Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria recentă , o altă abordare , partea a 5-a

Postări Recomandate

O personalitate foarte " amestecata " . Ma rog , asa l - am perceput eu . E bine , in general , sa ne pronuntam dupa ce lecturam ce a produs respectivul ... obligatoriu in acest caz , fiind vorba de un scriitor si jurnalist . Macar teoretic ... trimitea corespondente din Rusia aflandu - se in Italia ! Curat a l' italienne  ... cel putin pentru un anumit tip de italieni , ce se lasa usor luati de val . Cam des , dar nu conteaza ! ( pentru ei ... ) . Ca parere personala , " contine " mai multe personaje , total separate . Cand e antifascist , e hotarat si consecvent . In tabara opusa ... la fel . Asta nu inseamna ca le - a amestecat ... sub ambele steaguri a fost incisiv si profund . A si facut parnaie pentru , ... destula ca sa nu ( mai ) fie o gluma , fata de alti parerologi , mult mai " sfiosi " ( si mai precauti ) . La finalul vietii ... comunist ! ... Parere personala , repet . Per ansamblu , un duplicitar ( daca nu tri ) ... daca e termenul cel mai potrivit . In nici un caz concomitent ... Asta nu - i  scade valoarea unor scrieri , sant mai bune decat ale multor " monocolori " politici . Valabil si pentru titlul mentionat de dl. Victor , e o referinta apropo de tema tratata . Nu - i ( numai ) parerea mea , ci si a altora , mult mai bazati in domeniu ... " celebri si bogati " , daca ar fi sa parafrazez oarece ...

P.S, - recomand , in afara de parcurgerea lucrarii mentionate de dl. Victor , si pe urmatoarea ... ofera o imagine mai cristalizata asupra personajului , a viziunilor si optiunilor sale ( momentane ) , pe langa faptul ca e o lectura agreabila , cu continut literar consistent ... ma rog , de " lungime " , si cateodata destul de dificila si greoaie :

https://booknation.ro/recenzie-kaputt-de-curzio-malaparte/

Editat de gauss
Link spre comentariu

Oauuuu , tiganul mitingist , de  34 de ani din comuna Petrachioaia / Ilfov , a fost rupt cu bataia sa spuna de ce a iesit pozitiv la testul cu parafina ... Din acest motiv nu va fi aratat la TV pana nu ii trec urmele de violenta ...

El avea calitatea de suspect pentru talharie  ( furtul prin violenta  a armei jandarmeritei ) dupa cercetarea imaginilor filmate la miting ,  dar faptul ca a iesit pozitiv la testul standard cu parafina ( avea pe mana dreapta si pe tricou urme de praf de pusca de un anume tip , de la o tragere recenta cu o arma de foc  ) s-a lasat cu perchizitie acasa .

Au fost distruse toate sobele din casa , a fost rupt un scaun pe spatele cuiva etc .

Culmea , pistolarul de ocazie este angajat al statului paralel .

Este instalator de  cablu TV si  de antene satelit la RCS RDS Digi TV !

Adica UM Digi TV , asa cum spun unii in mod glumet ...

Oare a primit ordin de zi pe unitate sa participe ca provocator / instigator la mitingul pasnic si neautorizat al diasporenilor :)  de pe 10.08.2018 ?

Oare cand intra  ( oficial ) in casele oamenilor , facea planuri pentru o viitoare ciordeala sau / si raporta ierarhic superior orice informatie culeasa de la "  tinta "  supravegheata pe linia de munca informativa ?

Asa se presupune , deoarece nu exista amanunte oficiale .

De fapt , ar putea fi o stire fake .

Probabil ca se va afla adevarul . Candva .

Atunci vom stii daca cele de mai sus sunt aberatiile unora sau purul adevar .

Sper ca stiti de gluma !

Link spre comentariu

Eu nu - i inteleg pe oamenii acestia . Ma rog , asemenea comportamente . La ce dracu' i - o fi trebuit pistolul ? ... Inteleg ca avea o meserie , un loc de munca ... in fine , traia si el ca si altii ... mai bine , mai rau ... nu asta e important . Acum , probabil va suferi o condamnare ... detentie , cazier , lipsa din familie o perioada ... oprobiul public etc . Qui prodest ? ... Una - i una , alta - i alta . Ce legatura au avut protestele cu asemenea evenimente ? In fine ...

Link spre comentariu

Mai bine ignori astfel de gunoaie mass-media. Pistolarul e prea idiot sa faca parte dintr-o organizatie oculta. Cum se face ca nici un ,, huligan,, nu a fost deranjat, retinut de jandarmerie? Oare agitatorii nu faceau jocul cuiva? Daca huliganii erau putin mai activi si atrageau ceva mai multi protestatari in hora lor sau daca cei doi jandarmi lasati in urma nu ar fi fost salvati de protestatari astazi nu mai dadea nimeni cu subsemnatul pe la parchet.

Unul din nebunii de pe tabla de sah e Paraschiv, iar gurile rele zic ca acesta ar fi prieten bun cu Coldea un pilon principal al asa zisului stat paralel. Colac peste pupaza si mustaciosu  ar fi avut relatii de amicitie cu ei.Ce se afla in spatele cortinei doar ei stiu...

Consider ca cei cu IQ peste medie ar trebuie sa sape singuri dupa raspunsuri si sa nu serveasca ciorbele distribuite de tembeliziuni sau alte canale de intoxicare.

Link spre comentariu

Da ... ce sa zic . Probabil lucrurile au ( ca intotdeauna ) si o " fata " mai putin vizibila . Ar fi de mirare sa nu ... Am postat ( mai sus ) fiindca efectiv nu l - am inteles pe respectivul ... Nu ca ar trebui ... ma uitam si eu de pe margine . Daca n - a fost de capul lui ... e o alta discutie . Ar trebui organele sa faca lumina , ca e atributul lor . Macar in ideea ca astfel de lucruri nu sant normale , si ar fi bine sa nu se mai intample !

Link spre comentariu

Da .

Col Paraschiv , seful BSIJ a fost subalternul generalului Pahontu , fostul sef BSIJ , actualul sef SPP .

Nu e nebun sub nicio forma !

Acum 13 minute, Alphsoo a spus:

Mai bine ignori astfel de gunoaie mass-media. Pistolarul e prea idiot sa faca parte dintr-o organizatie oculta. Cum se face ca nici un ,, huligan,, nu a fost deranjat, retinut de jandarmerie? Oare agitatorii nu faceau jocul cuiva? Daca huliganii erau putin mai activi si atrageau ceva mai multi protestatari in hora lor sau daca cei doi jandarmi lasati in urma nu ar fi fost salvati de protestatari astazi nu mai dadea nimeni cu subsemnatul pe la parchet.

Unul din nebunii de pe tabla de sah e Paraschiv, iar gurile rele zic ca acesta ar fi prieten bun cu Coldea un pilon principal al asa zisului stat paralel. Colac peste pupaza si mustaciosu  ar fi avut relatii de amicitie cu ei.Ce se afla in spatele cortinei doar ei stiu...

Consider ca cei cu IQ peste medie ar trebuie sa sape singuri dupa raspunsuri si sa nu serveasca ciorbele distribuite de tembeliziuni sau alte canale de intoxicare.

Statul paralel e in tot si toate ...

Viitorul e ascuns privirii .

Putem fi surprinsi de schimbari de moment sau la fel de bine , sa nu se schimbe absolut nimic urmatorii 30 de ani .

Editat de Victor
Corectie
Link spre comentariu
37 minutes ago, gauss said:

... oprobiul public etc .

Oprobiul public??? pentru unii este un erou, a luptat pentru democratie si impotriva coruptiei, un adevarat corapșăn faităr, ma rog, a bagat o fatuca in spital, da na, nu se face omleta fara sa spargi oua sau capete de jandarmerite.

Un adevarat "erou" democratic!

Retard facut la betie!

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Daca asa stau lucrurile ... mare lucru nu mai am a spune . Ma rog , ceva sa merite enuntat . Doar o nuanta ... cand am pomenit de oprobiul public ... ma gandeam ca baiatul ala e de la tara ( nimic peiorativ , am inteles ca e dintr - o comuna de pe langa Bucuresti ... sau pe - acolo , nu m - a interesat in amanunt ) , lumea e mai sensibila la cazier si detentie decat la oras . In fine ... capul face , capul trage . Fiecare cu ale lui ...

Link spre comentariu

Da eu nu inteleg ce cautau jandarmii inarmati in prima linie! Cam pana unde ar fi mers "scenariul" daca au fost jandarmi inarmati in prima linie. La Timisoara in 1989 scutierii nu aveau armament asupra lor!!! (desi ceasca daduse ordinul sa aiba armament). Pai se pare ca atunci in 1989 aveam ofiteri mult mai inteligenti decati avem astazi!

P.S. Daca jandarmii nu ar fi avut armament asupra lor saracul om astazi era linistit la casa lui. Mai era pe youtube o inregistrare cand un bou in uniforma de reprimare in timp ce alerga pierde arma din dotare sau cand la un miting jandarmii ciomagesc pe unul de al lor (maior se pare). Daca sunt asa de dobitoci (si sunt ca dovezile exista) cum naiba le mai dai arma pe mana???? 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Alta gasca - n alta traista . Scutierii erau militari in termen . Armamentul lor era AKM - ul ... i - ar fi incomodat . Ceausescu n - a dat ordine ... era plecat . Alarma partiala de lupta ( Radu cel Frumos ) a fost data dupa aceea ... munitia pentru militarii in termen s - a distribuit doar la ordin expres ... in general evitat .  Multi militari in termen nu executasera nici o tragere ... " misiunea " lor a fost anterior munca in agricultura si constructii . Sa revenim la scutieri ... In spatele lor mai erau 3 ( patru , zic unii ) " linii " , dintre care doar una era vizibila - cadrele de la militie , si cine mai avea uniforma . Focul a fost executat de altii ... nu cred ca mai sant necunoscute . Ma rog , pentru unii ...

P.S. - a-i face vinovati pe jandarmi ca aveau armamentul individual asupra lor , si d' aia a fost sustras ... mi se pare cam mult . N - am auzit sa se fi folosit armament letal . Nu cred ca prin alte parti sant linsati ( jandarmii ) , ca la noi . Eu m - as cam fi suparat dupa tratamentul pe care l - au primit cei doi . CARE A FOST JUSTIFICAREA ? Ma rog , fiecare cu viziunea lui . Eu cred ca pot fi ( cat de cat ) obiectiv , nu ma intereseaza nici politica , si ( in mare parte ) nici ce se va intampla pe termen scurt , mediu ... si mai ales lung . In mod ( sa zic ) practic , lucrativ . Pareri am , ca nu - s oligofren ... dar nu - mi vor folosi la nimic , cat de curand . Macar din cauza de schimbare de fus orar ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
21 minutes ago, gauss said:

Scutierii erau militari in termen . 

Si totusi au fost in prima linie si fara armament. Deja "prelucrarea" care le-a fost facuta inainte sa iasa din unitate era incomparabila  cu cea de pe 10 august . Aceeasi militari in termen la granita  (pe vremea lui ceasca) au tras fara nici o remuscare in romanii care incercau sa treaca granita fraudulos tot pentru ca au fost bine "prelucrati" anterior. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Ma tem ca nu prea inteleg . Ma rog , sant mai greu de cap . Ce legatura au trupele de graniceri ( banuiesc ca cele dinainte de ... ) cu scutierii din '89 ? Am spus ca AKM - ul nu le folosea ... si primesc raspuns de parca as fi afirmat contrariul . Cred ca vorbim limbi diferite si despre filme diferite , no offence . Nu stiu ce pregatire li s - a facut atunci militarilor , nici acum jandarmilor . Inteleg ca altii stiu . Personal nu am nimic de dovedit . Doresc doar sa se respecte legea ... asta am facut toata viata . Inteleg ca nu mai e la moda . Asta este , sant prea batran si incuiat sa ma schimb . Mai ales cand cer asa ceva tot felul de mucea , vizibili peste tot ... indoielnici din cap pana - n picioare ... nu ne comparam . Nici de departe ... si ( cred ) nici de aproape . Cred ca nici la C.V. Ar fi bine ca fiecare sa gandesca pentru el ... se agita pentru toti cei cu putina " uzura " mentala . Sau nu ? ... Cautam exemple ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Si granicerii si scutierii pana in 1989 erau militari in termen. Granicerii plecau cu arma + munitie de razboi in patrulare (inamicul putea sa fie inarmat), in interior scutierul pleca cu scutul + bata pentru interventie. In interior pericolul este de alta natura, adica dusmanul - pentru ca deja nu putem vorbi de inamic - nu este inarmat. Cand trimiti trupe inarmate pentru interventie => ai de-a face cu un inamic periculos. Ori pe 10 august ce pericol a justificat inarmarea jandarmilor?  In plus se stie cat de dobitoci sunt astia in uniformele de reprimare violenta. Pe vremea lui ceasca nu orice bou (chiar daca era malac) ajungea la scutieri. 

Si prin alte parti sunt linsati

Link spre comentariu
54 minutes ago, gauss said:

P.S. - a-i face vinovati pe jandarmi ca aveau armamentul individual asupra lor , si d' aia a fost sustras ... mi se pare cam mult . N - am auzit sa se fi folosit armament letal . Nu cred ca prin alte parti sant linsati ( jandarmii ) , ca la noi . Eu m - as cam fi suparat dupa tratamentul pe care l - au primit cei doi . CARE A FOST JUSTIFICAREA ?

De ce doar vineri s-au folosit gaze si sambata sau duminica totul a fost calm? De ce jandarmii au dat cu pulanul in cap sau peste fata? De ce cacatul ala de jandarm ii da un pumn in ureche la un om care era in statia de tramvai si a fost gazat anterior? DE CE JANDARMII AU FACUT EXCES DE GAZE???  

De ce doar pe cel care a furat arma s-au apucat sa-l caute si nu i-au arestat si pe ultrasii (sau acoperiti de-ai lor) care au venit special sa se bata la miting vineri?

Cei doi jandarmi nu au patit nimic (desi unii doreau fracturi de coloana sau alte chestii). 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări