Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria recentă , o altă abordare , partea a 5-a

Postări Recomandate

Acum 8 ore, alcon a spus:

Chiar asta a si fost una dintre concluzii ale acelui sondaj din anul 2005.

Se pot trage multe concluzii pe marginea cestui fapt.

Prima la care mă gândesc este că pe măsură ce oamenii sunt mai puțin credincioși (creduli), guvernanții trebuie să le asigure o calitate mai bună a vieții pentru a le obține votul. Evident această concluzie cuprinde o doză de naivitate, anume credem că votul nostru contează.

O altă concluzie este că nivelul de trai este asigurat la un nivel mai ridicat în țările lidere pentru a drena înspre ele resursele umane din celelalte, iar în țările unde nivelul de trai este mai scăzut oamenii dezvoltă în mod natural o predilecție către divinitate ca o compensație, guvernanții oricum contează mai puțin, o veșnică instabilitate menținută în zona politică contribuie la menținerea forțată a nivelului de trai mai scăzut.

Link spre comentariu
1 hour ago, eugenius said:

...guvernanții trebuie să le asigure o calitate mai bună a vieții pentru a le obține votul. Evident această concluzie cuprinde o doză de naivitate,

Este naiv sa crezi ca nivelul de trai îti este asigurat de catre guvernanti. Nu vin nici guvernantii si nici partidele sa te ia de mânutza, sa te aseze pe olitza si la final sa te stearga pe funduletz.

Oare americanii cei uniti au un nivel de trai scazut? Ca doara au obiceiul sa creada în orice bazaconie. Si sunt teorii care sustin ca dezvoltarea economica si bunastarea sunt mult mai accentuate în zonele cu credinta protestanta, adica liberala.

Pâna la urma ramâne valabila o singura concluzie: Sa nu crezi nici o statistica pe care nu ai falsificat-o tu însuti.

Editat de franzm
Link spre comentariu
Acum 7 ore, franzm a spus:

Si sunt teorii care sustin ca dezvoltarea economica si bunastarea sunt mult mai accentuate în zonele cu credinta protestanta, adica liberala.

Recunosc că în materie de religie sunt ateu, îmi pare interesantă legătura dintre credința protestantă, liberalism și bunăstare. Atunci când sau tăiat 10% din salarii era la putere un partid care avea cuvântul liberal în denumire, dar știu și că partidele de la noi sunt simple organizații mafiote și nu au nici o legătură cu doctrina sau denumirile pe care le invocă. Poți dezvolta ideea cu legătura dintre protestanți, liberali și bunăstare ?

Acum 7 ore, adrian_pic a spus:

Pai daca votul oamenilor nu conteaza, de ce ar mai trebui guvernantii sa le asigure o calitate mai buna a veitii??? 

Păi am spus, trebuie atrasă resursa umană.

Editat de eugenius
Link spre comentariu
Acum 39 minute, adrian_pic a spus:

Pai ce nevoie ai sa atragi resursa umana daca votul lor nu conteaza? 

Pe de o parte sustii ca votul maselor nu conteaza si pe de alta parte sustii ca trebuie atrasa masa umana. Deci trebuie sa te hotarasti: votul maselor conteaza sau nu?

Atunci la ce să mai fi șef dacă ești singur în parcare :) , până devin disponibili roboții trebuie să atragi resursa umană ca să aibe cine să muncească în fabricile patronilor care cotizează la partid, votul nu are nici o importanța.

Link spre comentariu
On 8/10/2018 at 2:44 PM, eugenius said:

Poți dezvolta ideea cu legătura dintre protestanți, liberali și bunăstare ?

Nu. Am prins ideea din niste documentare pe care le-am vazut în treacat la TV. M-am interesat pe moment de autori (de ex. Max Weber) si lucrarile lor dar înteresul a fost de foarte scurta durata.

Editat de franzm
Link spre comentariu
On 8/10/2018 at 7:56 AM, adrian_pic said:

Pai daca votul oamenilor nu conteaza, de ce ar mai trebui guvernantii sa le asigure o calitate mai buna a veitii??? 

Ti se pare ca (,) chiar le pasa de calitatea vietii alegatorilor?

Daca votul nostru ar conta, cu siguranta ni se va interzice acest drept. Orice s-ar vota, rezultatul ar fi tot ala. Difera doar ''culoarea'' celui care fura.

Link spre comentariu

Domnu Doru,eu cred ca nu ai interancionat cu oameni care traiesc mai spre vest.............si o spun la modul cel mai serios,nu la bascaleala.Daca asa atitudine ar fi avut si alte popoare,care,fie vorba intre noi,au avut greutati mult,muuuult mai mari decat noi,s-ar fi sinucis in masa,pastrand proportiile actiune-reactiune.........da' ce-i drept,asta este cea mai comoda atitudine.Nu trebuie sa te implici deloc in nimic,doar sa te plangi cateodata si sa dai vina pe altii pt. situatia de rahat in care esti.Sau pe soarta.Sau pe alinierea astrelor..................

Link spre comentariu

Un comentariu total gratuit....ceea ce am vrut eu sa spun este ca avem nevoie de un buton de reset.Plimbarea la putere a actualilor politicieni nu va avea nici un rezultat palpabil.Daca nu crezi, iti dau intalnire peste 5 ani la aceeasi discutie.Asta de acum dureaza deja de aproape 30 ani.

PS-eu nu-mi permit sa emit pareri despre oameni pe care nu-i cunosc, si astept si de la partenerii de discutie aceeasi atitudine.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări