eugenius Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Acum 29 minute, adrian_pic a spus: INDEED!!! Da, dar daca esti casatorit deja si ai copii ce faci? Masina vine la pachet cu familia. Aș zice că mai degrabă mașina vine la pachet cu serviciul, îți trebuie în cazul în care este prea dificil să te deplasezi cu transportul în comun. Eu am procedat altfel, mai întâi am căutat jobul, apoi am căutat apartament aproape de servici. Primii doi ani în Germania am folosit mașina fratelui meu (avea două) un Ford Fiesta, evident plăteam tot ce ținea de mașină, apoi acum cam doi ani am găsit jobul actual și am căutat apartament în Niederad ca să nu mai fac naveta (inițial am stat în Oberad), trebuia să traversez Saschenhaussen chiar la orele de vârf. Aici la noul job puteam să închiriez mașină pentru weekend cu reducere pentru angajați, mă costa 30€ tot weekendul plus benzina, și mai bine este să iei mașină în probe pe tot weekendul și nu costă nimic, cam toți colegii mei fac așa în plus ai ocazia să conduci diverse modele noi, la job pentru că trebuie să mă mai deplasez și în Idstein folosesc un Caddy, e cam neîngrijită ea dar își face treaba. Uite unde am găsit eu apartamentul pe imobilienscout, părerea mea este că nu trebuie să devină casa o piatră de gât care te ține legat de o anumită locație și automat de joburile din locația respectivă care pot fi eventual mai prost plătite. Părerea mea este că e o prostie să îți iei credit la bancă pentru casă și apoi să plătești toată viața. Eventual la pensie te poți gândi să cumperi o casă într-o zonă liniștită. Nu am un simț al propietății așa de dezvoltat cum au alții și din acest motiv pot fi acuzat că sunt un pic comunist, la ce să cumpăr casă sau mașină când pot să închiriez, noul concept MaaS mi se potrivește și părerea mea este că ăsta e viitorul. Nu sunt pe aceași lungime de undă cu alți români de pe aici care își cumpără câte o rablă pe 2-3 mii € și apoi muncesc ca proștii ca să întrețină fierătania. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Acum 31 minute, franzm a spus: https://en.wikipedia.org/wiki/Kanak_people https://de.statista.com/statistik/daten/studie/510/umfrage/einstufung-in-arm-und-reich-fuer-singles-und-paare/ Una este sa-ti ajunga banii ca sa supravietuiesti si alta-i sa traiesti. Daca nu mai ai si alte surse (de ex. locuinta/casa mostenita de la parinti) si nu te ajuta parintii (se ocupa de copii, ca sa poata ambii soti sa-si vada de slujba), atunci cu 4000 neto cam traiesti de la un salar la celalalt. Te strofoci sa aduni bani pentru concediu si te trezesti ca ti-i papa masina. Vrei masina noua, mergi cu capul plecat la banca, etc. Am facut câtiva ani service radio-tv si electrocasnice, am umblat în multe case si am vazut destui oameni care luau credit ca sa mearga cu copii în concediu. Am avut dreptate cind am spus că cu 4000 euro net / lună o familie (2 adulți , doi copii) din Germania se descurca destul de greu. Mulțumesc pentru că ați fost onest. Cum spuneam.... am fost de n ori în Germania, știu și eu prețul vieții de pe acolo, am vorbit cu nemți get beget..... ce știu, știu de la ei. Așa este.... una este să supraviețuiești..... alta să trăiești Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 (editat) 11 minutes ago, eugenius said: Aici la noul job puteam să închiriez mașină pentru weekend cu reducere pentru angajați, mă costa 30€ tot weekendul plus benzina, și mai bine este să iei mașină în probe pe tot weekendul și nu costă nimic, cam toți colegii mei fac așa în plus ai ocazia să conduci diverse modele noi. Nu sunt pe aceași lungime de undă cu alți români de pe aici care își cumpără câte o rablă pe 2-3 mii € și apoi muncesc ca proștii ca să întrețină fierătania. Boierule, nu-i pentru toata lumea oferta cu 30€. Si eu daca as fi in locul tau as fi prost daca nu as profita de oferta, dar .... cum fac sa am si eu parte de oferta asta? Realitatea este cea am pus in bold. Editat Iulie 22, 2018 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 La 21.07.2018 la 10:08, eugenius a spus: Păi și ce un salariu de 6000€ pentru un director e mare ? Era unul pe aici care se văita că nu poate să trăiască cu 4000€ în Germania unde mâncarea și benzina este mai ieftină ca în România citez " In Germania cu 4000euro pe lună buget pentru o familie formată din doi adulti si doi copii ....mirosi a prost , adică o duci de la salariu la salariu si rupi rafturile cu reduceri . " "Una este sa-ti ajunga banii ca sa supravietuiesti si alta-i sa traiesti." Link spre comentariu
eugenius Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Sunt curios cum se poate trăi în România cu 1000€ dacă în Germania e greu cu 4000€, chiar așa cât mai este salariul mediu în România ? Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 (editat) Acum 36 minute, Faust2018 a spus: "Una este sa-ti ajunga banii ca sa supravietuiesti si alta-i sa traiesti." Da ...scuze , mie nu-mi ajung nici o sută de mii de E pe lună !Și dacă ”mă întind” un pic mai mult...și 150 de mii, mi se pare puțin! Editat Iulie 22, 2018 de elmar Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Acum 8 minute, eugenius a spus: Sunt curios cum se poate trăi în România cu 1000€ dacă în Germania e greu cu 4000€, chiar așa cât mai este salariul mediu în România ? Dacă ești singur cu 1000 euro /lună trăiești decent, dacă ai familie cu doi copii..... te descurci greu. Acum 2 minute, elmar a spus: Da ...scuze , mie nu-mi ajung nici o sută de mii de E pe lună !Și dacă ”mă întind” un pic mai mult, nici și 150 de mii, mi se pare puțin! Vorbim serios, nu vorbim discuții marca elmar. Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 (editat) Păi scuză-mă ...dar,nu e așa!? Omul se întinde la cât ”mălai” are!Ai o sută de euro ...faci și tu ce poți cu ăia ! Ai 100 de mii? ...faci ce faci și-i cheltui și pe ăia ! Bineînțeles că și mofturile și năravurile cresc o dată cu suma de bani! Editat Iulie 22, 2018 de elmar Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 (editat) Acum 16 minute, eugenius a spus: Sunt curios cum se poate trăi în România cu 1000€ dacă în Germania e greu cu 4000€, chiar așa cât mai este salariul mediu în România ? Să nu mă înțelegi greșit dar cu 1800 euro net!/lună nu o duci pe roze în Germania, cum spunea colegul, avantajul este că ești singur, dar de pus ceva la saltea nu ai cum să pui. Oricum trăiești mai liniștit acolo. Acum 2 minute, elmar a spus: Păi scuză-mă ...dar,nu e așa!? Omul se întinde la cât ”mălai” are!Ai o sută de euro ...faci și tu ce poți cu ăia ! AI 100 de mii ...faci ce faci și-i cheltui și pe ăia ! Bineînțeles că și mofturile și năravurile cresc o dată cu suma de bani! "întinsul" poate însemna chinuiala sau trai fără grija zilei de mâine, adică un trai decent. Este cumva moft să iesi o dată pe săptămână la o circiumă, la o bere cu prietenii. Editat Iulie 22, 2018 de viobio Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Traiul fără grija zilei de mâine, nu există! Poate vrei să zici că nu ai grija zilei de mâine ...bazându-te pe ”sacul de bani”!? Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Acum 10 minute, Faust2018 a spus: Este cumva moft să iesi o dată pe săptămână la o circiumă, la o bere cu prietenii. Nu ...e moft atunci când ”îți pute” să te mai îmbraci de prin ”magazinele noastre jegoase” și te duci la Paris să-ți iei lenjerie intimă! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 31 minutes ago, eugenius said: Sunt curios cum se poate trăi în România cu 1000€ dacă în Germania e greu cu 4000€, chiar așa cât mai este salariul mediu în România ? De unde 1000 de euro? Asta este salarul mediu BRUT, nu NET! https://ziarulunirea.ro/in-2018-salariul-brut-in-romania-a-ajuns-la-1-000-de-euro-in-buzunar-vom-avea-insa-doar-vreo-35-de-euro-in-plus-anul-acesta-469954/ Deci tu cu 1800 de euro net ..... STAI ACOLO USTUROI CA STAI BINE PE BUTOI!!! Sau daca te mananca in cur .... VINO ACASA! Nicaieri nu-i (asa de rau) ca acasa! Link spre comentariu
eugenius Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Acum 24 minute, Faust2018 a spus: Să nu mă înțelegi greșit dar cu 1800 euro net!/lună nu o duci pe roze în Germania, cum spunea colegul, avantajul este că ești singur, dar de pus ceva la saltea nu ai cum să pui. Oricum trăiești mai liniștit acolo. Nu am susținut că o duc bine, e loc de mult mai mult dar asta vine cu timpul, încet începe să îmi crească rădăcini aici. După ce îmi achit chiria și utilitățile îmi rămân 800€ pentru traiul lunar, în România paradoxal dar cam tot pe acolo eram până să plec, aveam un job bun la o multinațională, nu am plecat de foame ci dintr-un calcul simplu, eu sunt din generația ceaușeilor ăia făcuți din dragoste și nebăgare de seamă cum spunea tata și când o să iasă generația mea la pensie sistemul de pensii o să dea faliment, chiar dacă nu dă faliment sigur pensiile vor fi cam subțiri, așa că dacă cotizez la sistemul German de pensii cred că baza viitoarei mele pensii de aici o să fie, mai am 15 ani până atunci am timp să fac vechime, deja am 5 ani vechime aici. Uite mai jos cum arata ultimul fluturaș de salariu din România în 2013. Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 7 hours ago, eugenius said: Părerea mea este că e o prostie să îți iei credit la bancă pentru casă și apoi să plătești toată viața. Eventual la pensie te poți gândi să cumperi o casă într-o zonă liniștită. Daca dobânda pe credit nu întrece chiria, atunci merita sa cumperi. Chirias fiind, îi platesti altuia rata la credit si la sfârsit ramâi cu nimic. Ca sa cumperi la pensie, trebuie sa ai adunati banii necesari. Cam greu de facut lucrul asta pe lânga chirie. În plus, o locuinta (sau mai multe) te fereste de saracie la batrânete. De aceea am subliniat mai înainte importanta unei mosteniri de acest fel. Link spre comentariu
eugenius Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Acum 1 oră, franzm a spus: Daca dobânda pe credit nu întrece chiria, atunci merita sa cumperi. Chirias fiind, îi platesti altuia rata la credit si la sfârsit ramâi cu nimic. Ca sa cumperi la pensie, trebuie sa ai adunati banii necesari. Cam greu de facut lucrul asta pe lânga chirie. În plus, o locuinta (sau mai multe) te fereste de saracie la batrânete. De aceea am subliniat mai înainte importanta unei mosteniri de acest fel. Eu înțeleg ce zici tu dar părerea mea este că acea casă îți va limita posibilitățile de mișcare, ești legat ca iobagul de moșie. Link spre comentariu
Postări Recomandate