Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria recentă , o altă abordare , partea a 5-a

Postări Recomandate

48 minutes ago, elmar said:

...cine are dreptul să judece cine e prost și cine nu!?

Ai nostri, bineînteles.

29 minutes ago, elmar said:

Ai găsit  pe cei care gândesc și nu muncesc ...pe acolo prin ”țările calde”!?

Am gasit locuri unde pot gândi dupa pofta inimii. Unde cei ce gândesc nu-s omorâti cu ciomagul la ordinul marelui emanat ci respectati. Si am apa calda la discretie.

Link spre comentariu
Acum 21 minute, franzm a spus:

Ai nostri, bineînteles.

Am gasit locuri unde pot gândi dupa pofta inimii. Unde cei ce gândesc nu-s omorâti cu ciomagul la ordinul marelui emanat ci respectati. Si am apa calda la discretie.

Care ai voștrii!?

Eu cred că și aici puteai gândi fără nici un sughiț măcar!Problema e că acel ”gândit” trece de cele mai multe ori și prin stomac!

Și atunci situația devine gravă ...din păcate pentru tine !

Ce să facem ?Nu(sau... nu mai) suntem un neam de filozofi!

Și dacă totuși vrei să găndești în continuare ...poți veni fără griji înapoi ...că nu e nici o problemă!Și nici ”apa caldă” nu mai e de mult o problemă!Probabil că ai rămas ancorat cu amintirile undeva în regimul trecut ...iar fantomele trecutului te mai bântuie încă!

Totuși, un bun tratament ar  fi să-ți înfrunți propriile frici - amintiri neplăcute( care ți-au întunecat o perioadă grea din viața), în loc să îți arunci ura față de o țară pe care o cunoști din amintiri!

Nu uita, că și acolo unde zici că le e bine ”gânditorilor” cu ceva vreme în urmă se ardeau oameni în crematoriu...pentru o vină închipuită!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Cu voia dumneavoastra , emit si eu o parere . NU va fi razboi mondial . Ma rog , in acceptiunea anterioara WW1 si 2 . Tocmai a avut loc noua Yalta :

https://www.economist.com/democracy-in-america/2018/07/17/the-missing-middle-of-the-trump-putin-meeting

A fost abandonata nu o tara ... ci un continent : Europa . NU va fi conflict USA - Rusia . Viitoarele conflicte majore vor fi regionale . USA - CHINA , USA - IRAN , RUSIA - EUROPA . Ceva miscari pregatitoare au fost , sant si vor mai fi . Unul este brexit - ul . Asta apropo de Europa . Se poate dezvolta ... sant multe amanunte interesante . Putin cunoscute , ansamblul lor formeaza o imagine mai clara . In Asia , o miscare militara interesanta :

https://www.businessinsider.com/us-navy-quietly-sends-f-35-aircraft-carrier-to-pacific-china-south-sea-2018-7

Cine mai are portavion (ane ) , cu singura aeronava de generatia a 5-a stealth ? 

https://www.royalnavy.mod.uk/the-equipment/aircraft/future-aircraft/f35-joint-strike-fighter

Esential e sa poti proiecta forta ... unde ai nevoie de ea , prezenta permanenta si stabila . Anglia e cap de pod american , aliat organic inseparabil  economic si militar . Brexit - ul e lasat la voia intamplarii in negocierile cu UE , va urma tratatul de liber schimb cu USA . Europa nu are mijloace de presiune asupra Angliei , invers da !

Mai e de scris ... intr - o alta postare . Ce avem pana acum ? Va lipsi confruntarea majora USA - Rusia . Aceasta din urma ... scapa de China . Nu au fost niciodata prieteni , doar contracte de vanzare armament si razboi rece ideologic si doctrinar . America scapa de balastul european , fitzos si imprevizibil , cufundat in implozia cauzata de politicile Germaniei , cu centrul o alianta de fatada impotriva naturii ... Germania - Franta . Cu asa conducator ( Franta ) , sa nu zic de frau Merkel care n-a reusit juma' de an sa faca guvern ( pe noi ne - ar fi belit daca se intampla asa ceva ) . Conceptul Europa cu mai multe viteze e dezastruos , deja apar leziuni in diferite puncte ( a se vedea Italia ) , si politica independenta Polonia , Ungaria etc . Acestea blocheaza infringementul ... grupul de la Visegrad e o nuca tare . La scara mai mare , India se alipeste insidios de USA , primeste hardware militar american , contracte si dislocari - linia de productie F-16 va fi operata de mii de mowgli , si se duc tratative pentru F-35 . India participa regulat la exercitiul Red Flag , si are sedinte de instruire comuna cu RAF - ul englezesc . Profitabile , India aduce la antrenamente SU - 30 , cu care "adversarii "se obisnuiesc live si dezvolta tactici si mijloace de contracarare - neutralizare . Cine mai are  ( si ) asa ceva ? ... China ! Altfel , India e dusman traditional al Chinei . IN zona fierbe orezul ... se modifica geografia , baraje , se deturneaza apa etc . 

https://www.express.co.uk/news/world/993498/israel-syria-news-syrian-jet-shot-down-golan-ww3

Proaspata ... la noi nu razbate . In zona , tandemul USA - Arabia Saudita e tot maim puternic , Israelul e la limita rabdarii ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări