adi_ Postat Iulie 23, 2018 Partajează Postat Iulie 23, 2018 (editat) În ideea ca e analog, începe cu măsurători de genul: Verifica tensiunile alimentare finali Verifica tensiunea pe ieșire fata de masa (trebuie sa fie 0) Verifica sa vezi dacă finalii primesc comanda mute/st-by sau de funcționare normala. Pentru măsurătorile astea nici nu îți trebuie schema sistemului, cauți schema de utilizare al circuitului ca se gaseste. Dacă toate măsurătorile de mai sus sunt ok, cand pui surubelnita pe întrarea în amplificator ar trebui sa auzi clasicul bâzâit și asta ar însemna că etajul final e funcțional. Mai departe, poate fi de vina selectorul de întrări eventual preamplificatoare. Aici poți continua măsurând toate tensiunile mici, adică diferențiale pt preamp (de multe ori cedează), prezenta 5v pt selectorul de întrări, etc... Pune-te pe treaba și ai grija sa nu arzi altceva Editat Iulie 23, 2018 de _adi_ Link spre comentariu
Vizitator laurf Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 Asta e modelul de sistem. O sa verific ceea ce mi-ati recomandat si revin. Link spre comentariu
Vizitator laurf Postat August 4, 2018 Partajează Postat August 4, 2018 (editat) Salutare, am schimbat TDA-urile de mai jos, pentru cele 4 canale si tot degeaba. Curent pe finali primesc ( se aude un bazait ) dar nu am semnal sonor. De la ce poate fi? Editat August 4, 2018 de laurf Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 4, 2018 Partajează Postat August 4, 2018 Pe pinu 5 este functia sby mute acolo pe pin 5 ce tensiune este? Link spre comentariu
dan cod Postat August 6, 2018 Partajează Postat August 6, 2018 Vezi sa nu fie comutatorul de intrări sau CIul de volum defect,sau chiar procesorul. La astea lucrez cu signale tracer sa vad ce e defect Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 6, 2018 Partajează Postat August 6, 2018 Cind se ard finali mai iau dupa ei si niste tranzistori care face functia de mute + sby la aceste sisteme am reparat cu sutele Link spre comentariu
surubarila Postat August 6, 2018 Partajează Postat August 6, 2018 (editat) Sanatate permanenta ! TDA 7269 realizeaza functiile mute/st by prin "praguri de tensiune" (threshold) iar tensiunea in pin 5 se masoara luand ca referinta V+.Pune schema toata si iti arat(am) ce componente sa verifici. Lasa pinul/pinii de intrare ai integratelor "in aer" apoi atinge-i cu destu" ca sa-ti dai seama daca ai amplificare. Editat August 6, 2018 de surubarila Link spre comentariu
Vizitator laurf Postat August 7, 2018 Partajează Postat August 7, 2018 (editat) Va multumesc tuturor pentru suport, o sa incerc sa masor din nou ceea ce mi-ati recomandat. Mentionez ca sunt electronist la inceput de drum ( urmarire schema, lipit/dezlipit componente, rol componente pe PCB, utilizare aparat de masura ), mai greu cu debug-ul, de-asta cer detalii amanuntite, pentru a intelege mai bine! Editat August 7, 2018 de laurf Link spre comentariu
surubarila Postat August 7, 2018 Partajează Postat August 7, 2018 Verifica ce am incercuit apoi sa fie prezente si egale V+/V-.Pune alta poza , de ex. pe cea din care ai postat bucatica aia , din asta nu se distinge notatia si valoarea componentelor , chiar dac-o maresc. Link spre comentariu
Vizitator laurf Postat August 7, 2018 Partajează Postat August 7, 2018 23 minutes ago, surubarila said: Verifica ce am incercuit apoi sa fie prezente si egale V+/V-.Pune alta poza , de ex. pe cea din care ai postat bucatica aia , din asta nu se distinge notatia si valoarea componentelor , chiar dac-o maresc. Salut, am urcat fisierul pe internet, din pagina 19 am extras schema. O sa verific azi, dupa ora 16:00 si o sa revin cu un raspuns. https://www63.zippyshare.com/v/ekzE2RoO/file.html Link spre comentariu
surubarila Postat August 7, 2018 Partajează Postat August 7, 2018 Urc-o in alta parte , d-acolo nu reusesc s-o descarc. Link spre comentariu
Vizitator laurf Postat August 8, 2018 Partajează Postat August 8, 2018 21 hours ago, surubarila said: Urc-o in alta parte , d-acolo nu reusesc s-o descarc. https://elektrotanya.com/genius_kye_sw5.1_home_theater_service_guide.pdf/download.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum