Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria recentă , o altă abordare , partea a 5-a

Postări Recomandate

Vizitator viobio
Acum 2 minute, DjLeco a spus:

Da, Viorele, au plecat multi, dar macar o majoritate dintre acei multi, nu arunca cu laturi inapoi...

Au plecat la mai bine si asta e.

Ce laturi Claudiu.... păi crezi că este șmecherie să bei apă din put cu ecoli? În vest bei Evian sau Vitel. 

Unii din voi sunteți irecuperabili, aveți comunismul întrat în gene, la pachet cu naționalismul plus patriotismul prost înțeles. 

Cind vezi cum a ajuns tara asta, condusă de mafioți, ajungi să te doară fix în - - - -, asta nu înțelegeți unii din voi. 

Link spre comentariu

Ei da ...e mișto să te dai mare ”latifundiar” trăind din ”retrocedări”  care au fost  posibile cu concursul guvernanților de după 89!Și acum nu mai știți cum să-i faceți cu ou și cu oțet!? 

Auzi ”retrocedări” ...adică să trăiești ca un copil de bani gata ...din ”osânza” stră stră bunicilor(de la Stefan cel mare ..încoace...)și să mai ai tupeul să dau ”sfaturi” unora care au luat-o de la zero ...??

Editat de elmar
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 4 minute, DjLeco a spus:

Hai mai Vio, sa fim seriosi, pe vremea comunismului nu mai erau atitea "bacterii in fintini", atitea boli, atitea cazuri de decese in spitale de la o banala afectiune.

Eu inteleg ca unora le place "libertatea actuala" sa faca exact ce vor, dar nici chiar asa.

Si nu, nu ar trebui sa ne doara in plua  de faptul ca tara asta a ajuns condusa de mafioti in proportie de peste 95%.

Din cauza delasarii si a "durerii in plua" s-a ajuns unede s-a ajuns.

Exact pe asta s-au bazat/se bazeaza cei de la putere, pe indiferenta prostimii.

Sa fii tu sănătos.... citi și-au făcut rinichii și aparatul digestiv praf de la apa din puțuri săpate în apropiere de toaletele ecologice din curți sau la foarte mica adincime. 

Pe vremea împușcatului și mult iubitului tău conducător nu se făceau publice catastrofele bacteriologice din spitale. 

Cind ești susținător WC Tudor..... dovedești o mare implicare politică pentru binele țării. 

Link spre comentariu
1 minute ago, elmar said:

...adică să trăiești  ...din ”osânza” stră stră bunicilor(de la Stefan cel mare ..încoace...)

Stra-strabunicii aia au fost vrednici si au stiut sa predea vrednicia aia mai departe copiilor, nepotilor si stra-stranepotilor. Prin educatie. În timp ce altii practicau haiducia. Adica erau tâlhari la drumul mare, fiind oleaca cam tare certati cu munca.

Link spre comentariu

Sper că nu trebuie să iau istoria la puricat ...să-ți demonstrez că și atunci erau unii care făceau celeași abuzuri pe care le vezi azi...chiar mai rău!??Așa că mai las-o mai moale cu ”vrednicia urmașilor” ...nu cred că e cazul!

Editat de elmar
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 6 minute, elmar a spus:

Ei da ...e mișto să te dai mare ”latifundiar” trăind din ”retrocedări”  care au fost  posibile cu concursul guvernanților de după 89!Și acum nu mai știți cum să-i faceți cu ou și cu oțet!? 

Auzi ”retrocedări” ...adică să trăiești ca un copil de bani gata ...din ”osânza” stră stră bunicilor(de la Stefan cel mare ..încoace...)și să mai ai tupeul să dau ”sfaturi” unora care au luat-o de la zero ...??

Normal ca te dai mare latifundiar cind donezi trei case (doua în Vilcea și una în Călărași) plus cite doua hectare de pământ familiilor nevoiașe care au primit și casele, pământul și casele fiind "donate" cu acte de vânzare /cumpărare plătite tot de latifundiar. 

Cea mai mare aroganță latifundiara, să asiguri lemne de foc unor bătrâni și nevoiași, lemne care oricum trebuiesc tăiate din pădure, noroc că am găsit înțelegere la primarie și ocolul silvic,mai sunt oameni care vor să-i ajute pe alții. 

Link spre comentariu

Apropo de Stefan cel Mare ( devenit intre timp si sfant ) ... cand a intrat in domnie ( fara alegeri libere in doua tururi , si sprijinul consistent si dezinteresat al diasporei ) , tributul era de 2.000 de galbeni . Cand a iesit , dupa o viata glorioasa , plina de lupte , apararea independentei etc . , manastiri si copii bastarzi ( fara numar ... ) , ce sa vezi ? ... tributul ajunsese la 40.000 de galbeni  ... Mama ei de inflatie ... cum afecteaza ea hauru' !

Editat de gauss
Link spre comentariu
16 minutes ago, DjLeco said:

Hai mai Vio, sa fim seriosi, pe vremea comunismului nu mai erau atitea "bacterii in fintini", atitea boli, atitea cazuri de decese in spitale de la o banala afectiune.

Faptul ca inainte de 89 nu erau raportate aceste infectii, pe de o parte pentru ca totul era roz, pe de o parte pentru ca nu aveau cu ce sa le caute, nu inseamna ca nu existau. La fel, faptul ca decesele din spitale de la asa numite afectiuni banale nu erau atat de mediatizate precum in zilele noastre, nu inseamna ca nu se murea in spitale. Se murea si atunci si se murea masiv...dar nu mai ajungeau informatiile la urechile cetatetenilor...deh...in acea era totul trebuia sa fie roz...

Iar ca o paranteza, medicina a evoluat si o data cu ea a evoluat si speranta de viata a oamenilor. Faptul ca acum 10, 20, 30, 100 de ani nu se stia despre multe din bolile de astazi, nu inseamna ca aceste boli nu existau. Cancerul, de exemplu, este o boala care omora si pe vremea faraonilor, si acum, infectiile (bacteriile mult blamate) ii omorau si pe sstrbunii nostri si pe noi, iar exemple sunt foarte multe...

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 6 minute, elmar a spus:

Sper că nu trebuie să iau istoria la puricat ...să-ți demonstrez că și atunci erau unii care făceau celeași abuzuri pe care le vezi azi...chiar mai rău!??Așa că mai las-o mai moale cu ”vrednicia urmașilor” ...nu cred că e cazul!

Un mare abuz au făcut tatăl și socrul bunicii din partea mamei, au abuzat un obuz și ceva gloanțe nemțești, pentru că au abuzat acele muniții au fost cazați în cimitirul de la Curtea de Argeș, familiile au primit ceva pământ pentru că acei strămoși au abuzat muniția germană. 

Link spre comentariu
Acum 17 minute, Faust2018 a spus:

Un mare abuz au făcut tatăl și socrul bunicii din partea mamei, au abuzat un obuz și ceva gloanțe nemțești, pentru că au abuzat acele muniții au fost cazați în cimitirul de la Curtea de Argeș, familiile au primit ceva pământ pentru că acei strămoși au abuzat muniția germană. 

daaa lasă-mă frate cu de-astea...că sunt sute de mii de țărani care au murit pe fronturi și n-au primit mai nimic!Dar ce spun eu sute de mii!?? Miloane au fost ...și i-am băgat sub pământ să-l îngrașe ...sub denumirea generică de ”eroul necunoscut”!

Probabil că ei n-au însemnat nimic ...ei erau carne de tun!Sau mai bine zi că unii care ”împărțeau”...parte își făceau!

Editat de elmar
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 12 minute, elmar a spus:

daaa lasă-mă frade cu de-astea...că sunt sute de mii de țărani care au murit pe fronturi și n-au primit mai nimic!

Probabil că ei n-au însemnat nimic ...ei erau carne de tun!Sau mai bine zi că unii care ”împărțeau”...parte își făceau!

Tov elmar , mai citiți si altceva ....nu doar cărticica roșie , Regele Ferdinand a impropietarit cu pamant taranii care au participat la primul macel organizat sau familiile celor care au abuzat muniția germană .Poate vă deranjează si Regele Ferdinand , comunismul neitelegind monarhiile .

https://adevarul.ro/locale/iasi/romania-mare-regelui-ferdinand-improprietarirea-taranilor-prevedea-reforma-agrara-Intregitorului-cele-mai-importante-europa-1_554cbacccfbe376e35fbddf2/index.html

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 58 minute, DjLeco a spus:

Eu inteleg ca unora le place "libertatea actuala" sa faca exact ce vor, dar nici chiar asa.

Si nu, nu ar trebui sa ne doara in plua  de faptul ca tara asta a ajuns condusa de mafioti in proportie de peste 95%.

Din cauza delasarii si a "durerii in plua" s-a ajuns unede s-a ajuns.

Exact pe asta s-au bazat/se bazeaza cei de la putere, pe indiferenta prostimii.

Asta este marea problemă in Romania , lipsa educatiei , limitarea mintală , proștii sunt usor de condus , de influentat , pentru că nu gindesc , gindul lor este la ceafă cu cartofi prăjiți , bere la PET de 2,5l și să le dea statul ceva.....orice dar să le dea , să le dea ce scrie pe numerele masinilor sau ce au arat ăia pe cimp .

Cei mai multi dintre votantii partidului mafiot , de care nu vom scapa in urmatorii opt...zece ani , sunt oameni cu o educatie precara , semianalfabeti , analfabeți functionali , intr-un cuvînt prostii țării.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Imi place! I-am vazut adusi cu autocarele la marele miting psd (paraziti sociali diversificati).

Ai mare dreptate in postul de  mai sus, like binemeritat!

Doar ca eu nu fac parte din categoria aia...

N-am votat niciodata dar absolut niciodata cu PSD derivati/migrati din partid.

Dau exemplu de "migrati" pe sobolanul de Blaga.

Mi-as fi dorit enorm sa-l vad in cosciug pe ilici decit pe regele Mihai, indiferent ce si cum.

Daca ar mai trai Vadim, tot pe el l-as vota.

Mi-ar placea sa vad cum le-ar pune pielea in saramura a multor "cinstiti".

Romania nu o mai salvezi decit cu unul ca Ceausescu sau Vadim Tudor, ori cu dictatura militara stricta!

Cum armata nu mai avem, bucurati-va la unde am ajuns.

Pentru ca, circa 2 generatii, Romania este plecata pe "drumul fara de intoarcere", pe roman il civilizezi cu parul sau ars la bani (in cazul de fata cu parul).

Si nici nu as ma da drept de vot la diaspora (unde s-au facut cele mai mari fraudari).

Nu esti in tara, nu votezi, scurt pe 2!

Nu alege altul care trage basini linistit in alta tara "la mai bine", pentru mine care traiesc/muncesc/platesc impozite in Romania.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 1 oră, DjLeco a spus:

Da, Viorele, au plecat multi, dar macar o majoritate dintre acei multi, nu arunca cu laturi inapoi...

Au plecat la mai bine si asta e.

Tu, de ce n-ai plecat?

Iti e bine aici, nu?

Crezi ca in alta tara ai putea face tot ce faci in Romania?

Daca ai fi intr-o situatie modesta, uzuala (om de rind), ai pleca sau ai ramine in Romania sau ai pleca?

Poate că am de gind să plec si eu .

Link spre comentariu
2 hours ago, Faust2018 said:

Sa fii tu sănătos.... citi și-au făcut rinichii și aparatul digestiv praf de la apa din puțuri săpate în apropiere de toaletele ecologice din curți sau la foarte mica adincime. 

Da asa e, bine ca beti acum apa "filtrata"  sau "de firma" si mincati rosii fara gust, ardei grasi cit bostanul de mari, numai cacaturi artificiale, in ideea asta toate pe vremea comunista erau proaste/toxice/mizerii, de aia ati ajuns la virste de aproape 50 ani si peste si n-aveti bolile pe care le are generatia post decembrista 89, de prost ce ati mincat si baut in acele vremuri...

Bine ca acum peste 75% din tineret sint grasi/obezi, niste incuiati mintal, habar nu au de nimic decit de facebook si whazzap.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări